Co was w...pienia

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Co was w...pienia

Postprzez KoweK w 13 Kwi 2012, 20:37

djcycu, czyli po prostu Tobie ludzie nie pasują, a nie sama idea serwisu Facebook. Dla mnie portal jest git, bo to takie centrum informacji, gdzie wszystko jest i szybko mogę się czegoś dowiedzieć, dla przykładu: lubię dużo stron typu Rockstar, Official S.T.A.L.K.E.R. i zawsze tam świeże informacje, trailery lecą w pierwszej kolejności. Mogę dowiedzieć się wielu rzeczy nie odwiedzając 4873465734568735 stron dziennie - wystarczy, że przescrolluję facebooka.

Jeżeli ktoś nie potrafi wykorzystać jakiegoś serwisu, to nie rozumiem jego hejtowania. Jeżeli dla kogoś facebook to słit dziubki i lajkowanie statusów, to gratuluję.

Co do NK - serwis po prostu poszerzył grono odbiorców. Początkowa idea i ułatwiony kontakt oraz znajdowanie starych znajomych jest wciąż skuteczne. Ja omijam cały ten nowy shit w postaci gier, śledzików itd., a jak komuś nie pasuje wykorzystywanie fotografii przez serwis, to jest taka magiczna opcja "usuń".
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive AlexStalker, paintball_0.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 23:46
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Reklamy Google

Postprzez KOSHI w 14 Kwi 2012, 22:29

Dobra skończmy pie*dolić o facebuchu. Filmweb to jest jeszcze większy trolling. Tam farmazony biją wszystko. Eksperci od kina niszą wszystkich, takie gnioty jak tam cisną przechodzą ludzkie pojęcie. Jestem wyrozumiały, owszem. Potrafię docenić klasykę, lubię też lekkie kino i tandetny humor w dobrym wykonaniu. Niektóre filmy niestety są przereklamowane, a bronią je oszołomy lepsze niż obrońcy krzyża. Szkoda się tam odzywać, lincz gwarantowany. Nie pojadę z tytułami, żeby nie rozpętywać 3 wojny światowej. O gustach się nie dyskutuje. Podobno ...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 649

Postprzez vandr w 15 Kwi 2012, 07:05

Konto na filmweb mam tylko dla oceny filmów, a na komentarze nawet nie patrzę, bo zylion razy okazało się, że film zgnojony komentarzami ludzi mających zawyżony/wypaczony kinematograficzny horyzont oczekiwań- okazał się znakomity.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Tajemniczy w 15 Kwi 2012, 09:18

:arrowu:
No aż tak źle to tam nie jest. Jest tam co prawda spora grupa neo-kidów którzy oceniają film a nie widzieli go a wiedzą czepią z tego "bo ja trajler oglondałem i to jest żallllllllll.pl" albo "mui kolega to oglondał i mówił że to n00bski film" :/ . I tacy ludzie psują fajną stronę. Na szczęście większość ludzi którzy tam są to ogarnięci ludzie i oni trzymają poziom.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Realkriss w 15 Kwi 2012, 12:22

Niestety, także od strony redakcyjnej jest to słaby portal. Chłopcy, którzy tam piszą recenzje to dęte dupki, które uważają się za bógwiekogo. Mam tam nawet ulubieńca - Pietrzyka, który w swoich artykułach robi błędy od ortograficznych po merytoryczne. I nie mówię o userach, to są ludzie, którzy prowadzą tę stronę.
Natomiast świetny jest system oceniania filmów i łatwość, z jaką mogę sprawdzić, ile widziałam filmów z danym aktorem, skąd znam reżysera itp.

Zgadzam się z Koshi co do debilnych polemik, kiedyś wdałam się w kretyńską dyskusję na temat żenującego filmu, gdzie pokazana jest śmierć dziecka i bezsensowna reakcja matki. Pomimo tego, że byłam jedyną osobą posiadającą dziecko w tej rozmowie, to dęta, przeintelektualizowana gówniarzeria mnie zeżarła.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 882

Postprzez KOSHI w 15 Kwi 2012, 12:41

:arrowu: Dokładnie. Ja mam tam tylko i wyłącznie konto, żeby mieć bazę filmów, które obejrzałem. Dzięki temu nie motam się co widziałem, a co nie. A troszkę tego jest, z jakieś 600 filmów będzie. Dyskusji nie prowadzę, nawet jak się z kimś zacznie inteligentnie rozmawiać to i tak się zaraz jakieś barany zlecą i poziom rozmowy leci w dół. Poza tym poziom oceniania jest typu: 1 albo 10 :facepalm: Dajcie spokój. Wszystkie filmy mają od 6-8 pkt. gdzie tak naprawdę sporo filmom można dać z czystym sumieniem 3 czy 4. Dlatego najlepiej się tam ocenami nie sugerować. Pisać też szkoda czasu ...
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 04 Lut 2026, 18:13
Kozaki: 649

Postprzez djcycu w 15 Kwi 2012, 12:53

No to powrócę do wypowiadania się i ja... Otóż mam kilka filmów do oglądnięcia lecz spora to ilość. Pasuje to wszystko nim zacznę posprawdzać czy wgl sens jest się na te 1.5h odcinać od świata. Patrzę tu i tam bo akurat na filmweb trafiło a tu opis tego filmu jakiż on nie wspaniały itd. Widząc już aktora Stevena Seagala miałem już film odłożyć bo denerwują mnie te wiecznie wygrywane i heroiczne bijatyki w jego wykonaniu. Jednak po tej recenzji postanowiłem obejrzeć ten film... Żenada. Ten sam schemat, te same bójki i oczywiście bohaterski koniec i świętoszek jako główny bohater rozdający dzieciom pieniądze niczym Robbin Hood. Gusta i guściki ale jako recenzent trzeba być bezstronnym by powiedzieć całą prawdę o filmie. Takiej właśnie wody którą mi polano NIE LUBIĘ.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez vandr w 16 Kwi 2012, 09:50

Niepunktualność u ludzi.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Lucjusz w 18 Kwi 2012, 15:21

W...pienia mnie to, że moja dziewczyna ogląda "Na wspólnej".
...picie wódki to jest wprowadzanie elementu baśniowego do rzeczywistości...
Awatar użytkownika
Lucjusz
Ekspert

Dołączenie: 04 Lis 2010, 20:08
Ostatnio był: 16 Kwi 2015, 16:33
Miejscowość: Bałuty
Kozaki: 261

Postprzez szm w 18 Kwi 2012, 16:00

Jutrzejsze koło z Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych, i brak czasu na weekendowy wypad do kobiety do Lublina.
NA KOWNO!

Za ten post szm otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44.
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 31 Sie 2025, 16:45
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Wentix w 19 Kwi 2012, 16:08

Ja jestem spokojny... tolerancyjny człowiek ( SERIO!!! ) A to co mnie wkurza to:
-ciepła cola
-ciepła wódka
-lagi
-Steam
-jak dziewczyna ma na mnie focha
-niezapowiedziany teścik
-nauczyciele
-rząd ( Tusk, Palikot )
-bezdomni
-"synek skocz do sklepu" jak pada
-"Moda na Sukces"
-Małe psy typu Ratlerki

Oraz najważniejsze

-JAK MI LUDZIE MÓWIĄ CO MAM ROBIĆ!
S.T.A.L.K.E.R. to nie gra, to styl życia
Awatar użytkownika
Wentix
Stalker

Dołączenie: 04 Sie 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Cze 2015, 22:28
Miejscowość: Brwinów
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 11

Postprzez SkullDagger w 19 Kwi 2012, 16:14

Nauczycieli, którzy:
faworyzują np. dziewczyny,
pochopnie oceniają,

Nie lubię ogólnego uogulniania( :} )
polskiego rządu- jedno wielkie szambo
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit

Za ten post SkullDagger otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Nieogarniający.
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości