Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Pangia w 06 Cze 2012, 16:50

O, to ja miałem podobne w Limańsku, tyle że WAL wbił się w ścianę :D No ale jak zacząłem z Kastiora tłuc granatami, to nie ma co się dziwić :)

Image Image

Poza tym raz mi się LR-300 wbił w skrzynkę (i to już nie wiem dlaczego):

Image

Dziwny bug ze sprzedawaniem u handlarzy, którzy mają nieskończoną forsę:

Image

Jeśli wartość artefaktów była niższa niż 50k rubli, to już mogłem sprzedawać i normalnie sprzedałem wszystkie

Widoczność w Jantarze - więcej tam nocą chyba nie pójdę (choć szło mi świetnie, WAL jest po prostu idealną bronią - na 10 strzałów miałem 10 zabójstw)

Image Image

I na koniec jaja w bazie stalkerów:

Image Image

A było to tak: pobrałem misję z Trofiejnym AKM-74/U, ale chciałem go sobie zachować, więc strzeliłem do gościa, który mi tą misję dał. OK, misja niezaliczona, paru zaczęło strzelać, ale to nic. Poszedłem sobie. Później wracam tam, bo emisja mnie złapała, to idę do budynku. Po emisji niespodzianka - stalkerzy zamknęli mnie w chacie -.- No to wczytuję zapis, ponownie to samo robię, ale ustawiam pudło, żeby się drzwi nie zamknęły. Udało się, wyskoczyłem tuż przed zatrzaśnięciem. Palce na szybkim leczeniu i udało mi się uciec. Ogółem to było 3 stalkerów wrogo nastawionych do mnie (nie wiem, czemu), 1 obojętnie (ten, do którego strzeliłem) i reszta przyjacielsko. 3 do mnie strzelało, pozostali w pozycji bojowej szukali wroga :D No to myślę "Trudno, ubiję tych 3 swołoczów i będę miał spokój". Pozbyłem się tej trójki i został ten jeden, którego mam na screenie powyżej. Co ciekawe, jak do niego zagaiłem, facet przeskoczył nad tą ciężarówką, wyjął swoje MP5 i gada "Słucham". Póki co jeszcze nie miałem okazji, żeby tak się pośmiać przy Stalkerze :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Reklamy Google

Postprzez Sivert w 12 Cze 2012, 00:18

ShoC - Przerwa na papieroska
Screeshotów brak, bo sytuacja mnie przytłoczyła ;) : słynny Kontroler z podziemi Agropromu, który opiera się łokciem o blaszaną ścianę tunelu i wykonuje leniwe ruchy, jakby dopalał resztkę papierosa, a wszystko dzieje się tuż przy drabince prowadzącej do wyjścia z levelu. Udało mi się zakraść na tyle blisko, że magazynek z 5.45 załatwił sprawę.
To się nazywa A-Life! :E
Sivert
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2012, 13:24
Ostatnio był: 11 Gru 2018, 22:09
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 29

Postprzez Gro3a w 12 Cze 2012, 19:09

Całkiem niedawno przydarzyła mi się dość śmieszna sytuacja w Soc: bandyci napadli na obóz stalkerów na wysypisku i jeden z nich zarobił ode mnie z dwururki. Efekt był fascynujący :E
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez CONAN w 12 Cze 2012, 19:28

hmm
Image
"Jeśli nie możesz znaleźć czegoś dlaczego
chciałbyś żyć, postaraj się znaleźć coś,
za co chciałbyś umrzeć"
Tupac Amaru Shakur
Image
Awatar użytkownika
CONAN
Weteran

Dołączenie: 13 Lip 2011, 16:29
Ostatnio był: 16 Sty 2024, 21:27
Miejscowość: Amsterdam
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 101

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2012, 19:33

Siedzący Marian :E .
Image
--------------------------------------
Z tej strony lepiej widać :E
Image
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez katsune24 w 12 Cze 2012, 19:53

Ja grając w czyste niebo miałem opcje że widziałem 3 bandytów przy ognisku siedząc po turecku w powietrzu i nic mi nie robili a ja ich zdejmowałem, zdjęcia niestety nie mam :/
Awatar użytkownika
katsune24
Kot

Dołączenie: 09 Cze 2012, 10:35
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 18:19
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 0

Postprzez Szweminek999 w 17 Cze 2012, 20:49

Ja mam problem z Zewem Prypeci, po lab X8 nie mogę porozmawiać z Kowalskim, a dokumenty mam (tylko jedne, ale jest napisane że mogę wyjść), a w warzywniaku rozwaliłem i kontrolera, i żołnierza. Robię coś źle?
S.T.A.L.K.E.R.
Awatar użytkownika
Szweminek999
Stalker

Dołączenie: 09 Kwi 2012, 21:57
Ostatnio był: 01 Sie 2014, 13:12
Miejscowość: Baza Powinności
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 8

Postprzez Szpagin w 17 Cze 2012, 20:54

A masz najnowszy patch? Rozwiązuje problemy z Kowalskim.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez kondotierfred w 19 Cze 2012, 11:21

Skoro byłeś w X8 to jesteś po naprawie gausa. Czy po powrocie do Prypeci, wcześniej porozmawiałeś o tym z Kowalskim? Miałeś zadanie jednego strzału? Inaczej będzie milczeć.
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez Pangia w 19 Cze 2012, 14:32

I znowu przeklęty kaemista w Kordonie. Myślę, że nie tylko u mnie to by się pojawiło. Mianowicie:
Wejdź do Kordonu z Bagien południowym przejściem (zrób to gdzieś w połowie fabuły). Jeśli będziesz miał szczęście, pojawi się emisja. Obserwuj lornetką bazę wojskową. W pewnym momencie wojskowi znikną (bo gra uzna, że nie możesz ich widzieć, więc może ich sobie usunąć na czas emisji). Podejdź trochę do przodu, a tu niespodzianka - karabin strzela do ciebie! Sam, bez niczyjej pomocy!!!
:+: dla GSC.

2 przedziwne bugi:
1. Poprosiłem przewodnika, żeby z Jantaru zaprowadził mnie na Bagna, do bazy Czystego Nieba. Po przydługim wczytaniu zauważyłem, że gra wczytuje mi mapę Agropromu (???). Gdy już wczytało, pojawiłem się (patrząc na mapę w PDA) na wysokości tunelu obok przejścia na Wysypisko, ale byłem ZA OGRODZENIEM oddzielającym koniec mapy. Może bym coś więcej podziałał, ale ta idiotyczna gra dorzuciła mi emisję, więc musiałem szybko spieprzać. Po podejściu do bramy normalnie włączyło mi się wczytanie do Wysypiska.
2. Jak już wreszcie dostałem się na Bagna, nie wiedzieć czemu nie schowało mi broni w bazie. Postanowiłem skorzystać z okazji i dokonać eksterminacji wszystkich w bazie. Próbuję to nagrać, ale cały czas w połowie odtwarzania obraz traci synchronizację z dźwiękiem i kijowo wygląda. Jak już wreszcie się uda, wrzucę na YouTube.

O, i jeszcze przypomniał mi się inny bug, tym razem z misją uwolnienia brata Wilka, Ogara. Wszystko ładnie poszło (tylko trzeba zabić dziki, które są niedaleko od obozowiska bandytów, bo czasem Ogar zatrzymuje się w miejscu, próbując wycelować w dziki i szlag trafia misję), ale później zaczęły się dziać takie cuda, że aż trudno było uwierzyć. Otóż Ogar przypadkowo nadział się na watahę ślepych psów. Gdyby wyjął broń i zaczął strzelać, nie byłoby nic dziwnego. Ale tym czasem ruszył sprintem przed siebie, przebiegł przez anomalię Wir i popędził do... bazy wojskowej. Przebiegł przez środek bazy niewzruszony (chyba dzięki SRP, bo inaczej zginąłby przy Wirze), aż w końcu stanął w rogu mapy i tam został. Nic go nie ruszało, nawet granaty :D
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Gro3a w 21 Cze 2012, 18:53

I znowu ci bandyci, ale tym razem w dolinie mroku. Widać był dobrze wychowany, bo gdy do niego strzeliłem to mi się nisko "ukłonił" :E
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 10 Mar 2026, 20:52
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Pangia w 21 Cze 2012, 20:00

Rozszerzenie buga z eksterminacją Czystego Nieba. Strzeliłem do Zimnego, a on przeszedł przez ladę (nie zdziwiło mnie to, bo parę razy to się zdarzyło, jak nagrywałem) i gdzieś sobie poszedł. Zastanawiam się gdzie on do cholery idzie, a on podszedł do jakichś zwłok, wziął TOZ-a i zaczął do mnie strzelać :E Byłem tak zaskoczony, że prawie mnie zabił :D
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości