Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Iwaszka w 14 Maj 2014, 18:40

Jedyne BMW które lubię i które najprawdopodobniej nabędę jak dozbieram kesz
Image

Ale fakt, mimo że zawsze lubiłem ten model to mimo to mam dylemat czy nie będę postrzegany jako dres/wieśniak/technowiking jeżdżąc tym...
Zawsze chciałem mieć dokładnie ten, czarny matowy z jakimiś felgami vintage i oponą z białą lamówką.

Wpieniają mnie własnie BMW wieśniaki - przez nich są problemy na drogach, a w dodatku ktoś kto naprawdę chciał by mieć BMW (tylko dlatego, że mu się podoba i pasują u osiągi) - to odstrasza się tylko... Lipa.
Ostatnio edytowany przez Iwaszka 15 Maj 2014, 02:28, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Iwaszka
Weteran

Dołączenie: 23 Cze 2010, 13:56
Ostatnio był: 12 Sty 2025, 21:37
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 271

Reklamy Google

Postprzez GTR w 14 Maj 2014, 18:44

Dżuz napisał(a):No i jeszcze kiedyś się święcie oburzył jak zacząłem szydzić z beemek, że jak to, prze'eż BMW robi najmniej zawodne auta... Już go nie chciałem dobijać i przypominać, że dopiero co niedawno zmieniał uszczelkę pod głowicą, a wcześniej pompę paliwową i że pompa wspomagania skrzypi mu gorzej niż resor w moim rowerze :E

Tak jak jeszcze zrozumiem resztę twoich wypocin, że srasz na beemwu i tak dalej, to w kwestii silników coś Ci się pomyliło, ponieważ BMW robi jedne z najmniej awaryjnych silników. Co prawda, są motory które faktycznie się bawarskim inżynierom nie udały, ale to jakieś 5% z całości.
A kolega zapewne miał silnik M40B16 (dokładnie to ma równe 100KM, nie 106), i tu się zgodzę że jest awaryjny, nawet bardzo. Za to jego ulepszona konstrukcyjnie wersja, czyli M43 to przepaść w porównaniu z jego 'gorszym' bratem. Jedyny mankament M43 to to, że nie możesz sobie wlewać taniego oleju, ot co - silnik bardzo chwalony i polecany dla ludzi, którzy szukają typowego dupowoza, a nie szaleńca.
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Wczoraj, 01:53
Miejscowość: Nordschleife
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 83

Postprzez Dżuz w 14 Maj 2014, 18:56

GTR napisał(a):Tak jak jeszcze zrozumiem resztę twoich wypocin, że srasz na beemwu i tak dalej, to w kwestii silników coś Ci się pomyliło, ponieważ BMW robi jedne z najmniej awaryjnych silników.

No chyba ze trzydzieści lat temu... :E

Sorry sir, ale to kitajce są w czołówce jeżeli chodzi o nieawaryjność jednostek napędowych, a te całe audiole, beemki-sremki i wieśwageny tylko zamykają stawkę :caleb:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 17:28
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez GTR w 14 Maj 2014, 19:11

Dżuz napisał(a):Sorry sir, ale to kitajce są w czołówce jeżeli chodzi o nieawaryjność jednostek napędowych, a te całe audiole, beemki-sremki i wieśwageny tylko zamykają stawkę :caleb:
Udowodnij mi to. Podaj mi tylko silniki, które według Ciebie są awaryjne, ja już sobie poczytam na necie opinie.
Tylko wyklucz od razu różniste przykłady kumpli, którzy jeżdżą na rozwodnionej benzynie, albo LPG, ok?

Z VAG-ami też nie trafiłeś, i to bardzo, bo jakkolwiek w BMW są jakieś małe potyczki w sprawie awaryjności czy spalania, to jednak silnik spod koncernu Volkswagena to najbardziej trwałe silniki jakie znam.
Jedynym zakalcem z ich stajni, jaki znam jest 2.0TDI, bo ten silnik to skarbonka bez dna. A był akurat rozwinięciem legendarnego wręcz, jeżeli chodzi o bezawaryjność silnika 1.9TDI - montowanego między innymi w Golfach IV czy Paskach B5.
Serio, sprawdź sobie na necie. Jeżeli chodzi o silniki wysokoprężne, to w tych Golfach i Passatach dominuje głównie 1.9TDI. ;)
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Postprzez Pangia w 14 Maj 2014, 19:35

…z przebiegami 500 tys. kilometrów, bo nikt normalny nie kupuje takiego auta, żeby stało na podwórku.
Sorry, panowie, chcecie tego czy nie, to co było dobre 5 lat temu teraz można sobie na Rudnej Małej zostawić z kwitem „oddano do kasacji”. Teraz lepiej kupić japońca, bo w większości mają spoko mechanikę nie tylko pod kątem niezawodności (20-letnia Mazda 323F 1.5 a 9-letni Seat Ibiza 1.4 to jak niebo i ziemia; auto może i było małe, ale chyba jeszcze długo nie będę miał okazji do przejechania się równie fajnym samochodzikiem), co najwyżej ma blachę zeżartą (potencjalny dawca części). Albo skusić się na Poloneza :P Ceny jeszcze są rozsądne, auto samo w sobie jest zaje*iście pojemne i wygodne, naprawi je każdy idiota, z napędem hybrydowym nie jest aż takie drogie w utrzymaniu (głównie tankowaniu), kuleje dynamika jazdy i lubi rdzewieć, ale jak jest na horyzoncie sprawny i z całą blachą, to właściwie można brać w ciemno, zwłaszcza jak to 1.6 GSi/1.4 GLi. Trochę oleju w silniku i w głowie, a taki Poldek to jeszcze śmiało z 5 lat pojeździ.

Wracając do głównego tematu, mnie wkurza to, że pewnej płytki DVD mi nie chce sczytać i już zaczynam tracić cierpliwość do tego chińskiego gówna.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Dżuz w 14 Maj 2014, 20:42

GTR napisał(a):Udowodnij mi to. Podaj mi tylko silniki, które według Ciebie są awaryjne, ja już sobie poczytam na necie opinie.

Choćby N47 - cała mas wad, albo źle wyważone dwulitrowe diesle w E39, czy N45 z wadliwymi napinaczami łańcucha...

Nie gorączkuj się. BMW nie robi najgorszych silników na świecie, ale też nie wiedzie prymu w dziedzinie bezawaryjności.

Ale żeby nie było. W... pienia mnie prognozowany, całotygodniowy deszcz. Niby nic, ot pogoda, sprawa od nas mało zależna, więc spiny być nie powinno... Ale kur... rower żech se kupił i nie mogę nawet paru kilometrów na razie na nim zrobić :[
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 17:28
Miejscowość: Frogville
Kozaki: 255

Postprzez GTR w 14 Maj 2014, 21:56

Dżuz napisał(a):Choćby N47 - cała mas wad, albo źle wyważone dwulitrowe diesle w E39, czy N45 z wadliwymi napinaczami łańcucha...
N47... o tym się akurat nie wypowiem, dla mnie BMW skończyło się na E46, i nawet nie wiem gdzie był wsadzany N47. Co do dwulitrowych dieseli w E39 i E46 też - prawda. Swego czasu M47 (jakaś pechowa liczba?) był określanym jednym z najgorszych silników dekady. Ale w sumie trwałość silników BMW kończyła się po 2000r.

Dżuz napisał(a):Nie gorączkuj się. BMW nie robi najgorszych silników na świecie, ale też nie wiedzie prymu w dziedzinie bezawaryjności.
Pewnie tak, nie będę się tutaj bronił że nie biorę odpowiedzialności hejtowania za BMW po 2000r., dlatego przyznam Ci po prostu prawdę.
BMW nie robi prymów, patrząc poprzez pryzmat nowych modeli (ale zdarzały się perełki, np. S38B38, czyli silnik montowany pierw w BMW M1, potem w E28 M5 i w końcu w E34 M5 - sam Clarkson albo ktoś inny z Top Geara przyznał temu silnikowi wzorową ocenę, bo po 400k kilosów były tylko drobnostki do naprawy), ale też nie robi samych awaryjnych silników, tak jak pisałeś.
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Postprzez utak3r w 14 Maj 2014, 23:49

Dżuz napisał(a):Sorry sir, ale to kitajce są w czołówce jeżeli chodzi o nieawaryjność jednostek napędowych, a te całe audiole, beemki-sremki i wieśwageny tylko zamykają stawkę :caleb:

Ani jedni ani drudzy nie są bez wad... akurat kitajce też żadnymi pionierami nie są - przykłady Mazdy czy Nissana mówią same za siebie ;)
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez nati20 w 15 Maj 2014, 00:36

A mnie w...pienia że z tematu "co was w...pienia" zrobił się temat "sprzeczajcie się o auta"

I wpienia mnie że oczy mi spuchły, przez alergie prawdopodobnie... wiosna.
:

Get out of here STALKER!

Image

Za ten post nati20 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Alchemik, djcycu.
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Kudkudak w 16 Maj 2014, 16:49

Co tu dużo gadać, irytują mnie osoby, którzy wyrzucają swoje zwierzęta z domów. Tylko człowiek skrzywiony twierdzi, że jest to normalne. Najgorzej jest, gdy takie zwierzęta są wyrzucane z kagańcem (jeśli chodzi o psa)... przecież to jest straszliwa męczarnia, śmierć głodowa i ogólnie bestialstwo. Mam wtedy wrażenie, że zabiłbym prędzej człowieka niż zwierze. Nie ma dla takich usprawiedliwienia - jeśli się wiedziało, że pies może sprawiać kłopoty, nie utrzyma się go, nie wytresuje odpowiednio i będzie agresywny itp. należało go NIE brać, albo przynajmniej odwieźć do schroniska...
Image
Image Image Image Image Image

Za ten post Kudkudak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, M3Fis70.
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez frosth w 16 Maj 2014, 17:17

@Kud przecież to straszny wstyd, w schronisku przecież spytają "dlaczego?" Powinno się wprowadzać obowiązkową rejestrację zwierząt tak jak np. przy rasach uznanych za agresywne i za "zgubienie" psa powinno dostawać się do
jakiejś publicznej witryny "gubiących zwierzęta w lesie, przy drodze czy też w rzece" bydlaki pierd...
I w ogóle nie lubię ludzi trzymających te zwierzęta na łańcuchach, po co takiemu komuś pies. Niech se alarm założy będzie lepszy i jeść nie trzeba dawać.
@Nati20 tu od czasu do czasu pojawia się taki temat o który ktoś złapie bulwersa i ... masz babo placek.

Dzisiaj mnie wpienia to, że nadal jest zimno bo już nawet nie deszcz ale to, że jest zimniej niż w grudniu! Taki stan utrzymuje się już dwa tygodnie, oczywiście mogłoby być znacznie gorzej tak jak na 3 maja: 3 st. celcjusza ale i tak mnie to wpienia. Do tego jeszcze nie mam samochodu bo stary się zepsuł a nowy jeszcze nie zszedł z linii produkcyjnej. Będę dojeżdżał do pracy rowerem myślałem, maj przecież, ciepło będzie - a jak taka pogoda dalej się utrzyma to zamiast rowerem będę jeździł bydłowozami. A taki jest ubłocony, że ciężko na niego wsiąść żeby czymś się nie zapaskudzić.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Kudkudak w 16 Maj 2014, 18:00

frosth napisał(a):@Kud przecież to straszny wstyd, w schronisku przecież spytają "dlaczego?"

Można powiedzieć, że nie jesteś w stanie utrzymać finansowo psiaka, nawet jeśli jesteś, albo nawet podać prawdziwy powód, ja nie widzę wstydu. Ale lepiej wyj*bać na przysłowiowy zbity pysk...
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości