Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Postprzez Markus Grizzly w 15 Maj 2013, 16:30

W ZP jeden z członków Wolności trzymał i celował z L85 jak z pistoletu :D
Awatar użytkownika
Markus Grizzly
Stalker

Dołączenie: 04 Lut 2008, 13:01
Ostatnio był: 27 Kwi 2019, 14:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 15

Reklamy Google

Postprzez megashooter w 05 Lip 2013, 10:35

U mnie krugłow po wyłączeniu mózgozwęglacza w X19/10 za każdym razem jak wchodzę do laboraturium polowego przekazuje Sacharowowi wyniki pomiarów które wykonywałem z nim dużo wcześniej. Potem Sacharow mówi kwestię o dostrojeniu prototypu odchodzi, trochę grzebie przy czymś, wraca i wtedy kończy się "migawka z przeszłości" i można z nim normalnie gadać i handlować, a ma takie rzeczy jak już po X16

Aha no i u mnie wilk przeżył bliskie spotkanie z ogniskiem. Lądował awaryjnie tuż obok I mam Wilka w Magazynach Wojskowych. Ponadto i Wolność i Powinność są mymi przyjaciółmi.
Ostatnio edytowany przez megashooter, 05 Lip 2013, 23:33, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
megashooter
Stalker

Dołączenie: 20 Cze 2012, 08:35
Ostatnio był: 29 Sie 2017, 13:21
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 12

Postprzez Menfis Stalker w 05 Lip 2013, 11:52

Ja miałem takiego buga w Cieniu Czarnobyla, że Sacharow zamiast być w tym swoim, że tak powiem ,,gabinecie", stał obok Krugłowa. I miałem jeszcze coś takiego też w cieniu, że stalker Mruk, bodajże gdy ze mną rozmawiał wyjął broń i nagle wystrzelał swoich ludzi o_o .
Awatar użytkownika
Menfis Stalker
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2013, 18:24
Ostatnio był: 03 Paź 2013, 13:58
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Postprzez T-man w 10 Lip 2013, 16:38

A ja miałem coś takiego że zostawiłem 40 butelek kozaka na dachu bunkra Sacharowa, zapisałem, zabili mnie więc wczytałem save'a, wszedłem na dach a tam...pusto. No nic idę kupić u Sacharowa leki przeciwpromienne bo coś się napromieniowałem, wchodzę, patrzę a tam profesorek stoi po kolana w mojej wódce:D
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez scigacz1975 w 10 Lip 2013, 17:30

Ktoś tu już kiedyś pisał że gra jest trójwymiarowa tylko kiedy jesteśmy online - w momencie wczytania save jest dwuwymiarowy i to dlatego.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 29 Mar 2026, 16:28
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Sony95 w 22 Lip 2013, 01:39

Zastanawiam się czy to był bug czy błąd czy uj wie co ale po wykonaniu misji z buldogiem w Woromina (czy jak mu tam) pomyślałem żeby go na miejscu zabić i patrze stalkerzy z baru są wrodzy a powinność przyjazna, okazało się że jestem członkiem powinności.
Wiem że miała być możliwość dołączenia ale chyba nie przez zabicie ich przywódcy. :facepalm:
Awatar użytkownika
Sony95
Stalker

Dołączenie: 07 Gru 2009, 16:43
Ostatnio był: 04 Kwi 2024, 17:39
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 18

Postprzez M3Fis70 w 22 Lip 2013, 02:53

W życiu nie zapomnę jak grałem pierwszy raz w SoC. To było na piracie 1.0001 ale o dziwo nie miałem jakiś bugów i co więcej ładnie działało. Nawet śmiem twierdzić, że lepiej niż z paczami. Ale.
Magazyny Wojskowe, pierwszy raz evar. Główna brama podchodzę powoli bo myślę czy nie jak powinność zaczną szczelać. Podchodzę do tego w egzo nic nie mówią, nie mierzą ok, wchodzę. Patrzę jakie pukawki mają (też pierwszy raz widziałem te snajperskie SGk5), podchodzę to tego strażnika po prawej (co handlarz powinności daje misję na niego) patrzę na niego, odwraca się do mnie, gapi ze 2-3 sekundy rzuca do mnie broń i rzuca się ranny na ziemie wołając o apteczkę, no co za pier*olony cygan. Przychodzi jakiś nowy to od razu panda, panda, panda.
No żesz jprdl ;)
No ale ch*j dostał swoją apteczkę, a jak SGk5 ale i tak go sprzedałem zaraz bo G36 mi się spodobał u kutwy.
Dobry mutant, to martwy mutant.
Tajne zaszyfrowane inforamcje
:

Kovek to ciągle pauka
Awatar użytkownika
M3Fis70
Weteran

Dołączenie: 08 Kwi 2010, 20:34
Ostatnio był: 23 Maj 2025, 21:46
Miejscowość: Brzydgoszcz/Posen
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 77

Postprzez Pangia w 22 Lip 2013, 22:12

Sony95 napisał(a):Wiem że miała być możliwość dołączenia ale chyba nie przez zabicie ich przywódcy. :facepalm:

Bo nie ma, tylko że gdy wystarczająco mocno będziesz wspierał jedną z frakcji, to przy odpowiednio wysokiej reputacji zmieni ci w PDA frakcję z "Samotnik" na "Wolność" lub "Powinność"

A co do tematu to w pewnym momencie przy teleportach w CzAES spotykamy modlącego się Monolitowca z RPG na plecach. Samo to nie jest dziwne, dziwniejsze jest to, że po podejściu w miejsce, w którym on klęczał często zdarzało mi się słyszeć krzyczącego wojownika Monolitu strzelającego do mnie z Walthera P99, a w ekstremalnych przypadkach gra za plecami spawnowała mi drugiego kolesia z RPG, który radośnie kasował mnie tuż przed teleportem.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez Grzechu300 w 23 Lip 2013, 17:41

Przed chwilą grałem w Czyste Niebo (na wersji z CD action, bez żadnych modów,poziom Mistrz), akcja na bagnach:
1.Bandyci spawnowali mi się przed nosem po 10 - 12.
2.Podobnie mutanty - gdy walczyłem z renegatami nagle z dupy pojawiało się za mną po 6 Dzików.
3.Czyste Niebo - dostawałem co chwila komunikaty, że jestem im potrzebny na każdej placówce, jaką zajęli.
4.Komunikaty od Liebiediewa - co parę sekund wysyłał mi, że "skopaliśmy tyłki renegatom, bagna są nasze", po 2 sekundach, że "są od nas silniejsi", i tak w kółko przez 2 minuty.
5.Bojownicy Czystego Nieba to prawdziwi hardcorowcy, aby dostać się do wroga przebiegają przez środek anomalii, jak leci po 5 w szeregu.:facepalm:
6.Stojąc w bazie głównej Czystego Nieba nagle z dupy zaczął rosnąć mi wskaźnik napromieniowania i umarłem.
7.Renegaci magicznie potrafią przestrzelić z głupiego Makarowa betonową ścianę domu.

Rozumiem, że to poziom Mistrz, no ale to chyba lekka przesada. :D
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia, RadekNioch.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Saleta20 w 28 Lip 2013, 11:37

SoC: LAbolatoruim w agropromie (jeśli coś pomyliłem to sorki) Syoje między w wejściu między 1 drzwiami a 2 zamknięte te od dworu NPc naparzają w drzwi i .. trafiaja mnie. WTF??
Wypijacie mi kozaki, a ja mam to gdzies. Dlaczego?
Bo nikt nie jest prorokiem we własnym kraju.
Mam słabego neta.

Za ten post Saleta20 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative StalkerCell, Tajemniczy.

Saleta20
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Lip 2013, 11:26
Ostatnio był: 12 Gru 2017, 19:16
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -9

Postprzez djcycu w 28 Lip 2013, 16:31

I ty widzisz buga? Schowaj się za drzwiami w realu to zobaczymy czy przeżyjesz ostrzał... Dalej oglądaj gangsterskie filmy z ÓSA gdzie się chowają za stołami przed CKM'em.

BTW, wielkim bugiem jest powtórne spawnowanie się kilku bandytów kiedy idziemy "pożyczyć" klucz do Dzika. Dzieje się to obok zbrojowni bandytów w dodatku na naszych oczach.
Ostatnio edytowany przez djcycu 28 Lip 2013, 17:46, edytowano w sumie 2 razy
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Pangia w 28 Lip 2013, 16:33

Tu chyba chodziło o laboratorium w Jantarze, a tam są dość grube, metalowe drzwi i nie wydaje mi się, żeby pociski mogły tak gładko przez nie przechodzić ;)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości