STALKERki

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: STALKERki

Postprzez Gizbarus w 22 Paź 2011, 08:54

Jeśli już, to "lunapary", a nie...:P

To w modzie wygląda dość akceptowalnie, ciekawy model, ale z drugiej strony - jak już pisałem - nie pasują mi Stalkerki ganiające po zonie. Bo albo musiałyby populacją zrównać się z męską częścią,albo wyginęły by w przeciągu dwóch godzin gry - wybaczcie, ale w grze co chwila tak się dzieje.

Więc, jak już pisałem wcześniej - kobiety na trak... eee... do Zony? Tak, ale tylko jako npc w bazach.
...bezpieczniej też dla nich:P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez ulvhedin w 22 Paź 2011, 09:44

| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 16:09
Kozaki: 63

Postprzez Realkriss w 22 Paź 2011, 09:59

Chłopaki, Was to tylko na chwilę spuścić z oka, a rozmowa zboczyła (się) całkowicie...

Ja to widzę tak:
Stalkerki - nietowarzyskie, mrukowate i niezależne, nie wchodzą w bliskie relacje z facetami, świetnie sobie radzą same. Nie zwracają uwagi na ubiór.

Powinność: jak Helgi z Wolfensteina, nadęte i zasadnicze, świetnie wyszkolone, uważają się za coś lepszego od reszty kobiet w Zonie. Aseksualne, w męskich kombinezonach, chcą, by je traktować jak facetów.

Wolność: dość rozrywkowe, trzpiotowate przez luźniejszą atmosferę panującą we frakcji. Wiedzą, że ładnie im w zielonym, lubią podkreślać atrybuty kobiecości.

Bandytki: największe cwaniary, niebezpieczne, bo wykorzystują "broń kobiecą" na każdym polu. Handlarki, dziwki, oszustki. Bezwzględne i bezlitosne. Jedyne ubierające się wyzywająco, aż do przesady. Taki zawód...

Wojskowe: jak to kobiety w armii, nic się tu nowego nie wymyśli. Raczej "G.I Jane" niż "Szeregowiec Benjamin".

Naukowcy: wyniosłe i oziębłe. Nie spoufalają się z nikim, atrakcyjne w swoich laboratoryjnych kitlach. Marzą o nich faceci ze wszystkich frakcji.

Monolit: najbardziej niebezpieczne ze wszystkich,przez to, że kobiety są bardziej podatne na działanie sekt i dewocyjne. Fanatycznie oddane Monolitowi, szalone, są większym zagrożeniem niż mężczyźni z tej frakcji.

Zombie: robią łeeeeee i uuuuuóóóóóuuu wyższym głosem.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive nismoztune.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez exid w 22 Paź 2011, 11:03

Broń boże coś takiego. Tylko nieszkodliwe NPC.

Nie chodzi o szowinizm, ale o fakt, że kobiety nie nadają się do walki. Widziałas kiedyś oddział kobiet w afganistanie?
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Postprzez Glaeken w 22 Paź 2011, 11:14

Realkriss napisał(a):Naukowcy: [...], atrakcyjne w swoich laboratoryjnych kitlach. Marzą o nich faceci ze wszystkich frakcji.

Ta... nadejdzie taka Dee Dee i wszystko rozpier.... ;)
Mmmm.... ano zgadzam się, jeśli będą takie jak ta,ta
lub ta
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Dżuz w 22 Paź 2011, 11:21

E tam, exid, kobiety nie dają się do walki... :)
Nie dawno zmarły (a może i nie, mniejsza o to) pułkownik Kaddafi miał oddział ochroniarzy składający się właśnie z kobiet :wink:
Poza tym, historia zna wiele przypadków wojujących kobiet, choćby celtycka Boudika.
Oczywiście, ciężko spotkać oddziały składające się z kobiet biegających z karabinami w pełnym rynsztunku, ale to głównie z przyczyn etycznych. Z resztą, w czasie Drugiej Wojny Światowej w rosyjskim lotnictwie służyło ponoć sporo bab. Jak coś przekręciłem to nie wahać i mnie poprawić.

W grze babki z bronią byłyby jak najbardziej na miejscu, ale nie w S.T.A.L.K.E.R.-ze :wink:
Ostatnio edytowany przez Dżuz, 22 Paź 2011, 11:23, edytowano w sumie 1 raz
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez jos w 22 Paź 2011, 11:21

Widziałas kiedyś oddział kobiet w afganistanie?

A widziałeś 230 milionów chińskich żołnierek:P
Tak naszybko: http://zafganistanu.pl/?p=1256
Z tego co widzę to w ukraińskiej armii są kobiety. Nie wiem tylko czy ze względu na specyfikę samej Zony były by przydzielane do tych jednostek wojskowych. Jeśli tak to pytanie na jakich stanowiskach.
Image
Awatar użytkownika
jos
Stalker

Dołączenie: 05 Wrz 2011, 12:28
Ostatnio był: 05 Lis 2020, 17:25
Frakcja: Monolit
Kozaki: 95

Postprzez Stalker Rambo w 22 Paź 2011, 11:29

W większości zgadzam się z Realkriss. W tym że samotne stalkerki powinny mieć różne charaktery, od nietowarzyskich po bardzo przyjaźnie do gracza nastawionych. A co gdyby doszła nowa frakcja, Amazonki? Byłaby to frakcja złożona tylko z kobiet o polityce czysto feministycznej. Nie można do nich dołączyć, co najwyżej wykonać kilka zadań w stylu: zabij tych szowinistycznych bandziorów.
Jeśli chodzi o kobiety npc, to uważam, że jedne z najlepszych miejsc w Zonie dla kobiety to laboratoria (oczywiście nie jako eksperymenty). I tak naprzykład pani doktor zleca nam odnalezienie jakiegoś artefaktu lub przetestowanie nowego skafanderka. Drugi przykład kobiety npc, to barmanka. Może dawać zlecenia, a jak będziesz je wykonywał od czasu do czasu dostaniesz drinka na koszt firmy.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 143

Postprzez exid w 22 Paź 2011, 11:50

No może, ale Zona jest w czymś w rodzaju kolonii karnej- miejscem którego pilnują przestępcy, mniej lub bardziej oficjalni, bądź ludzie próbujący zarobić jakieś pieniądze. Niewdzięczna praca. Niewdzięczne życie. Czy to miejsce dla kobiet? hmm... potrafiłbym zaakceptować np, że jakiś stalker osiadł ze swoją partnerką gdzieś na uboczu Zony, niczym u Tarkovskiego, wiodąc spokojne życie (do czasu, kiedy np. kobieta nie została zgwałcona i zabita przez bandytów... realkiss, tak bywa w takich miejscach- szowinistycznie, wiec inaczej tego nie widzę), ale gdybym dostał w/w Amazonki, to bym wypie.rdolił gre za okno. Za dużo w dzisiejszej branży gier równouprawnienia. Są one sztuczne, na siłe implementowane i nawet na siłe wymagane, bo mam wrażenie, że za kilka postów będe w stanie wyperswadować ci klarownie o co chodzi i sama przyznasz mi racje ;)
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Postprzez Gizbarus w 22 Paź 2011, 12:35

ulvhedin napisał(a):@Gizbarus :P
http://www.sjp.pl/lupanary

A co powiesz na to?:P
http://www.krzyzowki.info/lunapar

A co do wciskania na siłę kobiet jako regularnych stalkerów do Zony - one miały by trochę dodać kolorytu, a nie wywrócić całą Zonę do góry nogami:P W końcu kto by się bawił w wysyłanie Diegtiarowa żeby zabił jakąs tam "ultra_groźną" Chimerę, skoro wystarczyłoby posłać wkur**** dziewczynę, żeby ta pierwsza uciekła w cholerę do Puszczy Kampinowskiej i w ciszy i spokoju żyła z jelonkami... Wszyscy znamy gniew kobiety, no nie?:P

Osobiście jestem za tym,żeby kobiety robiły za npcki dające zadania etc, jak choćby profesorki (jak to cholera odmienić...?) u jajogłowych albo barmanki, jak napisał Rambo:
Stalker Rambo napisał(a):Drugi przykład kobiety npc, to barmanka.

Co do skuteczności kobiet w walce - nie przeczę, że niejedna potrafiłaby pewnie lepiej strzelać czy walczyć wręcz niż niektórzy faceci, ale co z tego? Nie zabierajcie nam resztek naszego męskiego honoru - chociaż strzelanie do bandytów/mutantów/innego ścierwa zostawcie nam...;)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez exid w 22 Paź 2011, 13:12

Dokładnie. Ciśnie się pointa z jednego kawału: "Czy ja ci #*@^* zabieram gąbkę kiedy zmywasz?!"
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Postprzez ulvhedin w 22 Paź 2011, 13:17

@Gizbarus :P
dla mnie było i będzie miarodajne TO:
Image
| Intel Core i5-2500K 3.3GHz + Grand Kama Cross | Asrock Z68 Pro3-M | Kingston HyperX 2x4GB DDR3-1600 Dual Chanel | ASUS EAH6950 DCII/2DI4S/1GD5 | Samsung SpinPoint F3 HD502HJ + HD103SJ | Be quiet! Straight Power CM E8-CM-580W | Fractal Design Define R3 Black Pearl | Iiyama ProLite PLE2473HDS-B1 24" LED Black | MX518 |

Za ten post ulvhedin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
ulvhedin
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 19:47
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 16:09
Kozaki: 63

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości