S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: S.T.A.L.K.E.R. 3: Apokalipsa?

Postprzez Darth ReX w 07 Sty 2009, 21:50

Jakich rewelacji? Chyba "rewelacji".
W tekście jest tyle wody, że aż się wylewa na podłogę. Wiele rzeczy jest wręcz niedorzecznych i absurdalnych.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 26 Maj 2025, 16:44
Kozaki: 224

Reklamy Google

Postprzez Quinn w 07 Sty 2009, 21:54

Darth ReX napisał(a):Jakich rewelacji? Chyba "rewelacji".
W tekście jest tyle wody, że aż się wylewa na podłogę. Wiele rzeczy jest wręcz niedorzecznych i absurdalnych.

Widzę, że masz osobiste pretensje do mnie jako autora tekstu. Gdybyś z łaski swojej zwrócił uwagę, iż tekst powstał na bazie innych, a wszystkie na bazie informacji krążących w sieci. W każdej plotce jest ziarenko prawdy, ale jeśli masz przysłowiowe wąty do moich tekstów, informacji czy artykułów - zacznij pisać własne, bo rozumiem że jesteś w tym specjalistą i masz powód, by narzekać i najeżdżać...

I o ile mi wiadomo - lanie wody to pisanie na dobrą sprawę o tym samym cały czas, a mój tekst wypełniony jest po brzegi informacjami.
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Dołączenie: 14 Cze 2007, 13:37
Ostatnio był: 17 Mar 2025, 14:35
Miejscowość: Seattle, budynek z elektryczną owcą na dachu...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 4

Postprzez Mike w 07 Sty 2009, 21:56

Darth ReX napisał(a):Jakich rewelacji? Chyba "rewelacji".

Ale jednak chciałbyś żeby chociaż część tych "rewelacji" znalazła się w nowej odsłonie Stalkera. Nieprawdaż? W końcu przydałoby się kilka nowości.
Awatar użytkownika
Mike
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2008, 12:58
Ostatnio był: 02 Sie 2010, 18:22
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Darth ReX w 07 Sty 2009, 21:59

Mylisz się Quinn, nie mam do ciebie żadnych pretensji. Po prostu widzę fake'a grubymi nićmi szytego. ;)
Chyba sam nie wierzysz, że choć połowa tego powinna trafić do Stalkera? :)
To absolutnie nie jest krytyka twojego tekstu, tylko krytyka pomysłów.
Sorki, jeśli to zabrzmiało inaczej... Po prostu dziwne ploty ludzie piszą :) To jak, zgoda?
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez Quinn w 07 Sty 2009, 22:07

W takim razie przepraszam, źle Cię zrozumiałem. Ostatnio jestem przewrażliwiony, gdyż grupa osób z pewnego serwisu stara się udowodnić, że są fajniejsi, itp., a moja praca jest ta gorsza. ;)

Sam w większość nie wierzę, ale redakcyjnym obowiązkiem jest to opisać. :)
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Postprzez Darth ReX w 07 Sty 2009, 22:09

Nie no, ogólnie tekst dobry, zastanawiam się tylko skąd ty te informacje wziąłeś :D
Ewidentna podpucha.
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Postprzez Quinn w 07 Sty 2009, 22:20

Ano stąd i stąd. :D

Jest podane źródło informacji na końcu newsa. :)
Awatar użytkownika
Quinn
Ekspert

Postprzez dorian w 08 Sty 2009, 09:17

Ja uważam, że kolejny Stalker wyjdzie ale tyle nowości :?: To ściema.

Ewidentna podpucha.

A ja twierdzę wbrew wszelakim opiniom, że to wcale może nie być fake.
Dlaczego?
Ano, bo kolesie z GSC na podstawie dwóch poprzednich części być może z trudem, ale w końcu doszli do słusznych wniosków, że trza zrobić Stalkera takiego, jaki powinien był naprawdę być od razu.Nie znaczy to, że pierwsza część była zła, bo wszyscy znamy ją na pamięć tyle, że bez modów to już nie jest aż taka ładna, a o CS wolę już nic nie mówić, bo wszyscy wiemy o co chodzi i że w zasadzie w 90% to ten sam Stalker nr 1 tyle, że dodano trzy mapy + w zasadzie niewiele nowego, o płynności działania nie wspomnę.
Tak, czy inaczej obie dotychczas wydane części sprzedały się jak świeże bułeczki z mleczkiem w poniedziałek z rana i taki CS pomimo i tak stwierdzanych przez graczy podstawowych błędów, niedopracowania i prawie zupełnej niegrywalności sprzedał się również pięknie, więc czemu tego nie ciągnąć dalej? Trzeba by zrobić część trzecią, albo jednak drugą jak kto woli tyle, że na podstawie już znanych opinii i wiedzy z jak najmniejszą ilością upierdliwych baboli wszelakich i do tego z bajerami, których do tej pory nie było i co by gracza zaskoczyć wielce. I tutaj, jeśli powstała by gra choć w połowie w/g tego, co zapodał Quinn to było by to po prostu coś, o czym możemy sobie pomarzyć. Ja osobiście nieśmiało, ale jednak wierzę w to, że właśnie taka gra mimo wszystko powstanie, bo kaskę robić nadal trzeba, a towar i marka S.T.A.L.K.E.R już sprawdzony i wiadomo, że się sprzeda na pniu jeszcze zanim go dobrze nie wydadzą. Do tego wszystko to celowo bez specjalnego szumu i owiane tajemnicą z lekka, a jakiekolwiek info na temat jej powstawania pewnie będzie co najwyżej "wyciekać" tu i tam, co oczywiście przyczyni się mocno do jeszcze większej jej promocji i zainteresowania przebierających nogami żeby ją kupić graczy (a i graczek też) :D
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 15 Cze 2025, 01:12
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez shade_of_blue w 09 Sty 2009, 13:23

heh, to i ja się do dyskusji dołączę...

dorian napisał(a):A ja twierdzę wbrew wszelakim opiniom, że to wcale może nie być fake.

jak dla mnie murowany fake, aczkolwiek, być może jakieś miniziarnko prawdy tam jest... ale rzeczy w stylu "osobista wyrzutnia taktycznych pocisków" to jak dla mnie ewidentna bujda, a przez to całość jest dla mnie raczej w stylu "hehe, ciekawe co by było, jakby połączyć w jedną grę stalkera, fallouta 3 i call of duty"...

dorian napisał(a):Ano, bo kolesie z GSC na podstawie dwóch poprzednich części być może z trudem, ale w końcu doszli do słusznych wniosków, że trza zrobić Stalkera takiego, jaki powinien był naprawdę być od razu.

hmm, tak... ale przyznam, że bardzo, ale to bardzo by mnie zmartwiło, gdyby się okazało, że w/g nich to właśnie tym sposobem należy uzyskać... jak dla mnie, gameplay, który prezentuje sobą Stalker CS (choć nadal jestem bliżej początku gry niż końca) to prawie ideał - strasznie mi się podoba klimat szukania artefaktów w polach anomalii, naprawianie/upgrade'ownie stroju/broni i to, że można uczestniczyć w bardziej bezpośredni sposób w zmaganiach frakcji...

i dokładnie tak, jak Michu, uważam, że gdyby pójść jeszcze troszkę bardziej w tym kierunku, przy okazji usuwając wszystkie bugi z gry, to byłaby naprawdę świetna... a do ideału, to zamiast bzdurnego "nie będzie jasno określonego scenariusza - gracz sam wpływa na zdarzenia", potrzebowałbym wielowątkowej fabuły, gdzie jest kilka opcjonalnych/alternatywnych ścieżek, a la oryginalne fallouty...

dorian napisał(a):Nie znaczy to, że pierwsza część była zła, bo wszyscy znamy ją na pamięć tyle, że bez modów to już nie jest aż taka ładna, a o CS wolę już nic nie mówić

heh, jak dla mnie, to stalker jest przemiodny graficznie, zwłaszcza przemykanie się między szuwarami na bagnach w CS mnie urzekło :)... może się nie znam, nie grałem w żadne f3, cod4, fc2, czy inne crysisy, więc może nie wiem, co dobre, ale mi się grafika w stalkerze po prostu wyrąbiście podoba - gdyby tylko polepszyć rozdzielczość tekstur roślinności (bo z bardzo bliska faktycznie już nie jest taka super), to ja bym wiele więcej nie potrzebował... w zasadzie jedny mod do Stalkera SoC, bez którego się nie mogłem obejść, to Stalker Weather Overhaul, bez którego nie byłby możliwy klimat jak z załączonych poniżej screenów (uczucie wyjścia w rześkie, mroźne popołudnie (bo tak to trochę wyglądało) po odmowie dołączenia do Świadomości-Z było niesamowite)...

i na koniec, o ile:

dorian napisał(a):z jak najmniejszą ilością upierdliwych baboli wszelakich

by się zdecydowanie przydało, to już:

dorian napisał(a):i do tego z bajerami, których do tej pory nie było

niekoniecznie... ale ile ludzi, tyle opinii :)...

p.s.: a do wishlisty bym dorzucił to, żeby byli tacy inni samotni podróżnicy/poszukiwacze jak nasz gracz, bo mało rzeczy mnie tak skwasiło w grze, jak widok idącego stalkera, który przechodzi 1 m od artefaktu i nawet się nim nie zainteresuje...(to w SoC było)
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Greyeeh w 10 Sty 2009, 19:59

Haha, "fake" jak nic...
Emocje w stalkerze? Do czego ten świat zmierza?
Kobiety - to by było super... A co kobiety robią/będą robić w Czarnobylu?
Pociski taktyczne <lol2> pozostawiam bez komentarza...
A co do broni jądrowej to z pewnością się pojawi [sarkazm...], pewne jest to, jak to że będą tam hitlerowcy...

Wierzę że kolejna część stalkera pojawi się na rynku, ale kiedy to będzie, no w sumie to CS szybko wyszedł, ale jeśli już mieli by wpieprzyć tyle nowych skryptów to robili by to do 2021...

Jednym słowem, jak pisałem na początku - Fake!
Awatar użytkownika
Greyeeh
Redaktor

Dołączenie: 29 Gru 2008, 21:08
Ostatnio był: 08 Sty 2014, 19:48
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 66

Postprzez punisher3456 w 10 Sty 2009, 20:26

S.T.A.L.K.E.R. 3 Apokalipsa......hmmm
Czyli na koniec gry spadnie bomba atomowa na elektrownie i zmiecie pół europy.:d

Widziałeś jak inni się rozpisywali?
Krócej się nie dało?
Może to poprawisz? - C16

- - -

Co do silnika Cryengine to smierdzi mi tu fakem
Kobiety w zonie....hmmm |może
Broń atomowa to tylko w zakończeniu
Ale powinniśmy czekac ąż GSC to potwierdzi
tyle

...i edytuj posty, nie wal jednego pod drugim. -C17
punisher3456
Kot

Dołączenie: 21 Paź 2008, 20:43
Ostatnio był: 23 Mar 2014, 21:27
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez kubala500 w 10 Sty 2009, 21:56

Myśle, że jednak za dużo będzie tych nowości. Za dużo roboty. Wydaje mi się, że jak było w Clear Sky ta część będzie jeszcze bardziej zbugowana niż poprzednia. Chętnie bym sobie pograł w nową część, ale jak oni chcą wprowadzić tyle nowości to troche poczekamy na tą trzecią część. Czy to "fake" chyba nie, now część według mnie wyjdzie, ale jak juz pisalem troche poczekamy :wink:.
Awatar użytkownika
kubala500
Stalker

Dołączenie: 11 Lis 2008, 23:41
Ostatnio był: 15 Lis 2009, 02:16
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Storming Obokan

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość