Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez djcycu w 13 Kwi 2014, 15:17

Wave napisał(a):zawsze może gdzieś się zgłosić niż wyzywać w internecie.

No bo cwany w necie, piz*a w świecie.

Dużo ludzi słucha chłamu głównie dlatego że słuchają go inni i dzięki temu myślą że są fajni bo jednemu i drugiemu się to podoba (przykład: ona tańczy dla mnie albo "enerdżi 2000"). Też nie lubię tych pisklaków z radia bo ani głosu nie mają ani własnych aranżacji co już mnie dobija totalnie. Trafi się co prawda czasem kilka porządnych i miłych dla ucha kawałków ale to dziś rzadkość. Podobnie jest idąc na imprezę, co tam masz fajnego w kwestii muzyki kiedy leci toćka w toćkę to samo co w radiu? Dziwię się niejednokrotnie mojemu kumplowi jak może słuchać i zachwycać się tym pseudo trance dziś gdzie nie ma miłych i pozwalających odpłynąć mi syntez/wokali/melodii i gdzie każdy kawałek brzmi praktycznie identycznie? Chłam jednym słowem którego przez głośniki nie przepuszczę... To sprawiło że zacząłem słuchać już nawet popu ale oczywiście miłego, niekomercyjnego, bardzo mało znanego. Oczywiście słuchając tego przy "nowoczesnym słuchaczu" zostałem wyśmiany bo nie mam na trackliście "ona tańczy dla mnie" czy tego harmoszkowatego pseudo trance'owego gniota (może ktoś kojarzy tytuły, ja chłamu nie kataloguję)...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 13 Kwi 2014, 19:00

Cycu, narzekaj na "Ona tańczy dla mnie". Mieszkam na zadupiu, gdzie szczytem spełnienia muzycznego jest dla większości populacji słuchanie właśnie disco polo :caleb: Więc sobie pomyśl, jak JA się czuję w miejscu, gdzie praktycznie każdy słucha takiego plebsu i uważa, że to świetna muzyka :facepalm:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez djcycu w 13 Kwi 2014, 19:20

Ja też mieszkam na zadupiu i czuję się właśnie tak samo :E

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez SkullDagger w 13 Kwi 2014, 20:16

Mój kuzyn zawsze lubił techno i temu podobną muzykę. Potem odkrył disco polo z bassem i teraz tego gówna słucha w aucie, wiocha z nim jechać:) I to przełączanie piosenki co 15 sekund...
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez djcycu w 13 Kwi 2014, 20:39

No bo się musi pochwalić cóż to za rarytasy jeszcze ma na kompakcie/usb :P Ja techno słucham od dziecka i dzisiaj kiedy coś zapuszczę gimbaza nie wie co to za rodzaj muzyki... Jakiś, ciekawy taki albo denny bo pie*dolnięcia nie ma.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Gizbarus w 14 Kwi 2014, 01:09

Wkurza mnie spuchnięta prawa dłoń, po tym jak wbiłem sobie w nią śrubokręt, próbując rozłożyć na czynniki pierwsze moje uparte głośniki...:caleb: Jeszcze taki specjalny, zaostrzony, do rozklejania reflektorów samochodowych... Cholera :caleb:
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Canthir w 14 Kwi 2014, 02:44

ząb mnie nak*rwia, że nie mogę spać, skupić się, jeść, nic robić... dawno rozpruta ósemka, albo siódemka, którą mam jeszcze, żeby reszta się nie rozlazła, a same z nią problemy ;_;

co gorsza pójść do dentysty nie mogę od tak z ulicy, bo muszę wcześniej trochę po lekarzach pobiegać i różne rzeczy pozałatwiać :/

a na łatanie zębów trzeba pieniędzy, których nie koniecznie może mi starczyć na wszystkie :(

słowem nędza :|
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Postprzez Kpuc w 14 Kwi 2014, 06:00

Wpienia mnie to że przegwizdałem sprawę z zębami, zamiast iść od razu do dentysty to zawsze były inne wydatki, teraz mam 2 korzenie do wyrwania, a gdy rozwaliła mi się 8 to pobiegłem prawie od razu do dentysty i okazało się że tego nie można naprawić bo odpadło 3/4 korony. Za parę dni mam umówioną wizytę u chirurga, oczywiście znajomi dodali do pieca mówiąc mi jakie to męki są przy wyrywaniu ósemki.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez utak3r w 14 Kwi 2014, 09:28

No, generalnie, to ósemka jest wrośnięta w szczękę ;)
Ale jeśli trafisz na sprawnego chirurga, to potrafią naprawdę czynić cuda.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Herezja w 14 Kwi 2014, 11:11

Tak jak pisał kolega Utak.
Jeśli dobrze wybierzesz dentystę to zrobi to bardzo szybko.
Do dziś pamiętam jak mi wyrywano zęba ostatnio. Spuchnięty poszedłem do dentysty. kazał usiąść popatrzył pocmokał i powiedział, żebym po południu przyszedł jak będzie mniej osób. Jak przyszedłem coś mi wystrzyknął w dziąsło 2 razy i po prostu wyrwał (zaznaczam tzw korzeń mi wyrwał). A kiedyś to było nie do pomyślenia. Trzeba było poczekać, aż opuchlizna zejdzie a ten po prostu szast prast i po sprawie było.
Awatar użytkownika
Herezja
Łowca

Dołączenie: 19 Sty 2014, 15:58
Ostatnio był: 17 Paź 2021, 13:05
Kozaki: 71

Postprzez Adam w 14 Kwi 2014, 14:58

Jakiś czas temu wpieniało mnie dosyć często notoryczne puszczanie piosenek Dżemu jeszcze za Riedla w klubach. Osobiście nic nie mam do tego zespołu, ale momentami ludzie stają się wk*rwiająco retro-sentymentalni, że aż głowa boli. Dotyczy to zwłaszcza osób, które urodziły się sto lat po Dżemie, a uważają się za wielkich znawców i pseudo-fanów. Nie muszę dodawać, że to było karaoke :facepalm:

Aspekt tych sentymentów dotyka także od paru lat fejsa. Cały czas ludzie jęczą za gumą Turbo, pegazusem, staniem w kolejkach, graniem w klasy na podwórku, ulubionymi piosenkami z tamtych lat, a i tak połowa wtedy nie żyła (słynne "gimby nie znajo"). Ja liznąłem trochę lat 90 i utożsamiam się z nimi, ale to już przesada...
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Chisu w 14 Kwi 2014, 16:09

Miałam dziś iść do dermatologa po wyniki badań. Mama kazała iść o godzinie 8, bo ponoć pani doktor jej tak powiedziała. No to idę, przede mną jeden zarejestrowany pan, przyszła lekarz. Już chciałam powiedzieć, że ja tylko po papierek, ale pan mnie nie słuchał i po prostu wszedł do gabinetu. No dobra, poczekam. W tym czasie przyszły kolejne trzy osoby - wszyscy zarejestrowani. Proszę, czy bym mogła wejść po jedną kartkę - "a numerek jaki pani ma?". I tyle mam do gadania. No nic, czekam. Minęły dwie godziny, dwie i pół. W tym czasie kilka razy przeszłam się do rejestracji spytać, kiedy mogę wejść, żeby pani pomogła, cokolwiek. Pusto. Karteczka wisi, że rejestrować się to można tylko telefonicznie. No nic, wracam do poczekalni, próbuję gadać z ludźmi, którzy przyszli... nie, bo tu pani ma numerek 7, ten pan 8, a tu o, o! Pani z numerkiem 9 przyszła, to ona wejdzie. Minęły 4 godziny, gdy w końcu złapałam jakąś pielęgniarkę czy kij wie, kto to był. Weszła do gabinetu, pani dermatolog zawołała mnie osobiście, przeprosiła (wut? .__.), dała badania, nawet usprawiedliwienie do szkoły mi napisała.
Wynudziłam się, nasiedziałam, nawkurzałam na ludzi i nasłuchałam, jaka to ja nie jestem bezczelna, by się w kolejkę jak ostatni cham wpychać, żeby wejść na dosłownie pół minuty. Super. \o/

Za ten post Chisu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive ZiomB, Wayathin.
Awatar użytkownika
Chisu
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2013, 21:56
Ostatnio była: 12 Lip 2020, 22:10
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 134

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości