GhostRider44 napisał(a):Nie mówcie, że sklep słaby czy coś bo to wiem, ale tutaj najbardziej mi się opłaca.
Nie opłaca Ci się. Bo nie chodzi o to, że sklep jest "słaby", ale w środowisku jest znany z notorycznych oszustw:
- nie wysyła zamówień po wpłacie kasy (a kontakt się urywa)
- przy wysyłce za pobraniem, wysyła inny, gorszy towar (a kontakt się urywa)
Sklep posiada 200 postów z wypowiedziami osób oszukanych, na forum airsoftowym, a oprócz powyższego, posiada też 14-stronicowy wątek na temat ich prób dochodzenia roszczeń poprzez drogę sądową (nieudany!)
Ogólnie to sklep działa na zasadzie: właściciel często wystawia konkurencyjne ceny i towary niedostępne nigdzie indziej, licząc że nikt nie znajdzie opinii o sklepie i się skusi. Gdy się skusi... to najczęściej nie widzi już pieniędzy ani sprzętu. Średnio co kilka dni pojawia się kolejny oszukany klient. W Twoim przypadku ryzyko jest znaczne, dlatego że replika jest trudno osiągalna gdzie indziej (były plotki o wstrzymaniu produkcji). Tym bardziej pasuje mi to do powyższego schematu działania.
Pod tym kątem replika jest tragiczna, bo za 230 zł nie dostaniesz kompletnie niczego
-------------------------------
No, ale nie o sklepie miało być
Replika jest średnio wykonana - z racji niskiej klasy podzespołów może być awaryjna.
Najczęstsze uwagi:
1) Zupełnie nie radzi sobie w niższych temperaturach (niby każdy gaziak tak ma, ale ona syfonuje już nawet poniżej 15 stopni!), dlatego da się nią pobawić tylko w sezonie późna wiosna-lato-wczesna jesień.
2) Bywa, że klamka ma problemy ze szczelnością, co w połączeniu z ciężkim metalowym zamkiem, powoduje problem z odbijaniem zamka i automatycznym przeładowaniem.
3) Replika dosyć szybko zużywa gaz - pełne nabicie nie wystarcza na długo.
4) Magazynki są największym problemem - często już od nowości ciekną, więc trzeba się bawić o-ringami, doszczelniać, smarować i dbać o nie jak o dziecko
Ogólnie to za kwotę ~250 zł da się kupić całkiem niezłą używkę, więc nie wiem czy skusiłbym się na tego Bell'a (w normalnym sklepie).