przez Merhius w 09 Lis 2012, 00:58
Yo! Czemu tu do ciężkiej cholery, nie ma ślepych psów? Dobra, zagłosowałem na Nibypsa, tyle że ja nawet nie lubię Nibypsów, ale zagłosowałem bo nie było ślepych, jakoś to przeżyję... Ale będzie mi ciężko.
No ale do rzeczy- lubię ślepe psy ponieważ jak mało który mutant wprowadzają klimat do gry (To bieganie po polach, echo szczekania w oddali itd.), oprócz tego są mniej więcej neutralne i za to je lubię, można je popodziwiać ze względnie bliskiej odległości, nie rzucają mi się od razu do ryja gdy patrzę na panoramę Czarnobyla. Lubię je także za to że zabijają tylko gdy są głodne a nie bezmyślnie i bez powodu jak snorki czy Nibyolbrzymy (Swoją drogą to jak one jedzą? Z tak płskim ryjem i "cofniętą" szczeną to chyba trudne), widać przez to że psy są bardziej naturalne, żywsze i inteligentniejsze od innych mutantów (A nie są tylko kolejnym głupim mięsem armatnim). Co jeszcze... A tak, podobają mi się jeszcze za to że jak na takie małe potworki, są cholernie groźne w stadzie, człowiek ewidentnie woli czasami z nimi nie zadzierać i skrada się, okrąża ich stado, byleby go nie zauważyły, to buduje klimat! Tak, to chyba wszystko, narazie.
-
Za ten post Merhius otrzymał następujące punkty reputacji:
Tormentor.