djcycu napisał(a):Terminus... Chodzi o to że wszystko wymaga studiów i po latach tej ciężkiej nauki nie ma pracy w zawodzie który się studiowało.
djcycu napisał(a):Dla przykładu: za rządów PiS mieliśmy benzynę za 3.80 a teraz za 5.15... Czym zawiniłem? To po co nam taki rząd który nie umie gospodarować pieniędzmi?
djcycu napisał(a):Stąd PiS próbuje chyba ludzi na to wyłapać że niby zaradzą...
djcycu napisał(a):Kto mądry inwestuje w remont samolotu wartego 800 000$ aż 20 000 000$ w nieautoryzowanej firmie!
djcycu napisał(a):Tylko ile ty zarobisz a ile taki przysłowiowy "robol"...
djcycu napisał(a):Powiem ci tylko tyle że twoje siedzenie przed komputerem czy innych sprzętach nijak ma się do mojej pracy
djcycu napisał(a):A poza tym politycy są jak dupa od srania i powinni raczej takie bezprawie tępić a nie jemu sprzyjać!
jalkavaki napisał(a):każdy mógłby przytoczyć przykłady na to jak ma w niej przekichane i jak małe za to pieniądze zarabia.

djcycu napisał(a): Stąd PiS próbuje chyba ludzi na to wyłapać że niby zaradzą... I myślę że w 10% by się im udało bo to co robili kiedyś jest lepsze niż to co robi PO teraz!
Kryzys? Jaki kryzys?! Mój kolega jest teraz w USA na stałe i mi mówił iż w okresie całego tego kryzysu tak strasznie nie mieli jak to bagatelizowano. To tylko w Polsce tak jest!

Terminus napisał(a):Ja czekam już półtorej roku na kilkanaście tysięcy za projekt. I co mogę zrobić? Nic. Ratować się oszczędnościami. I nie narzekam, bo nie widzę w tym sensu...

Nie znam zasady fuchy Terminusa ale jeśli płacą mu za robotę to oczekiwanie jest inną sprawą (chociaż klient powinien płacić od razu po otrzymaniu projektu, w sklepie nikt na słowo nie da). Chodziło z wypłatami o to że nie wolno ludziom wypłat wstrzymywać bo trzeba opłacić rachunki a każdy nawet groszowy odsetek czy kara jest bolesny przy aktualnych zarobkach. Innymi słowy pracujemy by nie być w stresie przy opłatach a taki stan rzeczy obecnie przedstawia sprawę w komicznie chorych światłach. Rząd ma wiele do tego. Eliminacja korupcji związanej z inspekcją pracy (znam przypadki znajomości firm z tymi służbami).xionc napisał(a):Fajnie Fajnie tylko co ma rząd do tego że Terminusowi nie zapłacili za robote hmm?
Odnośnie tego no Smoleńska to Kaczka sam mówił że oficer nie może być lękliwy no i tym razem nie był, wiadomo.

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości