Najlepsze gry wyścigowe wg. was

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Najlepsze gry wyścigowe wg. was

Postprzez Wave w 01 Maj 2015, 12:33

Co do serii Dirt... Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym bumem Gymkhany? Dalej nie rozumiem dlaczego Codemasters oparli tę serię na Fiestach z Monster Energy na karoserii?
Wave

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Reklamy Google

Postprzez adin w 01 Maj 2015, 15:00

Gymkhane rozumieją tylko drifterzy, a ci jak wiadomo mało rozumieją.
Na poważnie: wydaje mi się że sprawa rozbija się o promocję niejakiego Blocka, Monster E. itp.

A co do DiRT Rally - okraszą tą grę zapewne takim "realizmem" na jaki pozwalają konsolowe pady :E
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 16:44
Kozaki: 32

Postprzez GTR w 01 Maj 2015, 22:42

Wave napisał(a):Co do serii Dirt... Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tym bumem Gymkhany? Dalej nie rozumiem dlaczego Codemasters oparli tę serię na Fiestach z Monster Energy na karoserii?

No bo wtedy była taka nagonka na Kena Blocka, picie Monsterów i nagrywanie powtarzanego setki razy wejścia w zakręt autem z napędem na cztery kapcie. A jak wiadomo: coś interesującego dla mas = :kupa: = zarobek.

adin napisał(a):Gymkhane rozumieją tylko drifterzy, a ci jak wiadomo mało rozumieją.

Nie porównuj tej pizdowatej 'dżymgany' do prawdziwego driftu :caleb:

EDIT: Swoją drogą już za tydzień premiera Project CARS. Wątpię żeby ktoś oprócz mnie i Adina bawił się w poważniejsze simy ale mimo wszystko zapytam - kupuje ktoś?
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Dzisiaj, 09:55
Miejscowość: Nordschleife
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez quanticox w 02 Maj 2015, 01:11

Ja mam zamiar kupić. Mam g27 i oprócz euro truck 2, live for speed i asseto corsy nie widzę nic ciekawego na rynku.
Awatar użytkownika
quanticox
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2014, 00:46
Ostatnio był: 28 Maj 2025, 16:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 30

Postprzez adin w 02 Maj 2015, 01:51

GTR napisał(a):Nie porównuj tej pizdowatej 'dżymgany' do prawdziwego driftu :caleb:

Prawdziwy drift to się skończył lata temu, teraz to komercja w czystej postaci. Jeszcze jako taki uprawiają skośnoocy gdzieś na prowincji, w samochodach które nie są obklejone sponsorami a często służą im i na co dzień.

@GTR czy ci "szpece" przewidują jakieś demo? Z ciekawości sprawdzę, czemu nie? ;)
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Postprzez GTR w 02 Maj 2015, 02:01

adin napisał(a):Prawdziwy drift to się skończył lata temu, teraz to komercja w czystej postaci. Jeszcze jako taki uprawiają skośnoocy gdzieś na prowincji, w samochodach które nie są obklejone sponsorami a często służą im i na co dzień.

O tym mówię - mi się też ta dzisiejsza formuła driftu nie podoba, kiedy te auta są tak ustawiane że nie nadają się do niczego innego prócz jazdy bokiem.

adin napisał(a):@GTR czy ci "szpece" przewidują jakieś demo? Z ciekawości sprawdzę, czemu nie? ;)

Oficjalnego demka nie ma, if you know what I mean :realcaleb:
Crack pewnie będzie szybko po premierze, a tryb kariery idealnie nadaje się do jako tako demka.

quanticox napisał(a):Ja mam zamiar kupić. Mam g27 i oprócz euro truck 2, live for speed i asseto corsy nie widzę nic ciekawego na rynku.

To super. Ja też planuję zakup, chciałbym na premierę ale nie wiem czy będę miał środki. Tak czy owak jak kupisz i będziesz chciał pojeździć w jakiejś większej lidze na multi to wal do mnie na PW ;)
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Postprzez Plaargath w 02 Maj 2015, 16:45

GTR napisał(a):EDIT: Swoją drogą już za tydzień premiera Project CARS. Wątpię żeby ktoś oprócz mnie i Adina bawił się w poważniejsze simy ale mimo wszystko zapytam - kupuje ktoś?

No ba! Nie sądzę, że od razu, ale - no ba!
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 21 Maj 2025, 23:10
Kozaki: 237

Postprzez adin w 02 Maj 2015, 20:00

Miałem dzisiaj okazję pograć na PS4 w Drive Club - fajny arcade (bo dużo moich ukochanych Ferrarek). IMO dużo lepsza alternatywa dla Gridów, Shiftów itp. .
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Re: Odp: Najlepsze gry wyścigowe wg. was

Postprzez quanticox w 17 Maj 2015, 03:31

adin napisał(a):Miałem dzisiaj okazję pograć na PS4 w Drive Club - fajny arcade (bo dużo moich ukochanych Ferrarek). IMO dużo lepsza alternatywa dla Gridów, Shiftów itp. .

Szkoda że żaden z twórców nie zajmie się platforma PC... Pogralbym w odswiezonego test drive jedynkę... Brakuje mi dobrego sandboxa.
Jak Project cars? Słyszałem ze ludzie wieszaja na nim psy - chociaż nie uważam za miarodajne recenzje gości, którzy piszą "nie do się grać w to na padzie!". Grał ktoś na g25/27?
Wszyscy pieja z zachwytu nad asseta, a podsumowując przy zerowym gazie i strzale ze sprzęgła (ba! I wcisnietym hamulcu!) silnik dalej chodzi i nie zamierza zasnąć - ustawienia full manual, zero asyst, kiera z h shifterem i sprzęgłem. Ot taka niby super symulacja :-/
Parę miechów temu miałem okazję pograć w Pcars i ruszanie autem z 1 wyglądało całkiem przyzwoicie.
Jak z jazda w finalnej wersji?
Awatar użytkownika
quanticox
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2014, 00:46
Ostatnio był: 28 Maj 2025, 16:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 30

Re: Odp: Najlepsze gry wyścigowe wg. was

Postprzez GTR w 17 Maj 2015, 11:10

quanticox napisał(a):Jak Project cars? Słyszałem ze ludzie wieszaja na nim psy - chociaż nie uważam za miarodajne recenzje gości, którzy piszą "nie do się grać w to na padzie!". Grał ktoś na g25/27?

Project CARS to świetny sim, a recenzje są różne - jedni gadają że złe, inny że dobre. Raczej sam powinieneś sprawdzić, mi gierka bardzo przypadła do gustu. Od znajomych wiem że na padzie da się grać, tylko trzeba umieć.
Ja gram na G27 i mogę polecić. Jedyna bolączka to FFB. Plus, że można dostosować pod siebie absolutnie wszystko, minus że to zabiera trochę czasu.

quanticox napisał(a):Wszyscy pieja z zachwytu nad asseta, a podsumowując przy zerowym gazie i strzale ze sprzęgła (ba! I wcisnietym hamulcu!) silnik dalej chodzi i nie zamierza zasnąć - ustawienia full manual, zero asyst, kiera z h shifterem i sprzęgłem. Ot taka niby super symulacja :-/

Bo to Assetto ;) AC ma trochę lepszą fizykę na suchym i tyle.

quanticox napisał(a):Parę miechów temu miałem okazję pograć w Pcars i ruszanie autem z 1 wyglądało całkiem przyzwoicie. Jak z jazda w finalnej wersji?

Możliwe że grałeś w wersję z aktualnym modelem jazdy (od początku istnienia pCars zmienił się on 3, może 4 razy) - jeżeli tak to wiele się nie zmieniło. Jest dalej dobrze ;)
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Postprzez adin w 19 Maj 2015, 21:08

:

Image
Czyżby przyszedł w końcu czas na NFS Underground 3? Psychofanem arcadeowej serii nocnych wyścigów nigdy nie byłem, fanem - owszem.
Jeżeli odbiją od klimatów Szybkich i Wściekłych w kierunku a'la Wangan Midnight - to w to wchodzę! Na sim racing czasu troszku mało, na coś lżejszego się raczej znajdzie.

http://www.gram.pl/news/2015/05/19/zapowiedz-nowego-need-for-speed-w-tym-tygodniu-underground-powroci.shtml

Edit:

Jest dobrze, poza tym, ryżu nie zauważyłem.
Zielona Porschawka od speedhuntersów kompletnie mnie rozbroiła swoim dźwiękiem.
Mam tylko jedno ale: znowu Los Angeles? Jeszcze ze dwie gry osadzone w tym mieście a spokojnie będę mógł za cierpa tam robić.

Fanatykowi symulatorów trochę wstyd się przyznać ale:
Jestem nagrzany jak Wy na Wiedźmina :P
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Poprzednia

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości