Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez Szpagin w 05 Kwi 2012, 10:47

Mi nie pasuje, że niedawno kupiłem sobie Kroniki Riddicka: Assault on Dark Athena bez wiedzy, że grę można zainstalować tylko 3 razy, a genialni dystrybutorzy nie udostępnili ŻADNEGO narzędzia, by przywrócić autoryzację :facepalm:
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Reklamy Google

Postprzez Realkriss w 05 Kwi 2012, 11:06

Jak by to powiedzieć, jest coś, co mnie nieodmiennie wku***a, odkąd mieszkam w Warszawie i dużo jeżdżę samochodem, jako pasażer.
Na początku nadmienię, że nie mam prawa jazdy, zdawałam 7 czy 8 razy, nie nadaję się, nie potrafię się skupić na tym wszystkim naraz, nie byłam w stanie opanować cofania, myliły mi się strony lewa z prawą, słowem - cofnęłam się do przedszkola.
Skoro nie zdałam tyle razy, najwyraźniej się nie nadaję i odpuściłam, żeby6 kogoś nie zabić.

Tymczasem kobity zdają do skutku, a potem...!!!
To, co baby wyprawiają w ruchu miejskim, to woła o pomstę do nieba. Na początku kłóciłam się feministycznie ze swoim chłopakiem, że jest szowinista, a on zaczął mi zwracać uwagę w newralgicznych chwilach, żebym zobaczyła, kto prowadzi.
Prawie zawsze kobiety tamują ruch, beztrosko szukając sobie miejsca do parkowania, jeżdżą zbyt wolno i asekuracyjnie, powodując długi ogon za maleńkim seledynowym seatem. Łamią przepisy ruchu, skręcają, jak im się podoba, nie patrzą na znaki drogowe. O tym, jak parkują, to już szkoda gadać.

Nie pluję jadem (tym razem :E ), po prostu ta prawidłowość, że większość problemów w codziennym ruchu miejskim powodują kobiety mnie zastanawia.
Skąd to się bierze u kobiet?
A może nie powinny być już dopuszczane do np. piątego egzaminu, jak czterech nie zdadzą?
Po co produkować takich kierowców?
Pewnie mi to powiecie, bo ja w branży motoryzacyjnej, to wiem, że podoba mi się TVR Griffith 500.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tormentor, KOSHI.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Terminus w 05 Kwi 2012, 11:25

Pewnie to wyjątek potwierdzający regułę, ale moja żona jeździ szybciej i bardziej dynamicznie ode mnie. I odnoszę wrażenie, że jest bardziej uważna "za kółkiem".
Jedno jednak przyznam kobietom, potrafią jak nikt inny stworzyć na drodze sytuacje zupełnie abstrakcyjne i nieprzewidywalne.
W ilości wypadków i stłuczek w jakich brałem udział jako kierowca jest remis: 2x mężczyźni na mnie najeżdżali 2xkobiety.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez runa w 05 Kwi 2012, 11:52

Wiosenne porządki. Cały dzień roboty, tylko po to żeby za tydzień był taki sam burdel. :facepalm:
Ostatnio edytowany przez runa, 05 Kwi 2012, 20:03, edytowano w sumie 1 raz
Logic can take you from A to B, but imagination can take you anywhere.

Za ten post runa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
runa
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2012, 13:21
Ostatnio była: 22 Lis 2015, 18:56
Frakcja: Monolit
Kozaki: 67

Postprzez Gavdylenko w 05 Kwi 2012, 11:58

Mnie to wkurza deszcz jak chce sobie pograć w nogę :D
Славься, Отечество наше свободное,
Счастья народов надёжный оплот!
Знамя советское, знамя народное
Пусть от победы к победе ведёт!
Awatar użytkownika
Gavdylenko
Tropiciel

Dołączenie: 18 Cze 2011, 13:26
Ostatnio był: 28 Lut 2013, 19:03
Miejscowość: In der Dunkelheit
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 53

Postprzez scigacz1975 w 05 Kwi 2012, 12:24

moja żona jeździ szybciej i bardziej dynamicznie ode mnie. I odnoszę wrażenie, że jest bardziej uważna "za kółkiem"

Moja druga połowa nic nie umiała (przynajmniej tak twierdziła) po czym zdała w pierwszym podejściu (czary czy cuś???) potem nie jeździła w ogóle przez 3 lata. Jak dostała samochód (bo już mi się nie chciało być jej driverem a był drugi wolny) to mało go nie zostawiła na środku skrzyżowania. A teraz zapierdziela tak że czasem trudno ją dogonić - a ja do wolno jeżdżących nie należę. Ma to taki plus że, jak jedziemy gdzieś na dwa auta to nigdy nie muszę na nią czekać. Ale już dwa auta rozbiła - raz zasnęła za kółkiem, raz za duże obcasy i hamulce się skończyły za szybko.
A osobiście to więcej niż połowie kierowców w Polsce zabrał bym prawko - bez różnicy czy facet, czy kobieta. Ludzie potrafią być totalnymi bezmózgami za kierownicą. Wiem coś o tym bo codziennie przejeżdżam po 150 - 200 kilometrów po różnych drogach. Masakra.
Ostatnio edytowany przez scigacz1975, 05 Kwi 2012, 20:15, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez KOSHI w 05 Kwi 2012, 15:08

Sprawa "matki Madzi" - ile to można wałkować? Zamieszany Rutkowski, zeznania co rusz zmieniane przez rodziców, jakieś występy u Drzyzgi. Tak się opłakuje dziecko? Od wyjaśnień jest Policja, a nie Krzysztof albo "pani mechanik od tłoków". To jest ku*wa jakaś paranoja. Całą ta sprawa śmierdzi mi jednym wielkim wałem, do pierdla z nimi! A dziecko jak martwe tak martwe, i nic tego nie zmieni ...
Image

Za ten post KOSHI otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez Tormentor w 05 Kwi 2012, 15:16

No dokładnie. Sram już tym wszystkim. Sprawa z Magdą w roli głównej się dobrze sprzedaje i media robią szum. A najbardziej żenujący jest fakt przyznania małżeństwu mieszkania o metrażu bodajże 150m2 bezczynszowego plus dodatki w postaci zasiłków. Absurd. W sumie niedawno pisano, że ta pseudo-matka uciekła. Cwaniara.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: Wczoraj, 17:19
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Tajemniczy w 05 Kwi 2012, 20:03

:arrowu:
Mnie w tej sprawie denerwuje też postępowanie Policji i prokuratury. Wypuszczono ją z więzienia gdzie dostała wyrok (kpina dla mnie) 3 miesięcy. Teraz bawi się w ciuciubabkę z badaniem wykrywaczem kłamstw, znika gdzieś, zmienia fryzury. Nie mogą ją siła zabrać na te badanie? I tak to krycie się już jej nic nie da, wszystko wyszło na jaw to powinna się zachować jak dorosły, odpowiedzialny człowiek a nie jak dzieciak co ucieka przed laniem od ojca.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Allistdead w 05 Kwi 2012, 23:31

A mnie bardzo denerwuje ostatnio taka sytuacja. Ojciec ma komórkę. No niech ma (choć ciągle je gubi). Codziennie przychodzi pijany (to też mnie wkurza ale nie o tym chciałem mówić). Walnie się na wyro i śpi. A tu.... Dzwoni komórka. Raz. Po chwili drugi. Trzeci. Uspokoi się na pięć minut i znowu. Jeden dzwonek. Drugi. Trzeci. I tak w koło Macieju! Oszaleć można :mad: Piętnaście razy dzwonić do kogoś w ciągu godziny? Czy ci ludzie poszaleli? Każdy myślący uznałby po dwóch czy trzech próbach że albo tamten nie może albo nie chce odebrać. Ale nie! Dzwonią i dzwonią a mój ojciec ma to w tyłku bo śpi nawalony jak ruski plecak. Nie ważne czy druga po południu czy w nocy, dzwonią i dzwonią! A nawet jak odbierze, to ledwie skończy gadać to znowu dzwonią! Chyba wezmę w końcu tę komórkę i w kiblu spuszczę.
No nie! Znowu! Ludzie trzymajcie mnie.... :mad:
Awatar użytkownika
Allistdead
Stalker

Dołączenie: 05 Sty 2012, 02:05
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 07:31
Miejscowość: Wrocław
Kozaki: 15

Postprzez robo_pl w 06 Kwi 2012, 00:17

Głównie podejście naszego sprawiedliwego rządu do sprawy matki Magdy. Zabiła dziecko, ciało nie wiadomo gdzie jest (czy juz odnaleźli, bo nie jestem na bieżąco za bardzo?), co chwilę inna wersja, teraz jeszcze ta jej ucieczka... Ja się pytam: "Co to ku*wa ma znaczyć?"I jeszcze przyznanie tego mieszkania? Za co? Za popełnienie przestępstwa jest nagroda w takiej postaci? Gdzie tu sprawiedliwość? Jej tłumaczenia, że jest niezrównoważona albo coś... Czy to uchyla ją od odpowiedzialności? Tylko czekać aż wystąpi w "Tańcu z gwiazdami"... Podsumuję to cytatem:
"Matki morderczynie, nie ludzie a świnie"

Za ten post robo_pl otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive dorian.
Awatar użytkownika
robo_pl
Stalker

Dołączenie: 14 Lip 2011, 15:03
Ostatnio był: 16 Maj 2016, 14:40
Kozaki: 16

Postprzez M3Fis70 w 06 Kwi 2012, 00:32

Co mnie wpienia?
Nasz je*any rząd.
Najpierw jakieś acta a teraz jakieś INDECT'y pier*olone noż ku*wa mać co za cholerni debile. Jak by była kara za głupotę to by dostali dożywocie. Nawet kundel z ulicy wie więcej o życiu niż oni w tym rządzie, jeszcze po naszych wcześniejszy protestach.... no rzygać się chcę.
Zostanę normalnie Anarchistą jak tak dalej pójdzie.

Tutaj ta strona jest indect
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości