Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez PrzemoC w 22 Maj 2010, 16:11

djcycu napisał(a):Wszyscy strzelają ale ta franca nie pada...

Miałem kiedyś coś podobnego... tylko że akcja była w dzień. Pijawka porywa jednego,
ucieka, ale koło tunelu zatrzymuje się i stoi. Widzialna. Nieśmiertelna. Jak podszedłem ją
ogarnąć to dostałem od kogoś z Powinności w plecy :facepalm:
Po loadzie to samo. Olałem ich i poszedłem do bazy sam.
O dziwo, potem chłopaki mnie dogonili :)
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Reklamy Google

Postprzez noro monolit w 25 Maj 2010, 20:29

siemka dziś grałem sobie w zew prypeci i mialem kilka ciekawych buguw
1 w janowie kolo kamieniolomow zabilem bandyte bo nie mialem amunicji i chcialem go obrabowac.JUz po wszystkim wracam se do stacji janow a tam na srodku stacji stoja sobie dwaj bandyci w pozycji takiej 1 noga w przod 2 w tyl i rece tak samo i sa zaznaczeni na zielono i jest opcja interakcji ... Potem wychodze ze stacji zapolowac na mutanty i wokól mnie pelno bandytow chyba z 30 (NAPRAWDE!!!!!!!!) ...
2 ide do bunkra naukowcow zeby zaliczyc jakiegos questa (naukowcy dobrze placą :E :wódka: ) noi tam w srodku pelno najemnikow dokladnie czterech. Jeden stoi przy drzwiach drugi kolo naukowcow trzeci w pomieszczeniu z łozkami a czwarty...siedzi na kiblu poWAZNIE!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie jak nieraz stalkerzy siedza przy ognisku tak on siedzial na kiblu ... :facepalm: ....................................................
Dopóki walczysz jestes zwycięzcą ...
Awatar użytkownika
noro monolit
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2010, 21:52
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 14:35
Miejscowość: prypeć , sarkofag , czerwony las
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez Ogniskujący w 25 Maj 2010, 22:47

Nowe bugi
1)CoP-Chimera na dzieńdobry,ok.15 metrów od wejścia na Skadowsk!!(już wykonałem misję z chimerą na zatonie)
2)CoP-Misja z zagazowaniem pijawek.Włożyłem butlę na miejsce,przyjąłem postawę bojową,słyszę ryk i widzę pijawki wybiegające z budynku aby...po chwili do niego wrócić :) .
3)CoP-Totalny brak anomalii,tzn.widać je było ale jak wpadłem w grawitacyjną to...nic mi się nie stało!!
NABOJE to waluta zony
Awatar użytkownika
Ogniskujący
Stalker

Dołączenie: 24 Kwi 2010, 15:44
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 20:35
Miejscowość: Dolina Mroku-Baza wolności
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez betoVen w 25 Maj 2010, 22:54

Czy to bug czy nie, ale napiszę.
Postanowiłem przejść od początku CC, jestem sobie w kordonie, wioska stalkerów.
Nagle na wioskę napada z 20 wojskowych. Walka trwała z 20 minut. Przynajmniej broni i ammo miałem potem pod dostatkiem. Chodź przechodzę stalkera już 2 raz, jeszcze tak mi się nie zdarzyło.
(zastanawiałem się czy powodem tej ekspedycji wojska mogła być moja zasadzka na partol wojskowych?)

Kolejny bug - Idę sobie przejściem przez nasyp (tym pilnowanym przez wojsko), żołnierze stoją (nie zapłaciłem im) i... nic. Przeszedłem bez problemów, nawet mnie nie zatrzymali.
Życie bez prób nie jest warte tego, aby je przeżyć.
Awatar użytkownika
betoVen
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2010, 17:19
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 12:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Messiah w 25 Maj 2010, 22:55

Już to pisałem chyba, to że pijawka się trzyma za brzuch i nie atakuje to NIE JEST ŻADEN BUG, jakbyście byli trochę rozgarnięci to byście wymyślili że jest ranna i ucieka...to samo pies, jak się go postrzeli to ucieka z podkuloną jedną nogą.... lol3

a ta nieśmiertelna pijawka... też nie bug, tak ma być :P
Awatar użytkownika
Messiah
Tropiciel

Dołączenie: 20 Sie 2008, 20:44
Ostatnio był: 22 Lip 2013, 23:47
Miejscowość: Łódź
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 3

Postprzez Saddam w 26 Maj 2010, 16:13

Witam.
Miałem dziwny bug na patchu 1.0005 że kombinezony były prawie niezniszczalne, gdybym miał wojskowy kombinezon pancerny na starcie to całą grę bym na nim przeszedł :d i barman po wyłączeniu mózgozwęglacza nie miał egzoszkieletu na sprzedasz, wszystkie przedmioty miał takie same jak się pierwszy raz z agropromu szło do baru ;]. Nie grałem na żadnym modzie. Dopiero na patchu 1.0004 nie miałem takiego buga.
Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
Saddam
Kot

Dołączenie: 10 Paź 2009, 21:25
Ostatnio był: 17 Mar 2012, 14:05
Miejscowość: Supply Depot
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Nyguz w 26 Maj 2010, 17:13

No ja też w tą pijawę waliłem bagienną i nic. To po prostu fabuła. Tak ma być. :E U mnie był tylko jeden bug, a mianowicie podczas wchodzenia w clear sky do agropromu, wszystkich z powinności zabiły snorki, a ja tam poszedłem i je rozwaliłem... Dumny z siebię idę do tunelu, a tu error i nie mogę wejść. Dobra... nowy save i dalej wejść nie moge... Pytam się o co chodzi.. I musiałem zaczynać od początku grę :(
CPU: i7 7700 GPU: Gigabyte RTX2060 Super RAM: 16GB DDR4 PSU: Be-Quiet 750W
Ludzie wierzą w to, że system zmieni sytuację w miastach... kiedyś wierzyli, że Ziemia jest płaska.
Awatar użytkownika
Nyguz
Weteran

Dołączenie: 26 Mar 2010, 13:52
Ostatnio był: 19 Kwi 2025, 20:20
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 113

Postprzez Warsoonclang w 27 Maj 2010, 08:22

Jeszcze jeden bug . Wczoraj grając w Cień Czarnobyla byłem świadkiem masowego przechodzenia przez ściany w Prypeci w podziemnym parkingu obok dużej ilości anomalii elektrycznej . Ekipa z egzoszkieletami po prostu wchodziła w betonową ścianę i tyle ich widziałem . Dopiero po wczytaniu na nowo lokacji Prypeć, wszystko zaskoczyło normalnie .
Ale i tak gra jest świetna .
Не перейдут
Awatar użytkownika
Warsoonclang
Stalker

Dołączenie: 13 Kwi 2010, 20:22
Ostatnio był: 30 Mar 2016, 09:40
Miejscowość: Bunkier Naukowców w Jantarze
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 18

Postprzez ppzo w 27 Maj 2010, 09:31

Wracam z Jantaru do Baru, wchodzę na teren i co? Wszyscy wolni stalkerzy atakują mnie bez powodu.

Uwagi moderatora:

Ortografia... - ati
Awatar użytkownika
ppzo
Kot

Dołączenie: 25 Sty 2010, 19:05
Ostatnio był: 14 Lip 2010, 19:31
Ulubiona broń: SGI 5k

Postprzez Maus w 30 Maj 2010, 01:58

Dla mnie dziwnym przypadkiem była sytuacja, gdy przy barierze postrzeliłem jednego z Monoliciarzy z exo w nogę, a on mnie prosił o apteczkę. Użyczyłem mu jej, po czym wstał i został moim przyjacielem! Szybko niestety padł, bo gdy przechadzał się swobodnie blisko bariery to go szybko załatwili.
"Cóż za ponury absurd, aby o życiu decydować za młodu, kiedy jest się kretynem."

Image

Rozpoczynam pisanie dość długiej opowieści, o tym jak narodziła się Zona która znamy, czyli inaczej o tym kto stal za wybuchem z 2006. Co ta osoba zrobiła? Czy była zła że stworzyła Zonę, czy może to było konieczne by zatrzymać coś groźniejszego? O tym w moim opowiadaniu. Póki co kończę prolog, który jest dość obszerny.
Awatar użytkownika
Maus
Kot

Dołączenie: 05 Wrz 2009, 23:40
Ostatnio był: 11 Kwi 2013, 03:52
Miejscowość: Strefa Zony

Postprzez noro monolit w 31 Maj 2010, 10:31

Siema znowu w COP mialem dziwny przypadek. A wiec... Mam misje: zebrac grupe do tunelu prypeć 1.. no to ja biore Porucznika sokołowa z bunkru naukowców i wano ze stacji janów.. no i wszystko ladnie pieknie jestem w prypeci zaliczylem 1 questa i od porucznika kirylowa dostaje zadanie zbadać zaginiony zwiad... no to ja ide i widze 3 trupy badam je i nagle dostaje komunikat od porucznika kirylowa że to sprawka monolitu i mam sie udać do biblioteki i czekać na wsparcie...No to ja se ide wokól pełno psów i przychodzi WAno i Sokołow i stajemy przed wejsciem do biblioteki i sie czaimy na monoliciarzy i CO !!???!!?? przychodzią 3 nibypsy 2 zabiłem i jeden SKACZE na Sokołowa i glowe ma w brzuchu sokolowa a nogi w powietrzu...?? Sokołow dalej stoi przed drzwiami i nic a ten nibypies zaczyna warczec i Sokołow strasznie krwawi..No to ja biore nóż i zabijam go i nagle sokołow świeci sie na czerwono i mnie zabija ...????? No to ja Q-load i to samo :facepalm: aha i jeszcze wano sobie stal jak by nigdy nic.
------------------
czy to nie bug czy nie ale dziś w COP jestem w prypeci i z 4 stalkerow se stoi i przychodzi grupa najemnikow i nic nie atakują tych stalkerow tylko wszyscy po 4 magazynki na mnie a stalkerzy se siedza jak te swiete krowy... To Jest po prostu HAMSTWO :soviet: :soviet:

Uwagi moderatora:

Edytuj swoje posty i nie pisz jednego pod drugim! - caleb59
Dopóki walczysz jestes zwycięzcą ...
Awatar użytkownika
noro monolit
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2010, 21:52
Ostatnio był: 03 Sie 2015, 14:35
Miejscowość: prypeć , sarkofag , czerwony las

Postprzez Raven112 w 06 Cze 2010, 21:06

noro monolit napisał(a):2 ide do bunkra naukowcow zeby zaliczyc jakiegos questa (naukowcy dobrze placą :E :wódka: ) noi tam w srodku pelno najemnikow dokladnie czterech. Jeden stoi przy drzwiach drugi kolo naukowcow trzeci w pomieszczeniu z łozkami a czwarty...siedzi na kiblu poWAZNIE!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie jak nieraz stalkerzy siedza przy ognisku tak on siedzial na kiblu ... :facepalm: ....................................................

To nie bug, oni robią dla naukowców...
UP@ CHamstwo :wink:
To była długa noc
i mówił ktoś, że księżyc prószy bielą
na zimne pole i nic w przód nie ma więcej
nad znów to samo.

Za ten post Raven112 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gabriel.
Awatar użytkownika
Raven112
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:27
Ostatnio był: 24 Sty 2023, 19:22
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości