Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Soprano_7 w 08 Cze 2010, 16:16

Ja spotkałem coś takiego , że kiedy leśniczy każe mi pójść do magazynów (clear sky) to mi wyskakują misje które przeszedłem.np: kiedy mam przekazać współrzędne dla najemników to mi w PDA wyskakuje główna misja podążaj za Klem do doliny mroku . Co to jest???
Awatar użytkownika
Soprano_7
Kot

Dołączenie: 27 Maj 2010, 18:09
Ostatnio był: 09 Cze 2010, 15:31
Miejscowość: Wysypisko
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez raziel210 w 08 Cze 2010, 19:36

Siemanko, ja raz tak miałem w Czystym niebie, choć grałem na patchu 1.5.08 po zabiciu gostka dziwnie się rozciągnął i zaczął się kręcić jakby miał padaczkę :)
raziel210
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2010, 16:26
Ostatnio był: 13 Sie 2011, 12:21
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez raziel210 w 08 Cze 2010, 19:40

A przepraszam i jeszcze w Czerwonym lesie tam gdzie niby olbrzym jest ten mutant uderzył nogą w ziemię i tego w egzoszkielecie wywaliło do góry na paręnaście metrów .ale przeżył (o dziwo) ja dałem mu :+: i nagle umarł NA SERIO.
raziel210
Kot

Postprzez specPL w 10 Cze 2010, 17:24

mnie jak jestem w biegu lub skacze to potrafi 1 ugryzienie psa zabić i wybić na 10 metrów- polatam sobie wtedy :P a potem load game niestety
specPL
Stalker

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:14
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 22:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 7

Postprzez Kavashinkox w 10 Cze 2010, 17:50

Soprano_7 napisał(a):Ja spotkałem coś takiego , że kiedy leśniczy każe mi pójść do magazynów (clear sky) to mi wyskakują misje które przeszedłem.np: kiedy mam przekazać współrzędne dla najemników to mi w PDA wyskakuje główna misja podążaj za Klem do doliny mroku . Co to jest???

Ja też miałem podobnego buga.Kiedy jest misja żeby zabić pijawkę w magazynach po zabiciu jej wyskakuję mi misja żeby przejść z fabryki w Jantarze do Czerwonego lasu. :(
Image

"Jeden, by wszystkimi rządzić, jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać"
Awatar użytkownika
Kavashinkox
Kot

Dołączenie: 28 Kwi 2010, 12:55
Ostatnio był: 22 Wrz 2011, 18:03
Miejscowość: Prypyat
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Głuszec w 11 Cze 2010, 23:05

Co do bugów ze złymi misjami, które zrobiliście już wcześniej, to nie ma ich na pewno w wersji v1.5.08. Z tego co wiem grając u kolegi na 1.5.04 też są jeszcze bugi, ale nie wiem który z patch'y rozwiązuje je pierwszy.
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez Dodox w 12 Cze 2010, 12:50

ja miałem takiego buga że byłem w agropromie w cieniu czrnobyla i załatwiałem wojskowych kiedy patrze za siebie a tam stoi jeden wojskowy szczeliłem do niego a on odleciał i przybił się do ściany i jeszcze krwawił na ścianie :arrowd:
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez kuba0023 w 12 Cze 2010, 20:38

a ja mam tak , że gdy ktoś idzie to nogi ma skierowane do tyłu , a brzuch do przodu
kuba0023
Kot

Dołączenie: 12 Cze 2010, 09:29
Ostatnio był: 09 Gru 2010, 21:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: -7

Postprzez Mikkil w 12 Cze 2010, 22:47

Ja miałem takiego dość śmiesznego buga że gdy wchodzę zaraz po załadowaniu gry przy barze 100 radów to przed wejściem głównym są tam ci wisielcy a oni zamiast wisieć to leżą na glebie i zaraz chwile później oni szybko wjeżdżają pod samą góre i są powyginani :E
Zona to Stalkerzy bycie Stalkerem to WOLNOŚĆ bądź Stalkerem na całego.
Awatar użytkownika
Mikkil
Kot

Dołączenie: 08 Cze 2010, 09:09
Ostatnio był: 12 Kwi 2015, 13:49
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1

Postprzez Dodox w 12 Cze 2010, 23:08

co do 100 radów to też miałem takiego buga że z nieba spada sobie nagle najemnik no to se myślę zaciągne go w kąt i wyrzucę przy nim całą swoją wódę a miałem 42 flaszki i zostawiam go i nazywam to Impreza u Romana na następny dzień patrze a tam dwuch gości z powinności siedzą sobie przy nim a trochę wódki znikneło :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka: :wódka:
Naszą powinnością jest roznieść w pył całe plugastwo Zony i ją samą
Image
Awatar użytkownika
Dodox
Stalker

Dołączenie: 11 Cze 2010, 21:21
Ostatnio był: 06 Mar 2013, 19:57
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 4

Postprzez raziel210 w 16 Cze 2010, 08:20

a więc ja miałem tak.
Po zabiciu barmana (da się to zrobić w modzie oblivion lost) wywala mnie z Bug Trapem
raziel210
Kot

Postprzez echelon w 16 Cze 2010, 11:54

Przypadek, który ja odkryłem może sprawdzić sobie każdy. W ShoC na terenie Baru mijamy posterunek Powinności w kierunku na Dzicz i zaraz za workami z piaskiem przy posterunku po prawej pod ścianą budyneczku leżą takie metalowe kwadratowe rury. Wskakujemy na nie i brykamy w górę i za którymś razem powinno udać się wskoczyć na dach tego budyneczku. Zeskakujemy, idziemy wzdłuż ściany hali produkcyjnej (równolegle do drogi do magazynów wojskowych). Przy końcu ściany skręcamy w prawo i cały czas trzymamy się ścian budynków. Po krótkiej chwili marszu zobaczymy, że po prawej zamiast ziemi jest tylko szara plansza, jak na nią wejdziemy to opadniemy kilkadziesiąt metrów w dół tak, że teren całego Baru będziemy mogli oglądać od spodu, jakby spod ziemi. Można sobie postrzelać, popatrzeć przez lornetkę, ale wrócić się nie da, tylko quickload.
Jak nie wejdziemy w tą szarą planszę tylko pójdziemy dalej to opuścimy teren Baru a przed nami będzie się rozpościerać bezkresna równina; sama trawa bez drzew i żadnych upierdliwych mutantów. Przy ładnej pogodzie naprawdę miło tak sobie postać przez chwilę. Ale jeśli na tej równinie skręcimy w prawo to budynki bazy Powinności, czyli te gdzie stoi sobie Woronin a wejścia na ten obszar pilnuje posterunek Powinnosći, obchodzimy od tyłu i wychodzimy przy drodze na Wysypisko, ale jesteśmy za ogrodzeniem, więc możemy olać różne kundle, które zawsze się tam szlajają i bez stresu można dojść do końca tego ogrodzenia, czyli prawie do przejścia na Wysypisko, tam gdzie ogrodzenie dochodzi do pionowej skalnej ściany. Jak dojdziemy do końca to pojawi się pytanie czy chcemy przejść do Wysypiska. W ten oto sposób bez użerania się z kundlami lub bez ucieczki przed nimi (jak kto woli :)) można iść na Wysypisko i tamte obszary.

Drugi przypadek, nie wiem czy to już było, bo nie chce mi się czytać 26 stron tego tematu (mam nadzieję, że nie dostanę ostrzeżenia za spamowanie ;))
Jak dojść do Woronina żeby sobie kupić np. Tundera na tym etapie gry gdy żołnierze Powinności nie pozwalają nam wejść na teren bazy? Po wyjściu od Barmana przy obok wejścia wejścia do hali, przez którą się przechodzi żeby wyjść na drogę do Wysypiska stoi taki duży bojler/ spichlerz. Wpychamy się za niego, wskakujemy na takie same metalowe i kwadratowe rury, kucamy i na chama wciskamy się dalej. Uda nam się wyjść zaraz obok wejścia do pomieszczenia gdzie stoi Woronin, o ile pamiętam, to na tym etapie żadnego zadania nam nie da, ale giwerę można u niego kupić, inna sprawa, że na tym etapie gry z amunicją do Tundera jest raczej cieniutko. Z powrotem wracamy tą samą drogą bo dalej będzie tak, że jak pojawimy się w zasięgu wzroku powinnościowców będąc już za linią posterunku to atmosfera będzie nerwowa :).
Dlatego - mimo druty, wieże i strażnice
Tam chcemy dotrzeć, gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
Nim podmuch jakiś strzepnie chwiejne potylice
Awatar użytkownika
echelon
Tropiciel

Dołączenie: 28 Mar 2010, 21:28
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:24
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 41

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości