Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Provski w 26 Sie 2014, 22:28

Wkurza mnie to jaki niektórzy ludzie potrafią mieć tupet... Nienawidzę kłamania w żywe oczy, kręcenia zamiast walenia prosto z mostu i udawania głupiego zamiast powiedzenia o co chodzi.

Tak, tak... Ktoś mi zalazł dziś za skórę :/
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 07:38
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Reklamy Google

Postprzez Universal w 26 Sie 2014, 23:40

Omnibus napisał(a):Ciebie gówno obchodzi. Mnie nie, bo dzielimy z tymi krajami bliźniacze normy prawne, które w tej kwestii różnią się minimalnie, jesli wogóle. I jesli w innych krajach wygrywają procesy, a w naszym nawet do nich nie dopuszczają, urzędowo...

No i co w związku z tym? Niech lecą do Strasburga. Polska podwinie ogon, wypłaci odszkodowania i zalegalizuje makaroniarzy. Tyle, że to będzie frajerstwo.
Omnibus napisał(a):
Ale bronisz ludziom protestowania przed Golgotą i nazywasz to głupotą, ta?

Wyjątkowo tani populizm. Wyjęte z kontekstu, no i dodać należy, że nigdzie nie napisałem, że zabraniam protestowania. Ba! Nawet masz napisane, że mają do tego prawo. Zauważam tylko, że owo prawo do kontestacji w tym wypadku jest... hm... użyte w sposób kretyński, w dodatku nadużywane, kiedy nie pozwalają tam wejść widzom.

Nawet sobie sprawdziłem definicję populizmu. No i się nie zgadza :E Faktem jest, że nie odpowiada Ci forma protestu. Jak zatem mieli protestować?
Omnibus napisał(a):No popatrz, a tu nie został, mimo, że jak kochany kol. szm zauwazył był autor owej sztuki beztalenciem.

Bo protestujący jechali po emocjach, zamiast bić w odpowiednie tony. Niestety nie miałem na to wpływu.
Omnibus napisał(a):
naleźliby się prawicowcy, którzy by zaprotestowali przeciw temu, sam znam kilku.

By się znaleźli, a ja bym napisał opowiadanie :suchar: do kwadratu.

Nie znasz, nie wiesz, gadasz. Prawica to nie tylko PiS, KNP i RN.
Omnibus napisał(a):
NaszDziennik[...]obiektywne i rzetelne

Najwyższy Czas[...]obiektywne i rzetelne

Jeśli pominąć fakt, że raz na głównej mają artykulik o tym jak to Japońska gospodarka budzi się, a dwa tygodnie później pisza o upadku japońskiego keynesizmu... Wogóle logika tam to rzecz niecodzienna.

"Wyjątkowo tani populizm. Wyjęte z kontekstu, no i dodać należy, że nigdzie nie napisałem, że..." nazywam je rzetelnymi i obiektywnymi. Napisałem jak wół, że są w miarę rzetelne i obiektywne, w porównaniu z Nacjonalistą i Frondą, oraz jak na polskie warunki (co zawarłem w domyśle, ale to bez znaczenia). Artykuły z ND i NC czytam rzadko, podobnie zresztą jak z Frędzla, Nacjonalistę dawno sobie odpuściłem. Ale jakieś porównanie mam. Niestety nie istnieje gazeta ani czasopismo, które bym uważał za obiektywne/rzetelne.
Omnibus napisał(a):
Podobnie jak istnieje lobby każdego innego stronnictwa. Istnieją lobby konserwatywne, tyle, że są słabe.

[...] Ale naprawdę uważasz, że lobby jakim jest cześć hierarchów kościelnych (bez obrazy dla kościoła, spory z poprzedniej strony mam w dupie) w naszym państwie, którzy tworzą i scalają twory pokroju Solidarnej Polski wedle życzenia jest słabe? [...]

Ta, katotaliban i kler rządzą Polską. To, że Socjalna Polska najpierw się odłączyła, a potem połączyła z PiS, to bardziej efekt utraty koryta i przerostu ambicji, niż efekt wpływu ambony. Jak już mamy brnąć w teorie spiskowe, to Kaczyński chciał zagospodarować niezdecydowanych na skrzydłach, a potem wchłonąć ten elektorat. Biskupi pełnią rolę pomocniczą, nie decydującą. Nie potrafią dobrze zarządzać bożą owczarnią, a mieliby cisnąć cały kraj?
Omnibus napisał(a):Zresztą, lobby konserwatywne nie jest brdzo potrzebne: mamy sejm, w którym nawet posłowie SLD deklarują, że prywatnie mają dosyć konserwatywne poglądy...

To pewnie dlatego z chęcią przyjęli Legierskiego na radnego Warszawy, a Grodzki był wcześniej wiele lat członkiem SLD. Brytyjska Partia Konserwatywna z nazwy też jest konserwatywna. Zresztą nie liczą się prywatne poglądy, a pewne realizowane postulaty. SLD dość dobrze żyło z Kościołem, chcąc ugrać elektorat, a nie dlatego, że są konserwatystami. Zresztą to je*ane farbowane lisy, połowa z nich była jeszcze w PZPR, teraz rżną umiarkowanie konserwatywną socjaldemokrację.
Konserwatyzm niejedno ma oblicze, podobnie jak socjalizm, kapitalizm, anarchizm i dziesiątki innych ideologii i doktryn.
Omnibus napisał(a):Uja mnie obchodzi co wielu (Ty) chce. [...] I odnoszę wrażenie, że zgubiłęś meritum wypowiedzi, a w dodatku odjechałeś w sferę "co powinno"...

A jakie było meritum wypowiedzi? Że Zawisza reprezentuje pewne środowisko i zachował się jak warchoł, jednocześnie opisując to środowisko jako naiwny monolit. Wspomniałeś "Wasze", jako moje i szma, więc wywołany do tablicy napisałem, co Zawisza zrobił źle i wspomniałem, że przez dużą część owego środowiska nie jest mile widziany w RN, w tym przeze mnie. Zawisza jest prawie tak samo z mojej bajki, jak Rafalala. Tyle, że zamiast w sukienkę, ubrał się w narodowy konserwatyzm. To, co "powinno", było na marginesie całości. Tak jak to, że mam ambiwalentny stosunek do Ruchu Narodowego i zastanawiam się, czy nie zacząć głosować na Korwina.

Gro3a napisał(a):Wkurza mnie pieprzony offtop zajmujący całą stronę....raz.

To przewiń :caleb:

Minęło pół czerwca, lipiec, sierpień się kończy, został mi wrzesień. Tyle wolnego czasu, a przeciekł mi przez palce :( Dziadzieję się, bo zegar przyspiesza.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez scigacz1975 w 27 Sie 2014, 09:13

Minęło pół czerwca, lipiec, sierpień się kończy, został mi wrzesień. Tyle wolnego czasu, a przeciekł mi przez palce :( Dziadzieję się, bo zegar przyspiesza.

Pierdzielisz waćpan - mnie tak od 15-tu lat zapieprza. Co powiesz jak Ci 40-cha stuknie?
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Omnibus w 27 Sie 2014, 09:15

1- Ale ty Uni naprawdę jesteś na tyle niewyspany, że nie rozumiesz, że w momencie, w którym zabrania się makaroniarzom z garnkami na głowie rejestracji, a kościół doszukuje się w tym "ataku" to wszyscy wymienieni wychodzą na jeszcze większych debili, niż ludzie, których zabawa się skończy jak będą sobie mogli powiesić tu i ówdzie durszlak na ścianie?
Niech lecą do Strasburga. Polska podwinie ogon, wypłaci odszkodowania

No i dzięki takim ludziom tak mamy od 25 lat. "Pozwólmy debilom napisać raport WSI, bedzie efekt, a potem oskarżeni o bajędy w nim zawarte powygrywają sobie odszkodowania od nas w łącznej wysokości miliardów. Ale to już za PO"... Nie życzę sobie, to to też moje pieniądze.
2 Mogłeś doczytać dalej akapit mej wypowiedzi, który ci poleciłem... Mieli wolność tak protestować. Tylko, że w swoim interesie lepiej żeby tego nie robili, a prawo do czegoś, nie oznacza z automatu tego, że muszą to robić. I jeszcze parafrazując ciebie: Gówno mnie obchodzi jak mieli, to ich problem jak inteligentnie protestować, jak już muszą.
3 I tym optymistycznym akcentem, Uni zakończył, informując nas, że chociaż w debacie publicznej nie ma "innej prawicy" (no, moze poza libertarianami, ale to najwyżej w internetach ), to jednak by się znalazła. A ja bym powiedział, że jakby popytać, to by się znaleźli lewacy, którzy też protestowali. Dodaj ripostę z jeszcze większą ilością czastki "by".
4- No, zgoda. Ale NDziennik jest na tyle obiektywny, na ile nie lubisz wyborczej. I vice versa. To znaczy, że oba nie są całościowo rzetelne wogóle (najwyżej któres może rzetelniej pisac o danym wypadku), a o obiektywiźmie to se można pomarzyć.
5- Tej, a nie za daleko jedziesz z tym wyzywaniem od wolandów?
No cóż. Są tacy, którzy analizując tego typu wydarzenia wskazują na to, że PiS odsunął się od pewnego radio-mana z Torunia... Zresztą faktycznie odlatujemy tu w głupoty. Może rozsądnie uznamy, że w Polsce działają lobby, grupy interesu każdej mozliwej organizacji, a część Kościoła jest jedną z nich?
6 Legierski? Uni, Warszawa :E Tyle w temacie. Wiedzą, że w żadnym innym mieście nie upchnęli by go, bo głównie w Warszawie jest jako-takie poparcie dla gejów. Temat Grodzkiej, naprawdę mnie nie interesuje. Jakbyś chciał zlecieć do tego poziomu, to możemy bić się na internetowe argumenty typu: "A Korwin też był w SD".
PZPR był oazą liberalności? Bo mówisz jakby tak bardzo w tych sprawach zmienili barwy.
Zamach stanu, restauracja królestwa, ja jako regent - to jest to, tego chcę. Szalony autorytaryzm wprowadzę. Prawie wolny rynek, nieco merkantylizmu, nieco interwencjonizmu, narodowy imperializm, konserwatyzm obyczajowy, silne państwo, divide et impera i machanie szabelką od Uralu po Pireneje.

A jak bedę chciał założyć wydawnictwo gier planszowych, dasz dotacje? :realcaleb:

Za ten post Omnibus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez Kudkudak w 30 Sie 2014, 20:24

Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2

Dobrze wiem, co to jest i dlaczego to się pojawia, bo kiedyś sam korzystałem przez 5 minut z tej aplikacji zanim ją wyje*ałem, ale bardzo mnie to irytuje, kiedy do postów "dolepiane" jest to głupie info. Zwłaszcza wtedy, kiedy zawartość posta jest o wiele krótsza od wzmianki, z czego post został wysłany.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Postprzez Decado w 31 Sie 2014, 04:36

Wkur\/\/ia mnie jak ktoś komuś narzuca swoją wole
Wkur\/\/ia mnie jak ktoś się mądrzy nie mając racji (chodź sam często to robię)
Wkur\/\/ia mnie jak człowiek nie umie przyznać się do błędu (tak jak ja)
Wkur\/\/ia mnie gdy ktoś ocenia ludzi ogólnie (mówię tu o tysiącach postach gdzie ktoś nie lubi dresów, kibiców itd...)
Wkur\/\/ia mnie polska znieczulica, sam jestem żywym przypadkiem kiedy leżałem na ulicy ze złamaną ręką to dopiero 5 samochód (droga w lesie) się zatrzymał żeby się spytać czy nic mi nie jest...
Wkur\/\/ia mnie złodziejstwo
Wkur\/\/ia mnie gdy ktoś się znęca czy to nad ludźmi czy to nad zwierzętami :mad:
I pale się z wkur\/\/ienia gdy ktoś zwraca mi uwagę chodź robi to bezpodstawnie :facepalm:

Za ten post Decado otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny,
Negative Lego.
Decado
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2014, 23:27
Ostatnio był: 26 Gru 2014, 01:52
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 0

Postprzez Gizbarus w 31 Sie 2014, 08:54

Decado napisał(a):Wkur\/\/ia mnie gdy ktoś ocenia ludzi ogólnie (mówię tu o tysiącach postach gdzie ktoś nie lubi dresów, kibiców itd...)

To, że znajdzie się jeden normalny kibol czy dresiarz na tysiące popieprzonych nie oznacza, że nie można uogólniać, mówiąc o takiej subkulturze. Więc zluzuj resory.

Decado napisał(a):kiedy leżałem na ulicy ze złamaną ręką to dopiero 5 samochód (droga w lesie) się zatrzymał żeby się spytać czy nic mi nie jest...

To na ulicy czy w lesie? :E

A tak ogólnie, to mnie ostatnio wkurzają problemy ze zdrowiem. Znowu. Było widocznie zbyt dobrze.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez slawek73 w 31 Sie 2014, 09:07

Decado, to ty delikatny jesteś :D Złamana ręka, a ty nie możesz iść, tylko leżysz? Ja kiedyś ze złamaną (z przemieszczeniem) kością strzałkową szedłem ponad kilometr na chatę :D Bolało jak jasny ch*j, i stopa mi tak śmiesznie latała na boki :E
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

Postprzez Grzechu300 w 31 Sie 2014, 16:52

@UP
Dokładnie.Jak byłem w liceum, złamałem sobie rękę w drzwiach. Siedziałem potem 3 godziny, bo chciałem sprawdzian na ostatniej lekcji poprawić. Złamanie boli jak uj, ale w momencie "łamania".

Chyba, że kolega Decado miał złamanie otwarte, czy coś w tym guście. :P
Вознаграждён будет только один.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Wiewi0r w 31 Sie 2014, 17:43

Wkurzają mnie panie z dziekanatu. Kolejny semestr nie mają dla mojej grupy litości. Na dobre zaczynam zajęcia 20 X, co oznacza późniejszą harówkę do samej sesji letniej. :(
Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez Decado w 01 Wrz 2014, 09:37

Slawek73 Leżałem i się z bólu zwijałem ale potem wracałem dalej na rowerze :P

btw. ktoś mi wypił kozaka a powodem było "co to jest \/\/" serio? czy ktoś jest na tyle mało bystry żeby się kapnąć że napisałem tak żeby nie pisać "W" bo nie wolno przeklinać? Ludzie...
Decado
Kot

Dołączenie: 26 Sie 2014, 23:27
Ostatnio był: 26 Gru 2014, 01:52
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 0

Postprzez slawek73 w 01 Wrz 2014, 09:54

Decado napisał(a):Slawek73 Leżałem i się z bólu zwijałem ale potem wracałem dalej na rowerze :P

.

O, i to jest postawa godna stalkera :)
Awatar użytkownika
slawek73
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2014, 18:55
Ostatnio był: 07 Lut 2019, 17:26
Miejscowość: Lublin
Kozaki: 32

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości