Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez KaenyPL w 13 Sty 2011, 17:36

Ale fan :E Przed chwilą grałem w Czyste Niebo i mój bohater załadował mi 23 naboje śrutowe do Chasera :E
Awatar użytkownika
KaenyPL
Kot

Dołączenie: 15 Gru 2010, 17:26
Ostatnio był: 25 Cze 2011, 02:22
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez PMG w 13 Sty 2011, 18:01

Mi kiedyś w Zewie Prypeci bohater załadował do Grozy złą amunicję, tą do MP-5 :-/ . Ciekawe, czy po przeładowaniu dalej byłaby ta sama?

I przy okazji na Skadowsku też w Zewie niektóre NPC noszą strój bandyty, a jednak we frakcji mają "Stalker" :o .

Edit:

Jeszcze miałem jeden bug (chyba). Tuż przed edytowaniem posta grałem sobie w Cień Czarnobyla i w bazie Wolności wkurzył mnie jeden facet o imieniu Waśka Walet. Był chamski i w ogóle niezbyt miło prowadziłem z nim rozmowę. Więc zadźgałem go nożem myśląc: "a trudno, przynajmniej mnie zabiją, ważne, że mam zapis". Ale nikt mnie nie zabił. Cała Wolność neutralna. Więc próbuję zabić Maksa. Dalej wszyscy ślepi. Wytłukłem po kolei wszystkich siedzących przy ognisku. Dalej neutralni. Dopiero jak się rzuciłem na Kuchmistrza, to Wolność się wkurzyła. Dziwne.
Ostatnio edytowany przez PMG 14 Sty 2011, 18:30, edytowano w sumie 3 razy
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Głuszec w 13 Sty 2011, 19:01

SVDstriker napisał(a):"Nie lekceważ pistoletów. MOJĄ przyzwoitą siłę rażenia..." :facepalm:

Bo to Ślązak tłumaczenie robił xd ;p

Ja mialem juz tyle bugów ze nie pamiętam nawet... Np w SOC w elektrowni, ale juz w tym takim labolatorium są takie male pomieszczenia w których siedzą monoliciarze... Jedno z tych pomieszczeń jest na przeciwko korytarza którym idziemy więc ściągnąłem siedzących tam monoliciarzy z Gaussa. Kiedy zaczynam się zblizac slysze trzaski jakby ktos chodzil po wyrzuconych broniach... Patrze a tam monoliciarz ,,wbity" w sufit, i sie trzęsie. Zimno mu raczej w Egzo nie bylo więc nie wiem czemu sie biedak trząsł. Nawet granaty z FN F2000 nie mogły go od sufitu odczepic...

To moze teraz Czyste Niebo: mialem nie spaczowaną gre, ale jeszcze nie wiedzialem ze ma tyle bugów. Zrobilem misje w Magazynach z anteną i wracam do leśnika. Przenosze sie do Czerownego Lasu... Ide i gdzieś za barykadą Wolności łąpie buga.... I tak za kazdym razem bo próbowalem kilka razy... Najlepsze ze w końcu pomyslalem i obszedlem to miejsce...... udało sie, buga nie bylo. Ale gre i tak musialem spaczowac bo sie potem i tak zrypala ;) ah te Czyste Niebo ;p

W Zewie tez mialem bugi... np. gram pierwszy raz, pojawiam się w Janowie, stoje sobie na środku i nagle padam zabity serią zza drzwi. Wczytuje gre znowu, otwieram je a tam pełno zombi. Odbieglem od stacji, wyciągnąłem spluwe i gnojków rozwaliłem ;D Wiecej tak nie mialem...

Jeszcze do Cienia Czarnobyla: wkurzaly mnie zawsze serie zza ściany, piepszenie cheaterzy, te NPC'ty ;)

Za ten post Głuszec otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SVDstriker.
Głuszec
Stalker

Dołączenie: 11 Gru 2009, 23:46
Ostatnio był: 02 Lut 2013, 13:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez PMG w 22 Sty 2011, 18:29

O, właśnie wyczaiłem kolejnego Buga, tym razem w SoC. Wyskoczyłem za płot, wybijając się z końca rowu przy Barze, jednocześnie wyskakując poza mapę. Więc idę sobie, a nagle w oddali dziwną chmurkę. Myślę sobie "to chyba tylko piorun. Spojżałem przez lornetkę i widzę...Poltergeista! Dziwi mnie, co Poltergeist robi w Barze, a właściwie poza mapą Baru i to jeszcze na powierzchni. Mało tego! Poszedłem za tym Poltergeistem, byłem już na "końcu świata" i słyszę szczekanie psów.

Jeszcze jeden Bug (chyba). W tym samym miejscu, może troszkę bliżej Baru, wśród przezroczystych dwuwymiarowych budynków przechadzał się...Barin! :facepalm:
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Postprzez Andrzeju w 23 Sty 2011, 01:23

U mnie w CS była dziwna sprawa ze znikaniem postaci. Przed wgraniem pacza 1.5.09 po przejściu do Doliny Mroku aby porozmawiać z gościem na posterunku Wolności zorientowałem się że owy posterunek nie egzystuje. Była czerwona ikona misji ale żołnierzy ani widu ani słychu. Po spaczowaniu do 1.5.09 i przechodzeniu od nowa problem zniknął i pomyślnie przeszedłem całość. Teraz na 1.5.10 znowu się to pojawiło tym razem po emisji. NIGDZIE nie ma postaci! Dopiero po reloadzie sejwa pojawia się tylko najbliższe otoczenie, ciagle nie ma muzyki tylko ten huk przed emisją. Chyba odpuszczę sobie dalsze przechodzenie, chociaż i tak bawiłem się na modach... Pozdrawiam :)
| AMD Athlon II X2 240 2.8 >> 3.03 |
| MOBO Gigabyte M61PME-S2P |
| Gigabyte HD 4650 1GB DDR2 128 bit ATI OC //
| HDD Samsung 500GB |
| Realtek HD Audio Device |
| 3GB RAM DDR2 667MHz |
Andrzeju
Kot

Dołączenie: 21 Sty 2011, 01:26
Ostatnio był: 03 Kwi 2011, 21:05
Miejscowość: Anomalia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 4

Postprzez per-kac w 23 Sty 2011, 02:45

A u mnie pieski gdy rzucały się na mnie nie wracały już na ziemie. Wzlatywały coraz wyżej i wyżej aż w końcu znikały... Ech... ale szkoda :/
Oni wszyscy są śmieszni, to Grzech jest jedyną słuszną drogą którą będe podążać aż do śmierci...
Awatar użytkownika
per-kac
Tropiciel

Dołączenie: 30 Lis 2009, 17:50
Ostatnio był: 27 Cze 2011, 15:06
Miejscowość: Gdzieś w Zonie...
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 56

Postprzez Adam w 30 Sty 2011, 19:34

Nie mogę znaleźć odpowiedniego tematu, więc wrzucam to tu, jako dziwny przypadek.

Zew Prypeci:
Idziemy do Kamieniołomów w Jupiterze. Podchodzimy do tej łatwo zauważalnej ogromnej maszyny. Wchodzimy na górkę, na której znajduje się przechylone drzewko. Wspinamy się na nie i wskakujemy na pokład. Schodzimy niżej i przeszukujemy mały pokoik (uwaga na anomalie "Galareta"). Przy szafkach odnajdujemy plecak w barwach Powinności (czyli czerwony). Otwieramy i znajdujemy tam: trochę jedzienia, apteczki, chyba jakieś leki i bardzo ciekawą notatkę, dotyczącą częściowo fabuły Cienia Czarnobyla. Screena nie pokażę, aby wzbudzić w was poszukiwaczy. Powodzenia ;)
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez PMG w 30 Sty 2011, 21:06

Zauważ, że to jest temat o bugach i błędach, a nie o ciekawostkach. A jeśli nie ma takiego, do którego pasowałoby Twoje odkrycie, to załóż :wink: . Poza tym wielu już wie o schowku Striełoka w Kamieniołomach :facepalm: .

A poza tym znalazłem dziwnego buga w CoP związanego chyba z grafiką. Otóż w niektórych miejscach m.in. w szpitalu w Prypeci czasem znika podłoże :o . Nie umiem dokładnie tego opisać, ale ziemia znika, widać na jej miejscu niebo, a krzaki i inne rupiecie lewitują.

Miałem także 2 bugi (chyba) związane z występowaniem postaci.

Jeden był taki. Po ciężkiej walce z Bandytami atakującymi hangar postanowiłem się przespacerować po okolicy. Moje zdumienie nie miało granic, kiedy zaatakowali mnie tam Wojskowi.

Podobnie miałem w wiosce w Magazynach Wojskowych, kiedy spotakłem tam Biesa.

Rozumiem, że postaci się przemieszczają, ale z tego co wiem, to na Wysypisku nie występują Wojskowi, a Bies siedzi ciągle na tym parkingu.
Ostatnio edytowany przez PMG, 16 Lut 2011, 17:16, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Postprzez DzordzBuzs w 01 Lut 2011, 19:23

Nie lubię Snorków...
Awatar użytkownika
DzordzBuzs
Stalker

Dołączenie: 03 Gru 2009, 01:10
Ostatnio był: 01 Lut 2022, 00:52
Miejscowość: Gdzie kukółka mówi ja pie..... ?
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez Szpagin w 01 Lut 2011, 19:27

Najdziwniejszym bugiem jaki widziałem był nibyolbrzym wewnątrz stacji w Janowie. No, może nie do końca wewnątrz: biedak wtopił się w drzwi. Grałem na ruskim piracie przed premierą (teraz mam oryginał i nie spotkałem się z żadnym bugiem).
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Pijawol w 01 Lut 2011, 22:06

Mi się kilka dni temu w CoP, przytrafiło coś takiego: Kręcę się po Zatonie. - A tu nagle WTF?! - Szła grupa Bandytów, i jeden który był z tyłu... wszedł na głowę tego z przodu. :facepalm:
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Dzisiaj, 08:51
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Adam w 07 Lut 2011, 20:32

Przechodziłem za drugim razem Zew Prypeci. Misja ze statkiem Taras Szewczenko, decyduję się na pomoc stalkerom. Idę na statek a tu nagle bandyci nie kierują się za mną, tylko idą gdzieś w bagna ;) To ja za nimi, patrzę, że gdzies w niebo strzelają, biegnę dalej a tam kilku innych bandytów, myslę, że to do nich walą, a to ni stąd i zowąd wyskakuje kilka snorków. Grupa Kasteta walczy z nimi, wszyscy giną z rąk mutoków, ja zabijam snorki i misja wykonana :D :E Fajny przypadek :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości