Detektor w realu

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Budowa detektora Echo

Postprzez Gro3a w 31 Mar 2014, 21:39

Temat o detektorach jest tu: viewtopic.php?f=9&t=18270 Jeśli chcesz zrobić sobie taki detektor, to muszisz być cierpliwy ;) Potrzebne informacje będą dopiero po "Zlocie Stalkerów" w Waw-ie ;)
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...

Za ten post Gro3a otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kuran17.
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 26 Gru 2025, 23:07
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Reklamy Google

Re: Budowa detektora Echo

Postprzez Kuran17 w 01 Kwi 2014, 12:58

no to ok, bo ja myślałem żeby zrobić to tak:
obudowe detektora zrobić z dwustronnego laminatu do płytek drukowanych (bo można go polutować)
potem pomalować na żółto, i wyciąć otwory na przełączniki
Kuran17
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2013, 11:58
Ostatnio był: 14 Wrz 2014, 13:22
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Re: Detektor w realu

Postprzez Piti w 19 Maj 2014, 21:57

Już po ''Dekadzie''... Kiedy mistrzu wrzucisz tutorial jak zrobić detektor? Widziałem na filmie... naprawde super robota :D
Piti
Kot

Dołączenie: 11 Gru 2013, 14:54
Ostatnio był: 02 Lut 2016, 23:48
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez Gro3a w 25 Lip 2014, 14:45

Niech się panowie nie niecierpliwią ;) Jestem już w końcowaej fazie projektu i opisywaniu pomiarów. Czekam jeszcze, aż Kowunio odeśle mi detektory, co będę mógł ewentualnie poprawić wady elektroniki i dodać buzzer, by detektor mógł wydawać dźwięki :D Aktualnie jestem w budowie repliki pepeszy i niebardzo mam czas zająć się innymi rzeczami ;)
-----------------------------------------------------------------------------------------
Nadszedł czas by zmienić conieco w tym temacie ;) Dokonałem rysunku przedniej obudowy detektora i kawałka wewnętrznej części. Resztę rysunków zamieszczę kolejno, gdy je dokończę. Można go sobie wydrukować na grubszym papierze, lub jeśli ktoś by chciał go odrysować, to mogę wrzucić rysunek z wymiarami ;)
http://w602.wrzuta.pl/obraz/4Yeg3LrqzrH/detektor

Póżniej napiszę co jak wyćiąć i zagiąć :) chyba, że sami to rozpracujecie :E

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Postprzez Gro3a w 22 Paź 2014, 19:52

Mimo braku czasu, zająłem się elektroniką do detektora "niedźwiedź" i skonstruowałem wielopozycyjny przełącznik (nie wiem jak to fachowo nazwać), żeby każda dioda świeciła oddzielnie. Wyszło mi coś takiego: Image
żywica epoksydowa na obudowie schnie, więc niedługo zacznę składać do kupy tą atrapę :) Nie wiem, jak to się będzie wam podoba, więc wszelkie komentarze są wskazane.

PS. Jeśli znajdą się chętni na info na temat poprzedniego detektora, to proszę o kantakt na PW. Miłego dnia ;)
W razie jakichkolwiek zastrzeżeń moderatorów proszę, o edytowanie tego posta.

Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości