Wasze zwierzęta

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Wasze zwierzęta

Postprzez Nyguz w 02 Maj 2011, 20:25

Mój zwierzak xD
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 02 Maj 2011, 20:46

Ładny przedstawiciel rodziny kotowatych, ten Wiechu :wink: A tak już do rzeczy.

Kurna, Nyguz, sorry za off-top, ale nie wiem czy wiesz więc to napiszę: jak Ci kot żre kwiatki albo jaką inną zieleninę to nie są takie śmichy-chichy. Sam mam 8 takich stworzeń :D I nie o kwiatki się martw tylko o kota. Koty są ogólnie mięsożercami, a jeżeli jedzą trawę, kwiatki albo jakieś inne rośliny to znaczy, że coś jest nie tak z ich układem pokarmowym. Koty robią to, żeby się odtruć, dlatego potem wymiotują - można powiedzieć, że robią to celowo.
Oczywiście, nie musi to być nic poważnego, jeżeli nie zdarza się często, ale zawsze warto o tym pamiętać :wink:

EDIT:
Przyznaję się bez bicia: trochę mi się poje*a*o, bo przemęczony byłem, ale trochę tylko :wink: dorian mnie uświadomił, i dla niego :wódka:
Ostatnio edytowany przez Dżuz, 02 Maj 2011, 23:36, edytowano w sumie 1 raz
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:13
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez vandr w 02 Maj 2011, 21:50

U mnie w domu na razie króluje pies rasy york. Po tym, jak siostra zamieszkała tymczasowo w Niemczech, na mnie spadł obowiązek sprzątania jego rzygów i (czasami) przygotowywania jedzenia. Nie jest to typowy przedstawiciel swojej rasy, czyli drobny karzełek, a raczej dość spory, "ubity" zwierzak. Przez całe 13 lat (jak na takiego psa to bardzo dużo) biegał po ogrodzie, co sprawiło, że nabrał pewnej muskulatury. Jednakże starość zaczyna dawać mu się we znaki - nie wiem czy wasze psy tak mają, ale niemal codziennie, po dwa, trzy razy ma jakoby napady "kaszlu" - tak jakby się krztusił, harczał, burczał, i usiłował coś wypluć. Szczególnie denerwujące to jest w nocy, gdy próbujesz spać a niedaleko słychać te odgłosy ala cholerny traktor.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez dorian w 02 Maj 2011, 23:20

Dżuz:
Koty są ogólnie mięsożercami, a jeżeli jedzą trawę, kwiatki albo jakieś inne rośliny to znaczy, że coś jest nie tak z ich układem pokarmowym. Koty robią to, żeby się odtruć, dlatego potem wymiotują - można powiedzieć, że robią to celowo.

Faktycznie robią to celowo. Z tego co kojarzę chodzi o to, że koty się w wannie nie pluskają, tylko żeby się umyć po prostu się liżą. Mają dość szorstki język i przy takiej codziennej "toalecie" nałykają się przy okazji sporo sierści, która się gromadzi w ich brzuchu. Więc nieraz żeby się jej pozbyć żrą np. trawę, po której często zwracają zeżarty towar, czyli również sierść, której się nałykali.

Za ten post dorian otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dżuz.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Lis 2025, 14:18
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 247

Postprzez Papa Mobile w 03 Maj 2011, 01:34

Kociaki jak rasowi myśliwi nie "otorbiają się", mają krótki przewód pokarmowy, czego nie strawią wyrzucają, stąd ten "kłaczek" :D
„Et aux horions, l’on verra qui a meilleur droit" — Jeanne d’Arc
Image
Awatar użytkownika
Papa Mobile
Tropiciel

Dołączenie: 23 Sie 2007, 13:54
Ostatnio był: 31 Maj 2025, 18:25
Miejscowość: Campus Pagani
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 133

Postprzez Damianox w 04 Maj 2011, 17:13

Ja mam psa imieniem Puszek jest to chyba rasowy pies mieszka ze mną od 2 lat o kiedy go znalazłem na osiedlu przywiązanego do słupa, strasznie piszczał więc wziąłem go do domu nakarmiłem a na drugi dzień zaszczepiłem itd. Miałem go zostawić przy tym samym miejscu i tak zrobiłem i myślałem że wróci do domu. Ale nie nie minęło chyba 15 minut od kiedy wróciłem do domu a tu coś chrobocze w drzwi otwieram a tek kundel tam stoi i mach swoich ogonem (a ogon miał jak wachlarz). Noi tak ze mną został, aha zapomniałbym jest biało-rudy nie większy niż 50 cm strasznie go lubię. Heheheh już 2 razy pogryzł mojego kolegę i 3 razy listonosza.

Edit. Za 3 dni 14 ;p :E
Awatar użytkownika
Damianox
Stalker

Dołączenie: 11 Kwi 2011, 17:41
Ostatnio był: 15 Mar 2026, 18:03
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 11

Postprzez AlexStalker w 08 Maj 2011, 15:22

... Ja posiadam trzy koty. Zwykłe, dachowce. Dwa mają mniej więcej po 6 lat, jeden około 4. Jak je nazwano nie zdradzę, bo wg mnie nie są to odpowiednie imiona dla kotów :/
Эх, предатель, ты не страшен.
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Dołączenie: 08 Maj 2011, 13:25
Ostatnio była: 09 Lut 2016, 21:53
Miejscowość: Szczecin // Chabarowsk
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 82

Postprzez KoweK w 08 Maj 2011, 16:07

Oj, nie wiem po co to ostatnio zdanie było. Teraz nie masz wyjścia i musisz nam powiedzieć, jak owe koty się nazywają. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez AlexStalker w 08 Maj 2011, 16:16

Moja mama, która uznała że koty to tak jakby członkowie rodziny, nadała im ludzkie imiona.
Nie mogła ich nazwać jakoś... Mruczuś czy Puszek, nie, nazwała je Feliks, Gracjan i Sebastian.
Ale ostatnio kolega po pijaku przemianował tego ostatniego na Tupolewa ;)
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Postprzez KoweK w 08 Maj 2011, 16:20

zaje*iste imiona, co ty chcesz. Gdybym miał nazwać samca psa, kota, lub cokolwiek to na pierwszy ogień leci Andrzej, potem Dominik a następnie Kleofas. A co do samic to Aldona (mój szczur tak ma) i Agnieszka. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 15:15
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez AlexStalker w 08 Maj 2011, 16:40

Gdybym miał nazwać samca psa, kota, lub cokolwiek to na pierwszy ogień leci Andrzej, potem Dominik a następnie Kleofas.

Jak to rzeczone było w memach internetowych - Andrzej to nie imię, to stan umysłu :)
A Kleofas... Hm, dobre byłoby dla czarnego kota :D
Да ты мой любимый враг!

- KYPCK, Предатель
Awatar użytkownika
AlexStalker
Stalker

Postprzez Grave w 10 Maj 2011, 17:00

Mój pies(dokładnie sunia) nazywa się Lara. Jest ze mną już z 7-8 lat, pies biały, mieszaniec golden retriver z czuwaczem słowackim (później może dorzuce zdjęcie, aktualnie nie mam aparatu a zdjęć i tak się boi jak cholera).
Psem jest strachliwym choć inteligentym. Strachliwa dlatego ,że w dzieciństwie włożyła łeb do kosza (akurat jakieś jedzonko wylądowało zepsute) a ,że mieliśmy taki otwór obrotowy to jak wyjeła to łeb jej utknął w górze od kosza i nie mogła zdjąć (trauma itp.) Teraz boi się wszelakich błysków, grzmotów, parasoli, kamer i fajerwerek. Dzięki niej moje drzwi od domu są ciągle zamkięte (drzwi skubana otwiera a zamknąć już nie umie).

A tutaj anegdotka z mojej rodziny:

Moja babcia, wraz z psem (Endi) jechała windą (wtedy mieszkała w bloku). W windzie stała też sąsiadka. Wywiązała się rozmowa więc o psach i nagle sąsiadka mówi:
-A wiesz co! Moja to ostanio się nauczyła naciskać dzwonek więc już wiem kiedy chce wejść do domu z korytarza!
-Phi! A Endi ma własne klucze!

Jaki z tego morał? Sami sobie dopowiedźcie.
"-You heard that? -What? -Destiny! -Dude... What the hell are you smoking?"
Zapraszamy na Wojny Frakcji! Komedia, Sensacja, Kryminał! Wszystko tutaj!
Image
Awatar użytkownika
Grave
Stalker

Dołączenie: 18 Sty 2011, 13:33
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 18:38
Miejscowość: Wawa
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 33

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim