Multikulturalizm

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Jak bardzo akceptujesz imigrantów?

Jestem imigrantem
4
4%
W pełni ich akceptuję
3
3%
Akceptuję ich
8
9%
Jestem neutralny
27
29%
Nie akceptuję ich
41
44%
Nienawidzę ich
1
1%
Jeżeli spotkam to zabiję bez wahania
9
10%

Razem głosów : 93

Re: uchodźcy\imigranci

Postprzez Cromm Cruac w 18 Paź 2015, 12:20

Gro3a napisał(a):Oni szli walczyć na obcym terytorium i walczyli za idee wolności. Ci "islamscy uchodźcy" to bojownicy "państwa islamskiego"

No, i oni też jadą tu walczyć za swoje idee :E

Ale tak poważnie, to nie mogę się wypowiedzieć w kwestii przyjmowania ich w Polsce, bo mieszkam w Anglii, a w tutaj jest od groma 'uchodźców' ze wszystkich zakątków świata. Nie wiem ilu z nich próbuje pracować ale są tecy, którzy tylko płodzą kolejne bahory i czekają aż państwo da im kasę. A daje całkiem sporo. Zresztą multum Angoli (i Polaków) też z tego korzysta.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 13 Sty 2026, 17:14
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Reklamy Google

Postprzez apg2312 w 18 Paź 2015, 12:34

Adam napisał(a):Osobiście to bym robił w tej wielkiej mieszaninie wielkie kontrole i sprawdzał, (...)

Taaaa....dużo masz w Polsce ludzi znających płynnie arabski w mowie i w piśmie ? A gwarantuję Ci, że "nagle" wszyscy "uchodźcy" zapomnieliby innych języków, które znają.
Poza tym, jeśli są wśród nich terroryści z ISIS, czy innych tego typu organizacji, to jeśli nie są zarejestrowani przez europejskie służby bezpieczeństwa, to nie masz szans ich wykryć. No chyba, że telepatycznie.
Adam napisał(a): nie lepiej wybudować tymczasowe obozy dla uchodźców,

A skąd weźmiesz tyle Policji, żeby zapewniła bezpieczeństwo Polakom w obrębie minimum 20-30 km dookoła takiego ośrodka ? No i samym uchodźcom ?
A raczej trudno reaktywować obóz w Oświęcimiu, i zamienić go na obóz dla uchodźców.

Muzułmańskie dziecko gdzieś w Europie pyta mamę:
- Mamo, co to jest tolerancja kulturowa i co to jest rasizm?
- No więc tak, Mohammed: Tolerancja jest wtedy, kiedy biali ludzie pracują
codziennie, żebyśmy my mogli przyjechać do ich krajów i dostawać
zasiłki, no wiesz, dopłaty do czynszu, kupony na jedzenie, darmowe
leczenie, żebyśmy mogli za ich pieniądze budować meczety i takie tam. Na tym polega tolerancja kulturowa.
- Ale mamo, czy ci głupi biali ludzie nie wściekają się, że tak jest?
- Oczywiście, że tak, kochanie. I to jest właśnie rasizm!
I have no right to ask this of any of you... but will you follow me...one last time ?
Awatar użytkownika
apg2312
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2009, 21:41
Ostatnio był: 18 Wrz 2019, 08:49
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 76

Postprzez Adam w 18 Paź 2015, 12:46

Nie wiem stary, jesteśmy strasznie "bogatym" krajem, który wydaje 40 milionów na nowe logo Sejmu, gdzieś ta kasa i ludzie by się znaleźli :E :E :caleb:
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Universal w 18 Paź 2015, 12:52

@apg2312 - arabski jest na tyle zróżnicowany, że "płynna znajomość" to za mało. Inaczej mówi Irakijczyk, inaczej mówi Marokańczyk. Zrozumieć się zrozumieją, ale niuanse mogą pozostać niezauważone. Nawet literackiego arabskiego nie ma sensu wymagać od polskiej policji, która nie potrafi strzelać. Zresztą nie bez przyczyny na wojnach do tłumaczenia używa się miejscowych, a nie rodzimych językoznawców.

@Adam - 40 milionów? I gdzieś Ty to wyczytał? Logo to ~50000 złotych, oczywiście idą za tym inne wydatki, ale te 40 milionów to chyba Wałęsa wisi odsetek.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Gru 2025, 21:29
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1051

Postprzez Mito w 18 Paź 2015, 13:03

Sprawa generalnie jest taka: nie mamy ani zasobów, ani cierpliwości dla nowych darmozjadów. Obecność kilku tysięcy uchodźców byłaby nowym obciążeniem dla i tak już będącego w stanie agonalnym budżetu, albo dla naszego rynku pracy, bo takim trzeba by było DAĆ tę pracę. A na dodatek ludzie by ich pewnie "zjedli z kościami", co skutkowałoby jeszcze zamieszaniem, walkami między ludźmi ZA, a ludźmi PRZECIW, a zapewne też pierdyliardem różnych spraw sądowych o rasizm. Pewnie skończyłoby się na tym, że na ulicy nie dałoby się do takiego podejść na dwa metry, bo od razu by straszył pozwami lub podpaleniem domu.

Jeżeli chodzi o naszą politykę, to moim zdaniem powinniśmy po prostu przestać wpie*dalać się w cudze sprawy i najpierw uprzątnąć burdel u siebie. Być może po jakiejś zmianie ustrojowej bylibyśmy w stanie przyjąć do kraju przynajmniej część polonii.

A do zajmowania się ofiarami wojen (innymi niż własny naród) są odpowiednie organizacje, a nie rządy państw, które nie mają z nimi nic wspólnego. Czerwone Krzyże, Czerwone Półksiężyce, jakieś pomniejsze organizacje charytatywne, takie sprawy. Z pewnością wsparcie takich organizacji na zewnątrz państwa jest mniej kosztowne, niż zbieranie uchodźców na swoją ziemię.

No. O allachakbarach nie wspominając.

:

Hyhy :E
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Adam w 18 Paź 2015, 13:23

@Uni, fakt przyznaję, j*błem się o sporą sumkę, ale przecież znamy inną taką sytuację, bardziej kosztowniejszą (logo Policji). Na takie rzeczy pieniądze zawsze się znajdą, bo przecież trzeba na jakąś głupotę wywalić nadwyżkę kasy...
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Re: Multikulturalizm

Postprzez Terminus w 18 Paź 2015, 15:53

Taaa....
Image
CREDO [łac. Wierzę]

Za ten post Terminus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive jedrek777.
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Tajemniczy w 18 Sty 2016, 10:47

Może ten pan zachowuje się niezbyt logicznie ale to co mówi jest bardzo logiczne i celne. W sytuacji w jakiej znajduje się jego kraj taka reakcja nie jest dziwna.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KOSHI w 18 Sty 2016, 13:26

Multikulturalizm dobry jest, jak chce opie*dolić kebaba albo chińszczyznę i na tym się powinien zakończyć. Wystarczy popatrzeć na bydło z sylwestrowej nocy w dojczlandzie albo na francję. Jeździ się tam do nich na wschód ktoś wysadzać? Nie. Ale to tak jest jak się nie chce robić i wyciąga rękę po nie swoje, to potem się trzeba użerać ze spadkiem za kolonie. To samo mieli u siebie hamburgery i tera się muszą pogodzić, że jest codziennie black and white zamiast bawełny. A u szwabków to ino czekać jak kominy dobudują do baraków...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 29 Gru 2025, 21:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Tajemniczy w 18 Sty 2016, 15:26

W Niemczech i ogólnie na zachodzie Europy obecnie trwa przeciąganie struny pt "przyjmujemy biednych imigrantów, h*j z tym że reprezentują całkiem odmienną kulturę, styl życia i że nigdy nie zintegrują się z Europejczykami i że większość z nich chce dolany z zasiłków". Ale w końcu ta struna pęknie i obywatele krajów zachodnich zobaczą jaką przyszłość zgotowali im białe kołnierzyki z Brukseli żyjące w odrealnionym świecie.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Terminus w 18 Sty 2016, 15:36

Tajemniczy napisał(a):zobaczą jaką przyszłość zgotowali im białe kołnierzyki z Brukseli

Raczej to zgotowała w poszczególnych krajach lokalna lewica, gotowa "pomagać wszystkim potrzebującym" cudzym kosztem. W końcu do takiej Norwegii to nie przysłała ich UE, do której ten kraj nie należy.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez trolololo w 18 Sty 2016, 16:37

Ja mogę się wypowiedzieć tak: Uchodźców należy przyjąć. Jak taki przyjedzie, to będzie siedział cicho, bo się boji wojny, albo nie chce tam wracać, bo mu tam źle. A jak taki przyjedzie, i będzie drzeć mordę, że jak to nie wolno gwałcić kobiet czy coś innego i dostaje tak mało od państwa, to niech wraca paść owce na pustynie. Czemu nie mają być traktowani jak inni? Patrz tacy Gruzini, czy Ormianie. Przyjechali i w zasadzie na dobre krajowi wyszło, bo więcej kasy, i nie słyszałem żeby robili jakieś rokosze. Tak samo z religią, od czasów Królestwa Polskiego była u nas względna tolerancja religijna (nie licząc Braci Polskich), a dokumenty takie jak Pacta Conventa, Konstytucja z trzeciego maja, i dzisiejsza zapewniają wolność wyznania, i działa to w obie strony. Największą jednak przeszkodą jest bariera kulturowa. Nie ważne czy Muzułmanin, Chrześcijanin, czy Żyd, wszyscy "ci źli" imigranci (i celowo nie uchodźcy, to są w większości "ci dobrzy") twierdzą że u nas jest taki dobrobyt że "żremy kasę rosnącą na uprawach banknotów", a nie ogarniają że to oni mają troszczyć się o państwo w którym żyją (Państwo nimi też, ale w innej formie, np. zapewnienie bezpieczeństwa). I religia tu w niczym nie przeszkadza, znam jednego Kurda, jest całkiem normalny, i lubiany w szkole. Moi rodzice znają Tatarów, nie słyszałem żeby oni (ci Tatarzy) odcięli komuś głowę kataną (czytaj : też są normalni) A jak zaczniecie mi pisać jaki to islam jest zły, popatrzcie na państwo Mahometa, tam jedynym przejawem "nietolerancji" była konieczność płacenia specjalnych podatków przez "niewiernych", a sam koran też opiera się na tym że ludziom trzeba pomagać, a "niechęć" do kobiet była uwarunkowana przez społeczeństwo starożytnych arabów. Sam Mahomet zmienił zdanie o kobietach, dopiero jak przejął spadek po żonie (wcześniej go utrzymywała). To na razie tyle, chociaż pewnie pan Terminus i tak mnie uciszy że to nie tak, ale na razie tak ukształtował się mój pogląd na tę sprawę.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 119

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości