Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Hoshka w 05 Lip 2014, 02:30

Pangia napisał(a):Cóż, jeszcze nie widziałem, żeby auto ustąpiło pierwszeństwa rowerowi.

Już nawet nie chodzi mi o rowery...
Wyjeżdżając z podjazdu powinna poczekać choćby na to aż usunie się gościu z naprzeciwka bo mało co a "pocałowałby ją w dupę". Jechała jakby się dopiero jeździć uczyła.
Middle fingers up, if you don't give a fuck!
Awatar użytkownika
Hoshka
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2013, 15:42
Ostatnio była: 03 Gru 2023, 01:38
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 218

Reklamy Google

Postprzez Dżuz w 05 Lip 2014, 09:21

Wiewi0r napisał(a):Dżuz, na cholerę ci Wi-Fi na rowerze?

Żeby mieć internet w telefonie :P

Wiewi0r napisał(a):Chyba, że chodzi o internet z telefonu. Wstyd tak pojęcia mylić. :P

Chodzi o Wi-Fi :P Nie mam żadnego ciekawego i taniego internetowego pakietu w swojej taryfie, więc żeby mieć dostęp do sieci, wożę ze sobą router bezprzewodowy, bo i tak z takiego na co dzień korzystam. Jest wielkości karty kredytowej i całkiem długo wytrzymuje na baterii, więc mi to nie przeszkadza :wink:

Hoshka napisał(a): "No i nie jeździ się w klapkach"

No bo się nie jeździ :E

-----------

Wiewi0r napisał(a):A moja nawigacja w telefonie mnie wkurza, bo jest do bani. :(

A co to za wynalazek tam masz? :P

Do niedawna całkiem fajną i darmową nawigacją był Yanosik, ale ostatnio strasznie go skopali i już taki fajny nie jest :(
A z niedarmowych, to NaviExpert. Miałem na próbę i byłem zadowolony.
Teraz korzystam zwyczajnie z Google Maps :P :caleb:
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / ASUS Prime RTX 5070 OC 12 GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: Wczoraj, 20:13
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Cromm Cruac w 05 Lip 2014, 10:47

Pangia napisał(a):…że szła środkiem chodnika jak 90% tłumoków, którzy nawet dobrze chodzić nie umieją. Idzie taka z siatami na zakupy i ani myśli się przysunąć do którejś z krawędzi. A ty masz sobie skrzydła wyhodować.
Bo ma do tego prawo.

Weź ty sobie lepiej poczytaj etymologię słowa 'chodnik', a potem słowa 'jezdnia' i będziesz wiedział gdzie tym swoim rowerkiem się poruszać.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive lehoslav, MatrixSTR,
Negative Pangia.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 20 Kwi 2026, 00:27
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez KoweK w 05 Lip 2014, 13:01

Nie chcę nic mówić, ale rowerzysta od 2011 roku może poruszać się na chodniku jeśli np.
-jest zła pogoda
-lub na jezdni jest ograniczenie powyżej 50 km/h :caleb:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 16:04
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Wiewi0r w 05 Lip 2014, 13:38

Tja, Kowek, szczególnie bogato korzystają z tego prawa paniusie na Veturilo zasuwające Trasą Łazienkowską... :facepalm:
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez BJ Blazkowicz w 05 Lip 2014, 14:41

A mnie wku*wia to ze rowerzyści mają jakiekolwiek prawa, są błędem ewolucyjnym (co z tego ze dupa siedzi skoro nogi dalej kręcą), a na dodatek jak się takiego rozjedzie to się odpowiada jak za człowieka.
Jeżeli już mieli by jeździć to ku*wa obowiązkowo rower ma mieć światła co najmniej jak motocykl (światło stopu, kierunki, a nie jakieś machanie rękami, bo nie wiadomo czy macha bo skręca czy macha koledze czy macha bo się zaraz wypie*doli), kask i ku*wa najważniejsze: egzamin państwowy z przepisów ruchu drogowego a nie zapie*dalanie na dowód. W wieku 18 lat nie dostaje się nagle i magicznie wiedzy o ruchu drogowym. A jak nie to wypie*dalać na chodniki i nie pokazywać się na drogach.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!

Za ten post BJ Blazkowicz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, KOSHI.
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Postprzez MatrixSTR w 05 Lip 2014, 15:08

Jakiś egzamin powinien być konieczny na rower, tak samo jak na skutery (chociaż nie wiem czy teraz nie wprowadzili, nie w temacie jestem). Kiedyś gdy pracowałem jako kierowca rozjechałbym co najmniej 4 rowerzystów tylko dlatego że byli debilami. Dwóch debili wyskoczyło mi nagle zjeżdżając z chodnika na jezdnie (debile to mało powiedziane) i uratowało ich tylko to że nikt nie jechał z na przeciwka i szybko ich minąłem. Jeden wyjechał mi prosto pod maskę mimo że miał stop na którym się nie zatrzymał (dobrze że hamulce były robione tydzień wcześniej, bo na starych klockach bym nie wyhamował). i jeszcze gość który nagle w momencie gdy go mijałem wpadł na pomysł skręcenia w lewo, bez żadnego machnięcia ręką czy nawet obejrzenia się... I jeszcze przypomniała mi się dwójka debili którzy jechali jeden obok drugiego, a że z naprzeciwka pełno samochodów to nie szło ich wyprzedzić, oczywiście poza terenem zabudowanym. Nic nie mam przeciwko rowerzystom, sam czasem sobie jeżdżę, ale do niektórych debili to powinno się strzelać, bo szkoda samochodu na rozjeżdżanie :caleb:

debile, wszędzie debile

Za ten post MatrixSTR otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive BJ Blazkowicz.
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Frakcja: Wolność
Kozaki: 277

Postprzez KoweK w 05 Lip 2014, 20:33

Matrix Strefa14 napisał(a):Jakiś egzamin powinien być konieczny na rower

A w podstawówce to egzaminu nie było przypadkiem? Ja pier*olę, jak czytam o tych waszych pomysłach kolejnych bzdurnych regulacji, bo mały procent rowerzystów to debile, to aż mi ból wyrwanej ósemki mija. :caleb:
Przypominam, że ludzie, którzy zdobywali uprawnienia np. do kategorii A, B, C itd. również powodują wypadki i zapewne procent debili wśród nich jest taki sam jak wśród pieszych, rowerzystów itd. :E
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Ebi.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Postprzez Pangia w 05 Lip 2014, 20:52

Nie ma chyba już teraz karty rowerowej, przynajmniej kiedyś było mówione, że mają to znosić, ale nie wiem czy coś z tego wyszło. Tak czy siak ja to dalej u siebie w papierach trzymam, chociaż i tak prawo jazdy już tam jest i dowód.
Zresztą i tak uważam, że wcześniej przepisy były o wiele sensowniejsze.

O, dzisiaj nawet pod mostem kolejowym na Żółkiewskiego głupia krowa ani się nie obróciła, tylko mi się wpi♥rdoliła pod zderzak. Tyle co z czerwonego ruszałem, to się nie rozpędziłem, ale jakby to było podczas ruchu, to pewnie bym ją z tej dwukółki strącił. Później jest zjazd na chodnik i nieeeeee, po co, przecież lepiej jest tamować ruch. Aż się wk♥rwiłem i krzyknąłem, żeby zjechała na chodnik, ale gdzie by mnie usłyszała, skoro se władowała słuchawki w uszy i jedzie, słuchając jakiegoś żałosnego jazgotu. Stara pinda, jak chce sobie dla przyjemności pojeździć, to niech jedzie nad Wisłok na ścieżkę rowerową, a nie pcha się na jezdnię szeroką na 3 metry z hakiem. I oni jeszcze chcą znieść wymóg zdawania na motocykle przy prawku kategorii B. Toż to będzie gorzej niż w Indiach.
Ostatnio edytowany przez Pangia, 05 Lip 2014, 20:59, edytowano w sumie 1 raz
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez MatrixSTR w 05 Lip 2014, 20:55

xKoweKx napisał(a):A w podstawówce to egzaminu nie było przypadkiem? Ja pier*olę, jak czytam o tych waszych pomysłach kolejnych bzdurnych regulacji, bo mały procent rowerzystów to debile, to aż mi ból wyrwanej ósemki mija. :caleb:

Tylko nieznajomość przepisów wśród rowerzystów widzę praktycznie cały czas, z tym że chociaż nie wjeżdżają przed maskę samochodu
Awatar użytkownika
MatrixSTR
Modder

Dołączenie: 26 Maj 2009, 23:44
Ostatnio był: 16 Mar 2026, 23:44
Miejscowość: Gdzieś Daleko W Wielkopolsce
Kozaki: 277

Postprzez STALKIER998 w 05 Lip 2014, 21:41

Upały i duchota. 29 stopni celsjusza w słońcu. I jak tu wytrzymać ?
Awatar użytkownika
STALKIER998
Tropiciel

Dołączenie: 10 Kwi 2012, 18:08
Ostatnio był: 15 Paź 2020, 20:24
Miejscowość: Gdańsk
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 47

Postprzez KoweK w 05 Lip 2014, 21:51

Matrix Strefa14 napisał(a):Tylko nieznajomość przepisów wśród rowerzystów widzę praktycznie cały czas, z tym że chociaż nie wjeżdżają przed maskę samochodu

Ja tę samą nieznajomość widzę wśród osób kierującymi pojazdami mechanicznymi. Co to zmienia?

- - -

Wpienia mnie jak ktoś mówi "temperatura w słońcu". Jedna z największych głupot jaką można powiedzieć.
Image

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości