Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Kpuc w 30 Wrz 2011, 12:47

Ostatnio doświadczyłem dość ciekawego bug'u: na Jantarze, przechodząc laboratorium, wszystkie mutanty miałem martwe, przeszedłem sobie cała drogę spacerkiem zbierając raczki, nóżki, macki :E
Mod który sobie ugotowałem to tylko textury, dźwięki, uzbrojenie, auta. Nic nie mogło wpłynąć na te mutanty więc nie mam pojęcia dlaczego się tak stało.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Reklamy Google

Postprzez Azot w 01 Paź 2011, 20:47

W moim przypadku w cieniu nie było w bunkrze Sidarowicza... pewnie za potrzebą poszedł :D
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 67

Postprzez SkullDagger w 01 Paź 2011, 21:25

Co prawda w Cienia nie gralem ze 2 lata ale CS gdy go nie ma w bunkrze wystarczy poczekać kilka sekund.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Tajemniczy w 01 Paź 2011, 21:40

Nie wiem czy to bug czy normalna rzecz ale u mnie po wyłączeniu Mózgozwęglacza w wiosce pijawek zawsze jest kontroler. Już z 3 zabiłem :E .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Gabriel w 02 Paź 2011, 13:05

To nie jest bug, on jest tam od zawsze bo to jest spawn. Wiem, bo co misję u Łukasza(ta z wioską pijawek) był u mnie, ujowo tylko bo to ten młody, co nie atakuje tylko 1 na 100...
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 23

Postprzez Magnus14 w 04 Paź 2011, 23:14

Może to nic nadzwyczajnego ale drogą podążała grupka bandytów, zeszli z drogi i tak jak ich było 5 po kolei ładowali się w anomalie kończąc żywot
Nie trać wolności dołącz do powinności!
Awatar użytkownika
Magnus14
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2010, 13:06
Ostatnio był: 20 Sty 2013, 20:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 8

Postprzez Tusk to bandyta w 09 Lis 2011, 20:30

Nie wiem czy to są bugi ale też nie uważajcie mnie za idiotę bo lubię sę pograć w stalkera cień czarnobyla powspominać stare czasy i więc:
1:Jak byłem w barze oddałem dokumenty i chciałem wrócić po nagrodę bo pisało że wykonałem to zd z dokumentami i idę do sidorowicza no i pytam się o zd specjalne a on:''Jakie znów zadanie specjalne? Ostatniego jeszcze nie skończyłeś ''.A oddałem barmanowi te dokumenty
2.Zawsze jurik był na wysypisku w moim przypadku był w podziemiach zabity
3.U mnie nie ma Wilczarza natychmiast jak mu strzele jedną kulkę to znika :(

---

No i też raz miałem tak że jak zdobyłem kombinezon SEVA oraz RPG to wilk pojawił się z nikąd

P.S
Mam pytanie jak można zdobyć w Sc zadanie że trzeba dla jakiegoś wojskowego zdobyć 20 butelek wódki??

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem. - Wheeljack
Tusk to bandyta
Kot

Dołączenie: 06 Lis 2011, 11:05
Ostatnio był: 27 Mar 2013, 13:31
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Walker P9m
Kozaki: -1

Postprzez Stalker Rambo w 12 Lis 2011, 15:00

Magnus14 napisał(a):Może to nic nadzwyczajnego ale drogą podążała grupka bandytów, zeszli z drogi i tak jak ich było 5 po kolei ładowali się w anomalie kończąc żywot

Też tak kiedyś miałem. Tylko, że w moim przypadku to byli stalkerzy.

Jako miłośnik broni zauważyłem coś ciekawego. To nie tyle błąd co niedopatrzenie. W grze, wszelkiego rodzaju broń z rodziny AK ma suwadło z lewej strony, natomiast w końcowym filmiku gdy Strielok strzela do kapsuł używa ak, który ma suwadło z prawej strony (jak prawdziwy). Takie tam spostrzeżenie.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez djcycu w 12 Lis 2011, 15:04

To chyba nie bug a celowy zabieg bo bronie nie mają licencji jak widać po nazwach :) Mogę się mylić ale gdzieś to przeczytałem i nie wiem czy nie przypadkiem tu na forum...

BTW, nie wiem czy ktoś zauważył ale w Prypeci przy rozbitym helikopterze jest napromieniowany budynek. Jest to budynek dworca autobusowego który ma tendencję do pojawiania się wojskowych w pancernych kombinezonach. Czasem nie da rady ani do nich podejść ani ich zabić za sprawą niewidzialnej ściany :)

Drugim bugiem jaki mi się objawił jest dziwnie wyglądające albo raczej rozciągnięte ciało stalkera na pewną odległość. Niekiedy nie da się przeszukać ciała i trzeba próbować po jego drugiej stronie (sic :D) ale po przeszukaniu zwłok dane ciało wraca do normalnego stanu lecąc w inne miejsce :) Niniejszy bug zawsze napotykałem w modach więc możliwe że nie występuje w podstawce.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Tormentor w 12 Lis 2011, 16:08

Ja miałem dzisiaj dziwny bug, za każdym razem gdy strzelałem z granatnika dodawało mi pocisk. :)
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Kwi 2026, 20:08
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Szpagin w 13 Lis 2011, 14:30

Grając w SoC na czystej wersji miałem przyjemność spotkać w Dolinie Mroku nibyolbrzyma. Pomógł mi w walce z wojskowymi koło wejścia do X18, a potem rozwaliłem go z granatnika.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez djcycu w 18 Lis 2011, 01:41

On się też w modach bardzo często pojawia ;) A ja grając właśnie zauważyłem a raczej przypomniałem sobie że postacie noszące wojskowy pancerz (SKAT bodaj) podczas gadania animuje im się maska/hełm niczym ruch ust :D Widziałem to wcześniej ale zawsze zapominałem o tym napisać. To się dzieje w każdym Stalkerze czy tylko w SoC?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości