przez Leo0502 w 11 Lut 2013, 21:37
ja mam pomysł na zupełnie nową fabułe:
Jest rok 2017. Zbliżają się obchody 5 rocznicy wyłączenia mózgozwęglacza. Zostajesz wysłany do magazynów wojskowych(przyjmijmy że po wódkę).Niestety zastaje cię emisja i tracisz przytomność. Gdy się budzisz znajdujesz w opuszczonym domu, a obok ciebie leży martwy żołnierz Monolitu. Otrzymujesz od Łukasza SOS, że Monolit atakuje bazę Wolności. Trzeba przeszukać ciało bo Monolit zabrał nam cały sprzęt. Znajdujemy ulepszony pistolet Fora 12(!), apteczki, bandaże i TRs 301 z lunetą(!!!). Idziemy do Łukasza. Dowiadujemy się, że bazę zaatakował spory oddział Monolitu. Okazało się że przełamali barierę i zaje*iście uzbrojeni szturmują Fortyfikację, nie da się ani wejść, ani wyjść. (bla,bla,bla) Wolność przegrywa i udaje się uciec tylko 15 stalkerom, w tym nam i Łukaszowi. Musimy iść do bazy Powinności. Po dyskusji Łukasza z Woroninem dowiadujemy się, że Agroprom, Wysypisko, Kordon i Dolina mroku zostały odcięte od reszty wielkimi polami anomali, w Jantarze znowu działa PSI i wszędzi wałęsa się Monolit. A naszym zadaniem jest ustalić co się stało!
Fabuła w skrócie, czyli czego się dowiemy: Za wszystkim stoi Monolit. Żeby wyłączyć emiter w X-16 trza było ściągnąć Striełoka. Otworzyła się droga do nowej lokacji-Martwego Miasta(MM). W Dziczy, MM i Limańsku odkryto kolejne laboratoria X. Wszystkie związane są z emisjami. Z Lab X w Limańsku dowiadujemy się o Generatorach i X-1(jako główny kompleks). Naszym ostatnim zadaniem jest wyłączenie X1.
Lokacje:
-Magazyny Wojskowe
-Bar
-Dzicz
-Jantar
-Martwe Miasto(główna baza Najemników)
-Czerwony Las z CS(znów spotkamy Leśnika)
-Limańsk
-Generatory
-X-16, X-1, X z Dziczy, MM i Limańska
Jak wam się podoba moja koncepcja?
-
Za ten post Leo0502 otrzymał następujące punkty reputacji:
Kudkudak, Gizbarus, smichal74, Imienny.