Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w Stalkerze

Postprzez StalkerCiastek w 02 Paź 2008, 16:09

Eeee sporo tego. Po za tym to oczywiście nie wszystko. Przeszedłem grę 3 razy, więc troche mi się zapomniało.
1.Po wykonaniu misji w X18 i takie tam przechodziłem przez Wysypisko. Nagle patrze, a w tym lasku co się idzie do Doliny Mroku spaceruje sobie... Najemnik! Zabiłem go i ide dalej. A tam oddział 15 wojskowych w Berylach morduje grupke Najemników. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że aby dojść z Dziczy na Wysypisko trzeba iść przez Bar okupywany przez Powinność.
2.Troche to dziwne, że 5 Najemników zawsze spotykam w Barze przy pierwszej wizycie. Nie byłoby nic dziwnego, ale są w samym środku terytorium Powinności, jest ich 5, a na posterunku od strony Dziczy nie ma żadnych śladów walki.
3.I znowu bug z Najemnikami. A konkretnie z jednym Najemnikiem. Otóz ide sobie do Magazynów Wojskowych ciesząc się nowo nabytym GP37. Nagle w oddali widze spacerującego Stalkera, który okazał się Najemnikiem. Jeden celny strzał w głowe i Najemnika nie ma. A tu nagle cały Bar się na mnie rzucił! Kiedy wczytałem sejwa ten sam Najemnik znowu szedł. Ale już go nie zabijałem.
4.Walczyłem z Bandytami na Wysypisku. Nagle kałach jednego z zabitych "wtopił" się w brame i cały czas "spadał" wydając przy tym strasznie trzaski :). Nawet się wystraszyłem. To nie jest Bug, ale w Dziczy niesamowicie przestraszyłem się lewitujących TRS'ów :).
5.W Kordonie wpadłem po dokumenty do Wojskowych. Kiedy mnie zaczął gonić Specnaz w berylach zaczęłem szybko uciekać przez las w strone bunkra Sida. Schowałem się w krzakach i obserwowałem wojskowych. Jedna grupka zebrała się obok jakiegoś krzaczka i wycelowała karabiny w niebo. Mało tego, zaczęła równierz strzelać do wron ;). Druga, mniejsza grupa strzelała we własne nogi :D.

Ale się rozpisałem ;).
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Reklamy Google

Postprzez Ak472 w 02 Paź 2008, 20:01

Jak zwiewałem z agroponu na wysypisku spotkałem wojskowego stalkera , który rozwalił 7 bandytów! :)
Awatar użytkownika
Ak472
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 16:48
Ostatnio był: 29 Sty 2010, 21:47
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 1

Postprzez Chemosh w 05 Paź 2008, 01:45

http://pl.youtube.com/watch?v=a-8fmRyisZs - w czasie oczekiwania na STALKER: Clear Sky postanowiłem trochę powspominać "stare" czasy i zgrałem na szybko parę dziwnych akcji. To na pewno nie wszystkie bugi jakie widziałem w grze, to tylko te które udało mi się znaleźć w starych save'ach z wersji bez modów (poza tym niektóre bugi też znikały po wczytywaniu save'ów), jednak nie miałem czasu szukać więcej.
Awatar użytkownika
Chemosh
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2008, 18:18
Ostatnio był: 25 Kwi 2009, 22:52
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Ak472 w 05 Paź 2008, 09:47

Jak szedłem do przejścia do baru na wysypisku widziałem stalkera , który centralnie w ognisko wszedł... :D :D
Awatar użytkownika
Ak472
Kot

Postprzez Bastrad w 14 Paź 2008, 21:17

Mój bug:
Stoję sobie w jakiejś bazie bandytów i nagle coś do mnie od tyłu strzela. Odwracam się , a przez ściane przeszedł jeden z nich. Co strzelam, to pociski lecą przez niego i zachowują się, jakbym walił w ścianę :mad: :D
Jeśli macie jakieś wstrząsające zdjęcia z Prypecia, piszcie na PW.
Image
Awatar użytkownika
Bastrad
Kot

Dołączenie: 13 Paź 2008, 22:29
Ostatnio był: 29 Kwi 2010, 16:11
Miejscowość: Ruda Śląśka
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez Ak472 w 15 Paź 2008, 21:13

Raz , szedłem przez bazę powinnośći i mi żołnierz wyskoczył i nawala , rozwaliłem go i powinność się do mnie dobrała , potem wczytałem sejwa , i poczekałem , gościu rozwalił stalkera , i powinosc go załatwiła :)
Awatar użytkownika
Ak472
Kot

Postprzez Zastrzyk w 06 Lis 2008, 18:48

http://pl.youtube.com/watch?v=55m3iuWhXNM

A tu śmieszny bug gdzie plansza się nie wczytała poprawnie i zobaczcie co z tego wyszlo :D (od 2:27) :D!
Image
Awatar użytkownika
Zastrzyk
Kot

Dołączenie: 08 Lut 2008, 16:17
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 12:42
Miejscowość: Jupiter
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez kaladzeksg w 30 Lis 2008, 18:46

Jednymi z częstszych to bugi w stylu gość odwrócony plecami do ciebie i celujący w ścianę, podczas, gdy Ty stoisz 3-4 metry od niego.
Miałem kilka razy tak, że Snork naskakiwał na mnie i atakował szponami, jednak HP nie schodziło i mogłem spokojnie zabić go nożem ;)
Fajnie jest zabić kolesia, podejść do zwłok, tam ich nie ma, ale przeszukać dalej je mogę ;)
Według mnie bugiem jest fakt, że po wyjściu od Sidorovica 3 na 10 wyjść z bunkra Kordon atakują żołnierze Zony co kończy się w 100% końcem Kordonu. Oczywiście ja ich nie zwabiam, tylko Oni sami wpadają na pomysł skręcenia sobie...
Co prawda jeden ze Stalkerów mówi o tzw. akcjach, czystkach i przeszukaniach, ale według mnie jest to bug.

Aż się spociłem... :P

http://i36.tinypic.com/14juedj.png
To wynikło z próby wejścia do tajnego laboratorium w Sarkofagu :D
Witaj Naznaczony!
Awatar użytkownika
kaladzeksg
Kot

Dołączenie: 30 Lis 2008, 17:49
Ostatnio był: 30 Lis 2008, 19:30
Miejscowość: Gliwice
Ulubiona broń: RP-74

Postprzez PrzemoC w 16 Mar 2009, 21:05

To było jak pierwszy raz przechodziłem grę, ogólnie raz na dziewięć podejść. Walczyłem na arenie, załóżmy trzecia walka, już dokładnie nie pamiętam. Wszystko poszło gładko, ląduje u Arniego i patrzę w PDA... Powinność jest do mnie wrogo nastawiona... Tak po prostu. Walka przebiegała bez zakłuceń ani bugów. Wybicie Powinności załatwiło sprawę, choć trochę głupio wyszło. Miałem wersję 1.0004, bez modów.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez strzelec wyborowy w 16 Mar 2009, 23:15

Bugi?Miałem ich od choleryny jak grałem w stalkera
Debilny bug.Zabijam gościa headshotem,a on wystrzeliwuje jak rakieta i wpada do połowy w ścianę.Tam wije się i wije.
Głupi bug w stalkerze.Idę w magazynach wojskowych.Jestem przyjacielem wolności.Podchodzę do miejsca,gdzie stali chłopaki z powinności,ale już są wybici przeze mnie i teraz są tam inni neutralni.Gadam sobie z jednym stojąc przy chatce,a tu nagle snajper z Wolności napieprza do mnie,od kiedy zacząłem rozmawiać i pisze wolność wróg.Z przyjaciela wróg.Tak nagle!!
Podaję bandycie apteczkę-jestem członkiem wolności-i gra mi się wyłącza-wnerwiający bug
W czerwonym lasie wychodzę sobie poza mapę.Tak samo w barze-miejscowość
W czerwonym lasie stoję przed drzwiami,mam wpisać kod-dzrzwi niedaleko drogi do prypeci,te wysoko.CHcę wpisać kod i nagle zjeżdżam w dół i zabija mnie a moje zwłoki wystrzeliwują poza mapę
Czekam na oceny powieści na forum cień czarnobyla.Zapraszam wszystkich!!
Co jest największym skarbem dla stalkera? Broń
Co mówi stalker w Zonie kiedy przed jego twarzą przemyka śmierć? Nic.Jest urżnięty
Czy Zona to złote miejsce? Jeśli chodzi o zarobek i przemyt to nawet idealne
Czy życie w Zonie jest bezpieczne? Tak, pod warunkiem, że siedzisz cały czas na tyłku w ukryciu.
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 15:44
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:32
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 3

Postprzez lektors w 30 Cze 2009, 20:20

Hmm.. Trupy w ścianach to klasyka ale czy kiedykolwiek widzieliście takiego trupa? :D
http://tomeklektorowski.wrzuta.pl/obraz ... l01_escape
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

Postprzez Raith w 30 Cze 2009, 20:41

Miałem parę takich.

Raz zaatakował mnie Nibypies i kiedy mnie ugryzł wyleciałem 10 metrów w powietrze.

Zastrzeliłem bandytę i wykonał backflipa (salto w tył) po czym upadł i zniknął.

W Laboratorium X16 leży martwy żołnierz oparty o ścianę, a między nogami ma... spalacz! Fajnie wygląda kiedy rzuci się tam śrubką

W Kordonie na nasypie kolejowym, zastrzeliłem żołnierza, upadł na jakąś rurę i wykonał 3-minutową serię akrobacji i dziwnych ćwiczeń gimnastycznych.

W OL 2.2 obok przejścia Kordon-Wysypisko wjechałem w anomalię grawitacyjną, która uniosła mojego Jeepa wyysooko ponad mapę (miałem biały ekran) i wylądowałem obok bunkra Sidorowicza

EDIT:

Zapomniałem o najbardziej denerwującym bugu jaki miałem w S.T.A.L.K.E.R. SoC

Zadanie: Dokonaj pomiaru radiacji

Wybiegłem z bunkra, zabiłem wszystkich zombie, Krugłow wyszedł, oczywiście nie zauważyłem jednego, Krugłow krzyczy "Urrrrrraaaaaaaaaa!" (uwielbiam to! :D ), zaczyna strzelać, ubił go. No to dalej biegniemy do tunelu, Krugłow się wraca do bunkra i potem spowrotem w kierunku rury. W połowie zatrzymuje się i zaczyna pierwszy pomiar. Później dobiegliśmy przez rurę, Krugłow dokonuje drugiego pomiaru i nagle nie wiem czy on nagle stał się jakimś "Czyścicielem Jantaru", ale próbował oczyścić cały Jantar z zombie. Zatrzymał się przed bramą laboratorium i stanął jak wryty. Wczytałem zapis - to samo. Za 3 podejściem zanim wyszliśmy sam oczyściłem Jantar (za wyjątkiem laboratorium) i podziałało.

EDIT2:

Ciągle sobie przypominam :D

W OL 2.2 w Barze, zastrzeliłem Garika (ochroniarza) i nic się nie stało (nie było nic o mordercy)

Kiedy pierwszy raz byłem w Barze po drodze do barmana przed wejściem do knajpy leżał martwy Wróbel. Fartowny bug - Obokan i wytłumiona Kora.

Do pepeszy można doczepić celownik
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 07 Gru 2024, 18:42
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości