Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w Stalkerze

Postprzez Wasiliew w 06 Lip 2009, 16:32

w Zonie rożne rzeczy się dzieją.

Ja miałem pijawkę przewodnika. w mózgozwęglaczu w podziemiach jest trochę zamieszanie z tymi pomieszczeniami i trochę się pogubiłem i spotkałem dwie pijawki jedną zabiłem a droga latała od ściany do ściany i jak ją trafiłem to stała się widoczna i zaczęła biec korytarzem no i ja za nią i tak doprowadziła mnie do włącznika mózgozwęglacza s powrotem było już łatwej pomogli mi żołnierze monolitu

Za ten post Wasiliew otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive PRZEMEK ŁOWCA.
Awatar użytkownika
Wasiliew
Kot

Dołączenie: 04 Lip 2009, 15:30
Ostatnio był: 23 Lip 2013, 20:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez monolit1935 w 10 Lip 2009, 17:17

ja chciałem przeskoczyć żołnierza wskoczyłem mu na łeb po czym moja postać utknęła w jego sylwetce reszta przeciwników nawalała we mnie i w niego co zakończyło sie zgonem stalkera do połowy zatopionego w teksturze budynku(lokacja-agroprom)
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez ggizmo w 11 Sie 2009, 21:11

Ja to czasem mam takie coś że jak popatrzę przez lornetkę w niebo,bo widzę te charakterystyczne kwadraciki co pokazują się jeśli ktoś znajdzie się w pobliżu.Jest jeszcze co mnie wkurza,mam spolszczenie i za każdym razem jak wchodzę do baru to gościu do mnie "powiedziałem ci,nie stój tam" albo jak wychodzę z niego to "tam nie wolno wchodzić".W bazie Powinności znów jak wejdę to "ej ty Stalkerze,po co tu przyszedleś?głuchy jesteś?" wy też to macie?...to się non stop powtarza.eh
Pozdro
Awatar użytkownika
ggizmo
Stalker

Dołączenie: 28 Sie 2008, 11:32
Ostatnio był: 18 Lip 2021, 20:01
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Crisu w 12 Sie 2009, 08:53

ggizmo napisał(a):Jest jeszcze co mnie wkurza,mam spolszczenie i za każdym razem jak wchodzę do baru to gościu do mnie "powiedziałem ci,nie stój tam" albo jak wychodzę z niego to "tam nie wolno wchodzić".W bazie Powinności znów jak wejdę to "ej ty Stalkerze,po co tu przyszedleś?głuchy jesteś?" wy też to macie?...to się non stop powtarza.eh
Pozdro
To normalne, powtarza się to u każdego. I... Po co Ci spolszczenie?
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Stalciok* w 22 Sie 2009, 14:18

Mam jedno pytanie odnośnie tego tematu.

Jako, że stalker jest najeżony bugami i innymi takimi- jestem ciekaw, czy administracja w jakiś sposób poprzez ten temat chce poprawić stalkera i pomóc w stworzeniu nowych patchy eliminujących wszystkie wady gry.

Jestem tego ciekaw, czy też jest to po prostu rozmowa o bugach jakie mają miejsce.

Osobiście w stalkerze zetknąłem się z milionem bugów ( nie starczy strony )

To jakie pamiętam, a jakich nie poprawiły patche:
- w momencie podania apteczki bandycie wyskakuje mi x ray engine failed
- w momencie gdy mam patch 1.0006, to kiedy zjem cokolwiek z ciała zabitego- to jest chleb- naciskając Ppm i opcję zjedz w podglądzie plecaka trupa wyskakuje mi x ray engine failed
- w momencie gdy mam najnowsze patche niektórzy mierzą nie do mnie, ale gdzieś w bok- wcześniej nie było tak
- Wilk w magazynach wojskowych ginie zawsze
- Niektórzy giną przy ognisku po wczytaniu gry
- Powinność nie chce mnie przyjąć do frakcji, a wolność owszem.

Dopiszę jak mi się przypomni reszta i proszę o odpowiedz- pozdrawiam.
Stalciok*
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2009, 23:55
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 19:07
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez portals w 24 Sie 2009, 11:26

Powinność nie chce mnie przyjąć do frakcji, a wolność owszem.

w stalkerze cień Czarnobyla bez modów nie da się dołączyć do żadnej frakcji
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

Postprzez Stalciok* w 24 Sie 2009, 12:56

To ciekawie mówisz, bo ja mogę ci powiedzieć jak bez moda dołączyć do wolności- i wtedy zmienisz zdanie- sprawdz w grze sam- ja zdradzę Ci tę sztuczkę-

Wykonujesz 1 misję dla wolności, potem bierzesz zlecenie zabicia agenta- który jest oszustem, ale zanim do niego dojdziesz idziesz w stronę bariery i pomagasz odeprzeć monolit, za co wolność daje ci- poprzez Czapę- takiego stalkera- ze 3 tysiące rubli, potem idziesz i zabijasz agenta i tego drugiego i wracasz- po rozmowie z przywódcą wolności masz już rangę- wolność- nie samotnik i wtedy neutralni są wobec ciebie bandyci i najemnicy, a wrogo usposobieni są naukowcy i powinność.

Więc jak da się dołączyć do wolności, to też powinno się dać do powinności, ale nie da.

I w dalszym ciągu czekam na pytanie- czy wypisywanie bugów pomoże administracji w stworzeniu nowych patchy, czy też nie ?
Stalciok*
Stalker

Postprzez portals w 24 Sie 2009, 21:17

1.15 Chcę przestać być samotnikiem i dołączyć do frakcji (Wolność, Powinność, Najemnicy Bandyci, Ekolodzy, Wojsko). Czy jest to możliwe w grze?
- Nie, podstawowa wersja gry nie pozwala do stricte przyłączenia się do frakcji, można zostać tylko jej przyjacielem i ewentualne (zależnie do wykonywanych zadań) wrogiem innej. Są oczywiście modyfikacje, które umożliwiają prawdziwe dołączenie do frakcji. Na przykład Join Freedom Mod pozwala na dołączenie do Wolności. Poza tym istnieją paczki modów (np. ABC Inferno, SRP Mod), które między innymi umożliwiają dołączenie do dowolnej frakcji. Przy niektórych trzeba jednak wpierw przejść grę, by były dostępne.

z FAQ.Ale jak to zrobiłeś to daj screena albo sejwa bo może odkryłeś nie odkrytą rzecz w stalkerze
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30

Postprzez Stalciok* w 24 Sie 2009, 21:31

E tam- mod na przyłączenie się do wolności jest niepotrzebny- nie mam teraz zapisów, bo pousuwałem, ale jak zrobisz jak wyżej opisałem to sam zobaczysz, że tak jest.

W dodatku jest to zaplanowane, ponieważ Łukasz z Wolności mówi mi " Od teraz traktuję Cię jak naszego członka. Jesteś jednym z nas"- dostaję 3000 premii za kolejną misję i jestem frakcja- wolność.

To nie jest trik- może jest więcej takich rzeczy- dlatego sądzę, że co do powinności to bug- bo stalker cień czarnobyla, który jest znany po 20 przejściach gry, okazuje się po 1000 razie czymś czego tak świetnie nie znaliśmy.
Stalciok*
Stalker

Postprzez reynevan w 01 Paź 2009, 15:39

Mi kiedyś się zdarzyło że grę rozpoczynałem za drzwijami a nie u tego handlarza w pokoju.
<a href="" target="_blank" name="versus_the_witcher_user_1108927_world2"></a><script language="JavaScript" type="text/javascript" src="http://static.web.versus.one2tribe.pl/banner/versuslink.php?user=1108927&lang=pl&world=world2"></script>
Awatar użytkownika
reynevan
Kot

Dołączenie: 29 Wrz 2009, 15:51
Ostatnio był: 04 Maj 2011, 18:45
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez djcycu w 02 Paź 2009, 02:01

Z ta Wolnoscia w podstawce to niezly bajer:) az sam sproboje. Gra ma pelno wnerwiajacych bugow i bledow... Na przyklad:

- misja ze snajperskim TRS sie powtarza lecz wogole nie mozemy juz ponownie znalezc tej broni.
- misja ze szturmowym obokanem czlonka powinnosci powtarza sie niejednokrotnie.
- misja z kombinezonem wojskowym ktora wykonujemy dla Lukasza tez sie powtarza lecz ponownie nic juz nie znajdziemy.
- w bazie wolnosci jest mechanik ktory niestety nic nie zrobi pomimo ciaglych ofert.
- misja wyeliminowania pijawek i kontrolera czasem jest nie wykonalna bo po zabiciu wszystkich stworow misja nie jest zaliczona.
- misja zabicia bandyty Pogrzebacza jest nie wykonalna z powodu jego wczesnej smierci lub wogole sie ta osoba nie pojawia.
- zadanie obrony posterunku Powinnosci na wysypisku jest dziwne bo pomimo tego ze zabijemy wszystkie mutanty z naszej broni Powinnosc ma dalej ale... W folderze gamedata jest mowa kolesia z Powinnosci ze zaliczylismy to zadanie rewelacyjnie. Jednak nigdy tak nie mowi w grze.
- niektore bronie np. AK maja suwadla po przeciwnej stronie...
- brak mozliwosci montowania granatnika na Obokanie.
- Groza w rzeczywistosci uzywa nabojow do kalasznikowa (jest jego mlodszym kuzynem)
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez lektors w 02 Paź 2009, 14:14

Ja dodam 2 bugi:
1 - Jeżeli wkraczamy do strefy Magazyny Wojskowe to zdarza się że dostaniemy zadanie ochroń granicę. Jednak na wersji 1.003 potwory od strony "Burzy Mózgów" nie nadejdą.
2 - Dostałem zadanie zabicia stalkera od Sidorowicza ( zadanko losowe ). Okazało się że tą osobę zabiłem 4 godziny wcześniej, zanim otrzymałem zlecenie.

Nie chcę irytować administracji tego forum ale dodam ciekawostkę ( zapewne niektórzy o niej wiedzą ). Jeżeli na wersji 1.0004 jak będziemy na wysypisku i zamiast do Agrporomu, pójdziemy do Doliny Mroku będziemy mogli tam spotkać Pogrzebacza. Co trzeba zrobić żeby do tego doszło? Kiedy zaatakujemy bazę bandytów ( jak już będziemy w rejonie zbrojowni bandytów to cofamy się do wejścia do pierwszego magazynu ( jest tylko jedna droga żeby wejść do budynków ) to na podwórku będzie on czekał. Jeżeli zakończymy jego żywot, to będziemy mogli się zaopatrzyć w Gwintowanego SPSA14 który wg. mnie jest najlepszą bronią na mutanty.
Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
lektors
Tropiciel

Dołączenie: 14 Cze 2009, 20:32
Ostatnio był: 03 Lut 2017, 05:22
Miejscowość: Toruń
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 55

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości