Piercing & Tattoo

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Postprzez Przemek77 w 20 Cze 2008, 09:24

kowek napisał(a):Oj, będzie, że jestem nieźle porypany ;d
Oto moja nowa warga...

No jesteś cholernie odjechany, nie powiem, ale.... życzę Ci tylko, żebyś nie miał z tym pirsingiem problemów (głównie zdrowotnych) za te 20-30 lat. Chodzi mi o to, że skóra nie jest cały czas elastyczna, gdy stanie się obwisła możesz mieć potem paskudne dziury itp "atrakcje", bo jednak to żelastwo obciąża skórę.
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Reklamy Google

Postprzez stopthenwo w 20 Cze 2008, 10:47

Ja mam dziare "memento mori" chyba wiecie co to znaczy... Na 2 łapkach.
Dziary są luz ale pircing to nie wiem,mi by to nie pasowało.
:wink:
Awatar użytkownika
stopthenwo
Kot

Dołączenie: 30 Maj 2008, 14:58
Ostatnio był: 27 Lip 2008, 10:52
Miejscowość: eSCe
Kozaki: 0

Postprzez kwiatek7474 w 08 Lip 2008, 23:28

350zl to moze i sporo jak i nic
wez po uwage czas artysty (jesli do artysty chcesz udezyc) koszty materialow, sterylizacji, wynajecia lokalu..... bla bla bla

profesjonalne wykonanie ta2 to nie machanie lopata przy betoniarce :wink:

- - -

kovek bravo
indriustial rulez :wink:

Ta, a edytować posty za Ciebie to może mają inni? Ostatni raz... -C17
kwiatek7474
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2008, 21:33
Ostatnio był: 01 Lut 2009, 21:07
Frakcja: Zombie

Postprzez Raven422 w 10 Lip 2008, 22:53

Ekhem...Tak se czytam ten temat i jakoś muszę coś w nim napisać :D.Na początek kwiatek7474.Człowieku ja jestem naprawdę PEŁNYM TOLERANCJI ale z tym albertem to lekka przesada.Zresztą musi ci strasznie "zwisać" bo to obciąża...no sam wiesz co.Ja sam chce sobie zrobić tatuaż ale za jakiś czas...
Teraz kowek...cóż skoro piszesz że to twoja praca to hassaaa xD.Przytocze tu jeszcze Vaniola "Wszystko jest dla ludzi",ale na litość boską miejcie jakieś zahamowania!Tunele,jak zobaczyłem fotke to miałem odruch wymiotny....Kolczyki u męszczyzn( sory jak błąd zapomniałem jak się pisze xD) to spoko tylko JAK SĄ TYLKO W UCHU POJEDYŃCZE I DOŚĆ MAŁE (chodzi mi o łączną liczbe czyli tylko jeden na całe ciało).Aaa jeszcze sprawa u kobiet...Uszy i pępki rulez :) :wink: Reszta...co kto lubi :)

PS-Kwiatek ty tak piszesz o tych pannach co korzystały z twoich "usług".Ty pracujesz w agencji ten tentegesowej czy nie możesz chętnej żony znależć :P ?
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Terminus w 11 Lip 2008, 01:18

Cóż... Pewnie jestem z innego już trochę pokolenia.
Zawsze moje nastawienie było jednoznacznie na nie. Może to tylko kwestia smaku? Nie wiem. Nie chcę nikogo obrazić i to co napiszę nie odnosi się do żadnego forumowicza:
Kiedyś uważałem, że tatuowanie i dziurawienie się wynikały głównie z problemów emocjonalnych delikwenta: kompleksów, braku samoakceptacji itp. Pomijam tu czystą głupotę wynikającą z poddawania się presji grupy czy subkultury. Pomijam także tych nieszczęśników, którzy próbują wyglądać jak jaszczurka czy kot - to ewidentnie ludzi do długiej i trudnej terapii.
Dzisiaj to chyba już w większości kwestia irracjonalnej mody. Oglądałem kilka reportaży i newsów dotyczących targów piercingu czy dziergania i byłem przerażony widząc piękne dziewczęta okaleczane na całe życie "artystycznymi tatuażami".
S.Lem kiedyś pisał, że jakby dobrze przeprowadzić kampanię reklamową to ludzie zaczną chodzić z grubym sznurkiem zamiast krawata. Jak zwykle miał rację. Tyle że ten sznurek można zdjąć; skórę trudniej wyhodować nową.
Jak już mówiłem to pewnie kwestia smaku. Nie wiem, nawet u kobiet rażą mnie "gwoździe i zaczepy" w nosach, uszy wyglądające jakby je przekłuwano maszyną do szycia...
Jeżeli to jeszcze wygląda jakoś u młodego dziewczęcia to po 30-ce zaczyna wyglądać zwyczajnie głupio. Nie wiem czy ktoś z was zastanawiał się jak będzie wyglądał za 20 lat? A to szybko zleci... Ale jeżeli kobieta jest piękna to po co jej ten wątpliwy ozdobnik? Moja znajoma kiedyś w chwili kryzysu napisała mi, że chce zrobić sobie tatuaż bo potrzebuje odrobiny bólu i czegoś co by było tylko dla niej lub do pokazania najbliższym znajomym. Poradziłem jej aby poszła do dentysty i zrobiła sobie nową plombę, będzie miała wszystko co chce: ból i coś własnego intymnego. Posłuchała tej rady...

U mężczyzn drażni mnie to bez wyjątku. Jak widzę pana zakolczykowanego jak bydło w UE to myślę, że pewnie racje mają ci co mówią, że niewieściejemy.

Cóż to tylko moje zdanie, inni mogą sobie patrzeć na sprawę zupełnie inaczej.
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez Przemek77 w 11 Lip 2008, 05:53

Masz rację, jesli chodzi o kobiety - piękno broni się samo, ładna dziewczyna nie potrzebuje "ozdobników" takich jak tautaże, czy gwoździ i śrubek sterczących z uszu, nosa, pępka czy języka. Brzydka naromiast.... po zaaplikowaniu sobie tychże "atrakcji" staje się jeszcze bardziej brzydsza. Nawiasem mówiąc zawsze mnie dziwiło, że każda "blond-gwiazdka" medialna MUSI mieć śrubkę w języku.... :D
U facetów kolczyki kojarzyły mi się zawsze z jednym, ale ja wciąż myślę kategoriami sprzed dekady...
I tak jak pisałem - jeśli kogoś bawi to samookalczanie - jego rzecz. Tyle, że skóra nie będzie wiecznie gładka, młoda i elastyczna. Gusta też się zmieniają. A stare tatuaże, które przestały już się podobać czy powyciągane dziury od "wyrąbanych w kosmos" kloczyków usunąć nie jest tak łatwo...
Której nie ma i tak;
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez fjk w 11 Lip 2008, 07:58

nie wiem... ja tam niby się sam nie akceptuje (głównie z powodu ryje, który jest "fe" bo jest zasyfiony) no ale jak już napisałem mam do tego prawo bo sam się do tekiego stanu doprowadziłem...ale czy się przebijam, tne i td? nie. są ludzie których podnieca jak są po przekłuwani, inni to robią dla szapnu (połowa gimnazjalistek, bo to dziewczyny są takie "krejzi" etc. xD) a inni poprostu uważają że
to całkiem normalne... no, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... wydaje mi się że jeśli znasz kogoś kto to robi to mówisz inaczej jak np. nie znasz nikogo takiego, albo znasz kogoś takiego ze złej strony etc.
We have our objectives... That's all.
Awatar użytkownika
fjk
Łowca

Dołączenie: 27 Lis 2006, 17:41
Ostatnio był: 01 Sie 2010, 11:07
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 1

Postprzez Przemek77 w 11 Lip 2008, 10:09

Nie o to chodzi, że oceniam kogoś na podstawie tego kto ma więcej żelastwa w sobie wkłute, bo staram się tego nie robić.
Owszem - ja mam prawo powiedzieć, że to mi się wizualnie nie podoba - no bo nie podoba i już. Jednak tylko wizualnie. Bo niejden taki "cyborg" z wyglądu może być świetnym gościem, równiachą - a niejeden piękniś w garniaku okaze się szują pierwszej (albo ostatniej) klasy.....
Której nie ma i tak;
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Postprzez kwiatek7474 w 11 Lip 2008, 11:34

jak czytam wasze wypowiedzi to za kazdym razem upewniam sie ze moja juz 14 letnia emigracja byla jak najwlasciwszym wyborem
najbardziej lubie super macho wypowiedzi co po niektorych na temat zniewiescienia ect.
brzmi to naprawde niezle w ustach twardzili rozpieprzajacych na morgi tysiace mutanow i Ukraincow przy pomocy klawiatory i myszki

co do PA to on nic nie rozciaga, jest wykonany z tytanu czyli praktycznie nic nie wazy

nie jestem terz zigolakiem czy cus, poprostu podobam sie kobietom a ja je ubustwiam

srednia wieku na tym forym to zapewne 17 lat a to wiele tlumaczy.....
kwiatek7474
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2008, 21:33
Ostatnio był: 01 Lut 2009, 21:07
Frakcja: Zombie

Postprzez Raven422 w 11 Lip 2008, 12:43

Kwiatek...Skoro tak się chwalisz że podobasz się kobietom to wstaw jakąś swoją fotke (tylko nie prince xD) bo na naszym forum (chyba) też są kobiety...
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Terminus w 11 Lip 2008, 13:09

@kwiatek7474: jak czytam wasze wypowiedzi to za kazdym razem upewniam sie ze moja juz 14 letnia emigracja byla jak najwlasciwszym wyborem"
Też się cieszymy, że wyjechałeś...

"średnia wieku na tym forym to zapewne 17 lat a to wiele tlumaczy....."
Mój wiek to podwójna średnia forum wg Twoich spekulacji.

"poprostu podobam sie kobietom a ja je ubustwiam"
"Ubustwiasz" powiadasz? Ja kobiety ubóstwiam. Zwłaszcza swoją żonę. I nie mam w zwyczaju obrażać innych forumowiczów imputując im np. młody wiek czy dysortografię.
Mam swoje zdecydowane zdanie ale szanuję zdania odmienne.
Mi się to nie podoba i tyle. Jak ktoś potrzebuje gwoździa z tytanu to jego wybór. Ja mu nie zamierzam zabraniać. Jak to mówimy o co głupszych inwestorach: "ma co chciał i na co zasłużył"
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1451

Postprzez KoweK w 11 Lip 2008, 18:27

Ktoś tu mówił, że "jak ktoś się samo okalecza". A czy piercing to samo okaleczanie się? Ja to robię tylko ze względów estetycznych.
Tunel mam od niedawna 4 mm, i mam nowego Concha w uchu. O! A dam nawet fotkę. I naprawdę na tym nie kończę bo uszy będę rozciągał do 16 mm.
Ktoś tu mówił, że kolczyków nie jest się łatwo pozbyć, a co to za problem je wyjąć? Blizna i tak minimalna zostanie, nawet po rozciągniętym tunelu 10mm (nie rozciętym albo zrobiony "dermal punchem").
Obecnie mam 9 kolców, a dojdzie jeszcze tego z ponad 10 włącznie z tunelami. Miałem tunel 3mm w chrząstce ale z niego zrezygnowałem bo mi się nie podobał, i jakoś dziurka wróciła do normalnego rozmiaru.
Kwiatek, ja to najchętniej zobaczyłbym również twoją fotkę, szczególnie tunele ;)
Prince Albert'a też możesz wrzucić :D

P.S. Ludzie, którzy robią sobie dziary, kolce naprawdę myślą o tym jak będą wyglądać za parę lat, i szczerze wisi im to, co będą ludzie gadać. Tak naprawdę to te nasze społeczeństwo jest takie burackie, że lubi wyśmiewać takich ludzi.
A co do ładnych dziewczyn, które kolczykują się i tatuują - wg mnie wyglądają naprawdę PRZECUDNIE, ale to już mój gust. Wam się nie muszą podobać, tak jak mi ;)
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 03:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1493

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości