Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez cep_bojowy w 12 Sie 2013, 12:30

To samo jest w Szwecji - dobry socjal, więc muslimy przyjeżdżają, robią dzieci na potęgę i się pasą. Oglądałem kiedyś filmik, w którym jakiś muslim się wypowiadał, że do Europy przyjeżdżają wyłącznie największe nieroby i niedojdy życiowe, podczas gdy reszta nie rusza dupy z kraju i ciężko zapie*dala na życie. Coś w tym jest.
Awatar użytkownika
cep_bojowy
Stalker

Dołączenie: 18 Lip 2011, 12:52
Ostatnio był: 14 Lip 2014, 23:08
Miejscowość: R'lyeh
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 25

Reklamy Google

Postprzez Terminus w 12 Sie 2013, 13:23

A z drugiej strony mamy własnych zasymilowanych przez setki lat Tatarów, co do których patriotyzmu i polskości nie można mieć wątpliwości.
Problemem są muzułmanie napływowi, którzy przez ostatnie setki lat żyli w swoich wspólnotach plemiennych a teraz trafili do zupełnie obcego im środowiska, gdzie w sposób naturalny organizują się w getta i próbują przenosić na ten grunt swoją mentalność i relacje z otoczeniem.

Swoją drogą przypomnieli mi się niemieccy Żydzi, którzy przed dojściem Hitlera do władzy naciskali, żeby pozbawić praw/deportować Żydów napływowych ze Wschodu, którzy psuli ich wizerunek zupełnie zasymilowanych, prawdziwych Niemców, którzy nawet Szabat przenieśli na niedzielę, by być jak protestanccy sąsiedzi.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez kapucha w 12 Sie 2013, 14:22

Dobrze prawisz, fakt że są muzułmanami, czy ludźmi ze wschodu nie czyni ich bydłem. Sami pracują na swój wizerunek. Jak by byli pracowici i uczciwi, a do tego nie kultywowaliby fanatyzmu religijnego, to jestem pewien, że byliby szanowani i lubiani. Tak jak wspomnieni przez Ciebie Tatarzy. W skali kraju mieszka ich sporo na Suwalszczyźnie i Podlasiu, a jakoś nigdy nie słyszałem żeby oni odwalali szopki jak bydło napływające obecnie do Europy.

Za ten post kapucha otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
kapucha
Łowca

Dołączenie: 09 Kwi 2011, 13:53
Ostatnio był: 01 Lut 2015, 22:11
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 94

Postprzez Tajemniczy w 12 Sie 2013, 17:22

Tak samo było kiedyś z nami w zachodnich krajach Europy. Kiedyś Polak to był złodziej, pijak, "jedź do Polski, twój samochód już tam czeka" i takie tam, minęło kilkanaście lat i mamy opinię dobrych pracowników i porządnych obywateli. Owszem są czasami ci co poważnie szkalują opinię o Polakach np ta para co zagłodziła chłopczyka ale głównie teraz poprawiła się ocena o nas w Europie i na świecie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Omnibus w 12 Sie 2013, 17:49

@Tajemniczy: Czy ta opinia o nas taka dobra to nie wiem. W takich UKs na pierwszym miejscu jest wizerunek taniej siły roboczej, która zabiera im prace, a dopiero na drugim miejscu jest ta nasza mityczna fachowość. W innych krajach różnie. W wspomnianym "doiczlandzie" gdzieś nadal krąży ten wizerunek tego samochodu, ale normalni ludzie, z jakimi miałem do czynienia, nie epatują tym. Za to we Francji, jak byłem, to nie ma o nas jakiś bardzo złych opinii, i tam faktycznie ceni się polskiego hydraulika. Tak więc, że nie wsadzałbym wszystkich w tej kwesti w jeden nawias.
Awatar użytkownika
Omnibus
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2013, 09:07
Ostatnio był: 01 Mar 2021, 15:28
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 153

Postprzez KoweK w 12 Sie 2013, 18:16

Tajemniczy napisał(a):Tak samo było kiedyś z nami w zachodnich krajach Europy. Kiedyś Polak to był złodziej, pijak, "jedź do Polski, twój samochód już tam czeka" i takie tam, minęło kilkanaście lat i mamy opinię dobrych pracowników i porządnych obywateli.

Ta, jasne. :E Jakoś nie zauważyłem. Za granicą plują na nas jak chcą, a wszystkie newsy o śmiałkach, którzy robią sobie trasy po Europie, zatrzymują się w Polsce, a tam kradną mu rower nie polepszają naszej sytuacji. :E O polskich rodzicach na terenie UK, którzy zabili swoje dziecko głodząc i bijąc nawet nie będę wspominał.

Zresztą jeszcze trochę to w niektórych krajach jak UK albo Niemcy to będzie więcej Polaków niż prawdziwych obywateli. :caleb:
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Universal w 14 Sie 2013, 10:33

http://kwasnicki.blog.pl/2013/08/04/mys ... poradzisz/
http://kwasnicki.blog.pl/2013/08/08/inny-profesor/

Rzecz o ekonomii, liberalizmie, neoliberalizmie, profesorach i dziennikarzach GW. Polecam, Piotr Fronczewski.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Omnibus.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez KoweK w 14 Sie 2013, 14:57

Kiedyś Polak to był złodziej, pijak, "jedź do Polski, twój samochód już tam czeka" i takie tam, minęło kilkanaście lat i mamy opinię dobrych pracowników i porządnych obywateli. :tm:

[ http://www.mojaholandia.nl/artykul/hole ... o-rowu-ten ]
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Tajemniczy w 14 Sie 2013, 15:04

Chodziło mi w tym o to że na zachodzie mamy na pewno lepszą opinie od ciapciatych.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Szpagin w 14 Sie 2013, 23:17

Koniec rozmów o muzułmanach, mam coś ciekawszego:
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,14430708,Hyperloop___miliarder_Elon_Musk_pokazuje_przyszlosc.html

Bardzo chciałbym, żeby to wypaliło, choć mam pewne wątpliwości. Kapsuły mają w godzinach szczytu odjeżdżać co 30 sekund - czy w tym czasie pasażerowie zdążą wejść na pokład? Czy energia słoneczna wystarczy do napędzania pojazdu, jak deklaruje Musk? Czy rzeczywiście projekt będzie tani w utrzymaniu? No i czy rzeczywiście projekt kosztować będzie 6 miliardów? Wygląda to zbyt różowo, ale mimo wszystko trzymam kciuki. Pamiętajmy, facet jako pierwszy stworzył całkowicie prywatną rakietę nośną i statek Dragon, który zaopatruje ISS. Innym pewnie bym nie uwierzył, ale Musk pokazał, że umie realizować wielkie projekty.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Cromm Cruac w 14 Sie 2013, 23:45

Nie chodzi o to by pasażerowie wsiadali max 30 sek. Wystarczy zbudować więcej peronów. Przy 4 czas wsiadania wydłuża się do średnio 2 min. Wagoniki z kilku peronów mogą się po prostu włączać do ruchu w głównej rurze na przemian.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: Dzisiaj, 00:40
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez Universal w 17 Sie 2013, 20:55

http://aszdziennik.wordpress.com/2013/0 ... odowanych/

"Na <<prawicy>> bez zmian". "Zbyt wielu Napoleonów". Ale przyjemnie byłoby pooglądać takie przedstawienie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości