heh, to i ja się do dyskusji dołączę...
dorian napisał(a):A ja twierdzę wbrew wszelakim opiniom, że to wcale może nie być fake.
jak dla mnie murowany fake, aczkolwiek, być może jakieś miniziarnko prawdy tam jest... ale rzeczy w stylu "osobista wyrzutnia taktycznych pocisków" to jak dla mnie ewidentna bujda, a przez to całość jest dla mnie raczej w stylu "hehe, ciekawe co by było, jakby połączyć w jedną grę stalkera, fallouta 3 i call of duty"...
dorian napisał(a):Ano, bo kolesie z GSC na podstawie dwóch poprzednich części być może z trudem, ale w końcu doszli do słusznych wniosków, że trza zrobić Stalkera takiego, jaki powinien był naprawdę być od razu.
hmm, tak... ale przyznam, że bardzo, ale to bardzo by mnie zmartwiło, gdyby się okazało, że w/g nich to właśnie tym sposobem należy uzyskać... jak dla mnie, gameplay, który prezentuje sobą Stalker CS (choć nadal jestem bliżej początku gry niż końca) to prawie ideał - strasznie mi się podoba klimat szukania artefaktów w polach anomalii, naprawianie/upgrade'ownie stroju/broni i to, że można uczestniczyć w bardziej bezpośredni sposób w zmaganiach frakcji...
i dokładnie tak, jak Michu, uważam, że gdyby pójść jeszcze troszkę bardziej w tym kierunku, przy okazji usuwając wszystkie bugi z gry, to byłaby naprawdę świetna... a do ideału, to zamiast bzdurnego "nie będzie jasno określonego scenariusza - gracz sam wpływa na zdarzenia", potrzebowałbym wielowątkowej fabuły, gdzie jest kilka opcjonalnych/alternatywnych ścieżek, a la oryginalne fallouty...
dorian napisał(a):Nie znaczy to, że pierwsza część była zła, bo wszyscy znamy ją na pamięć tyle, że bez modów to już nie jest aż taka ładna, a o CS wolę już nic nie mówić
heh, jak dla mnie, to stalker jest przemiodny graficznie, zwłaszcza przemykanie się między szuwarami na bagnach w CS mnie urzekło

... może się nie znam, nie grałem w żadne f3, cod4, fc2, czy inne crysisy, więc może nie wiem, co dobre, ale mi się grafika w stalkerze po prostu wyrąbiście podoba - gdyby tylko polepszyć rozdzielczość tekstur roślinności (bo z bardzo bliska faktycznie już nie jest taka super), to ja bym wiele więcej nie potrzebował... w zasadzie jedny mod do Stalkera SoC, bez którego się nie mogłem obejść, to Stalker Weather Overhaul, bez którego nie byłby możliwy klimat jak z załączonych poniżej screenów (uczucie wyjścia w rześkie, mroźne popołudnie (bo tak to trochę wyglądało) po odmowie dołączenia do Świadomości-Z było niesamowite)...
i na koniec, o ile:
dorian napisał(a):z jak najmniejszą ilością upierdliwych baboli wszelakich
by się zdecydowanie przydało, to już:
dorian napisał(a):i do tego z bajerami, których do tej pory nie było
niekoniecznie... ale ile ludzi, tyle opinii

...
p.s.: a do wishlisty bym dorzucił to, żeby byli tacy inni samotni podróżnicy/poszukiwacze jak nasz gracz, bo mało rzeczy mnie tak skwasiło w grze, jak widok idącego stalkera, który przechodzi 1 m od artefaktu i nawet się nim nie zainteresuje...(to w SoC było)
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.