Jaka frakcja?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Jaka frakcja?

Postprzez Domianos w 26 Lut 2011, 22:09

Wolność to NIE SĄ Anarchiści (z naciskiem na nie)

Dokładnie, jedyne co "Wolność" ma wspólnego z anarchią to kilka symboli wymalowanych sprayem na murze w bazie w CS.

Proszę cię nie pisz o "Wolności" anarchiści

Dobrze, dobrze jeżeli jesteście przewrażliwieni na tym punktcie postaram się nie używać tego słowa. Wracając do wolności, czy jak kto woli anarchistów :
Możesz się poczuć bezpiecznie pijac Kozaka lub paląc skręta, bo chłopaki trzymają warte.

A w razie ataku z zaskoczenia co zrobicie? Kilku trzeźwych wartowników to nie jest problem dla odziału Powinności. Reszta nawalonych anarchistów nie będzie sprawiała problemu, bo sama się powybija. Gdybym przypadkiem znalazł się w placówce wolności uważałbym obok kogo kładę się, albo gdzie spać. Po tych skrętach i kozakach hipisi robią różne żeczy. Chyba wiecie o co mi chodzi.

? Jak będziesz zdychał po walce z pijawkami to wiesz co ci powiedzą? "Umieraj jak żołnież a nie jak ciucmia" i cię zostawią.

Nie jestem tego taki pewien. Jakoś z dialogóww Czystym Niebie przypominam sobie, żę to Powinność TYLKO Powinność pomagała rannym i zagubionym wojskowym. Poza tym w tej frakcji panuje dysciplina i honor. Możesz być pewien, że na polu bitwy nikt cię rannego nie zostawi.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Reklamy Google

Postprzez PMG w 26 Lut 2011, 22:34

Nie uważajcie "Wolności" za jakichś alkoholików i narkomanów! Wiem, bojownicy tej frakcji lubią wódkę i rozrywkę, ale to już przesada. Pamiętacie Broma, tego pijnego Powinnościowca w Barze? Poza tym "Wolność" też jest zwartą, silną frakcją, nie rozumiem, dlaczego niektórzy mają ich za jakichś hipisów i bandytów. Oni także walczą dla ideologii, "Wolność" to nie banda uchlanych partyzantów, jak część sądzi, tylko potężna frakcja z honorem tak jak "Powinność" :mad: .

Przepraszam za Off-top, ale nie mogę słuchać (czytać) tej całej gadki o anarchistach, menelach, bandytach itp.

Uch, poniosło mnie :| .
Awatar użytkownika
PMG
Redaktor

Dołączenie: 12 Gru 2010, 10:30
Ostatnio był: 01 Sie 2024, 15:05
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 127

Postprzez Domianos w 26 Lut 2011, 22:44

Hippisi ale nie Anarchiści.

Ech, co tu dużo mówić. Porąbana frakcja, najpierw się sami nazywacie hipisami, a później macie pretensje do całego świata, że jesteście za nich uważani.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Postprzez Dżuz w 26 Lut 2011, 22:53

Ja już wiem co was tak ciągnie do tej Wolności: wódka, skręty - typowi Polacy, narżnąć się a potem tylko bande z kałachem w łapach robić :D
A tak ode mnie, to ci z Powinności przynajmniej jakiś porządek się starają w Zonie zaprowadzić żeby reszta tej całej hałastry wszystkiego stamtąd nie rozkradła
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Piłat w 27 Lut 2011, 01:38

Dżuz napisał(a):Ja już wiem co was tak ciągnie do tej Wolności: wódka, skręty - typowi Polacy, narżnąć się a potem tylko bande z kałachem w łapach robić :D
A tak ode mnie, to ci z Powinności przynajmniej jakiś porządek się starają w Zonie zaprowadzić żeby reszta tej całej hałastry wszystkiego stamtąd nie rozkradła

Fakt - jeśli "hałastra" wszystko rozkradnie nie zostanie nic dla "Powinności"...
Już nie wspomnę kto najwięcej radioaktywnego śmiecia wywozi poza granice Zony...
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez Dżuz w 27 Lut 2011, 09:23

Piłat napisał(a):Już nie wspomnę kto najwięcej radioaktywnego śmiecia wywozi poza granice Zony...

No chyba nie Powinność... ? :D
W11 x64 / Ryzen 5 7500F / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 32 GB DDR 5 / SSD Samsung 990 Pro 1 TB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 12 Maj 2025, 21:11
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 255

Postprzez Cienias w 27 Lut 2011, 10:26

Cóż, przemyty z ich strony to norma. Ostatnio wtargnęli do bunkra pod pretekstem kontroli, mimo że teoretycznie w Strefie działają bezprawnie. Zabrali nam artefakty i wykradli dokumentację dotyczącą badań nad zombie. Nie wiem po co im wyniki badań, pewnie zostały zniszczone. Natomiast co do artefaktów, jestem pewien, że już są po za granicami Strefy, nawet Powinność musi się z czegoś dofinansowywać.

PS - potrzebujemy nowej ochrony do bunkra, ok. 15 osób. Wynagrodzeniem będzie jak zwykle pełne wyposażenie i możliwość przeczekania emisji w środku. Do tego zapewniamy wyżywienie i odpowiednie napitki ( :wódka: ). Praca ochroniarza nie jest trudna - musimy tylko unikać takich sytuacji jak ostatni incydent z Powinnością.

PPS - @Piłat, chciałbym odzyskać swojego pracownika, którego Twoi chłopcy ostatnio porwali. Stalkerzy mówią, że musi przerzucać jakieś radioaktywne śmieci na Złomowisku. Jestem gotów sowicie za niego zapłacić.
Awatar użytkownika
Cienias
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2010, 21:18
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 17:38
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 25

Postprzez Domianos w 27 Lut 2011, 13:22

A ja sobie przypominam z Cienia Czarnobyla, że Powinność nie sprzedawała artefaktów tylko je oddawała naukowcom.
Pamiętacie Broma, tego pijnego Powinnościowca w Barze?

Wyjątki się zdarzają. Przynajmniej u nas cała frakcja nie jest na nawalona. Już wiem czemu w CS anarchiści nie mogli poradzić sobie z najemnikami. Po prostu nawdychali się za dużo różnych rzeczy. W tej frakcji to norma.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Postprzez SVDstriker w 27 Lut 2011, 13:43

Ło boże... tak jak to napisał PMG - "Wolność" to nie żadni menele, pijacy i bóg wie co jeszcze. Też walczą dla ideologi, a to że niektórzy członkowie tej frakcji byli hipisami to nie znaczy że nic nie umieją i na warcie jarają. Widzieliście kiedyś jakiś odział "Wolności" co na warcie palił skręta? A "Powinność" to tylko bezsensowna dyscyplina i walczy z czymś czego się nie da zniszczyć! To tak jakbyśmy chcieli zniszczyć powietrze. Zona by się jeszcze bardziej rozrosła. Gdyby wygrała "Wolność" wreszcie zapanowała by wolność w Zonie, posterunki były by zajęte przez odziały "Wolności" i pilnowały, aby żaden mutant nie wylazł by poza strefę. Co znaczy "była by wolna"? Po prostu, była by wolna, każdy kto chce iść do strefy to idzie, a kto chce to nie idzie - proste? Nie było by w kordonie wojaków tylko "Wolność"!

P.S: @Cienias - Ehm... Doprawdy dajecie nowy sprzęt? Chłopakom by się przydał jeszcze lepszy niż teraz mają. Rozumiem że jakiś kombinezon naukowca co ochrania bardziej przed promieniowaniem i anomaliami? Szukanie laboratoria w Pry ... Ekm... Jak chcesz mogę przysłać chłopaków do ciebie. Odział zajmie pozycje, ale w zamian chcemy dobre wyposażenie.
Image
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Domianos w 27 Lut 2011, 13:56

SVDstriker napisał(a):A "Powinność" to tylko bezsensowna dyscyplina i walczy z czymś czego się nie da zniszczyć!

A ja sobie przypominam pewien moment. Mianowicie końcówka Zewu Prypeci. Emisja przed ewakuacją, mogliśmy wtedy porozmawiać z Strelokiem. Powiedział nam, że znalazł sposób na zniszczenie Zony. Więc da się do zniszczyć Zonę. Może dokonamy tego w Stalkerze 2.
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Postprzez SVDstriker w 27 Lut 2011, 14:02

Powiedział nam, że znalazł sposób na zniszczenie Zony.

Hm, no ciekawe. Może rzeczywiście zobaczymy z Stalker 2 ten sposób na zniszczenie Zony, a ten sposób to będzie pewnie taki, że próbując zniszczyć Zone, ona uwolni jakieś emisje jak to w CS było ale się powiększy. I Zona będzie jeszcze większa i zobaczymy co wtedy zrobi "Powinność".
Image

Za ten post SVDstriker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cienias.
Awatar użytkownika
SVDstriker
Tropiciel

Dołączenie: 15 Lis 2010, 11:37
Ostatnio był: 15 Cze 2012, 20:18
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 52

Postprzez Cienias w 27 Lut 2011, 14:07

Dokładnie - wolność nie jest przeciwieństwem dyscypliny, wręcz przeciwnie, żeby coś osiągnąć, żołnierze Wolności muszą być wyszkoleni i zdyscyplinowani. Do tej pory frakcja ta jeszcze nie upadła, a to coś oznacza... Założenia Wolności są bardzo szlachetne i prowadzą do rozwoju świata nauki, niestety istnienie antagonistycznych organizacji w Strefie skutecznie uniemożliwia ich wykonanie.

@SVDstriker - Nie ma sprawy, za roczny kontrakt na ochronę bunkra każdy dostanie SSP-99L - to zmodyfikowana wersja SSP-99M z wbudowanym dozownikami blokera psionicznego i środków przeciwpromiennych, oraz miedzianą siateczką na głowę. Najnowsze badania wykazały, że metale aktywnie blokują promieniowanie psioniczne, więc kombinezon powinien chronić przed kontrolerami, a nawet burerami. Do tego posiada, tak jak starsze modele, zamknięty obieg powietrza z możliwością przełączania się pomiędzy dozownikiem tlenu a pochłaniaczem. Do tego dorzucę specjalnie zmodyfikowany dla naukowców detektor - przy wykryciu artefaktu wygrywa wesołą melodyjkę. Zaraz, zaraz... Wydawało mi się, czy wspominałeś coś o laboratoriach? Nie ważne, oto zaliczka...

Za ten post Cienias otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SVDstriker.
Awatar użytkownika
Cienias
Stalker

Dołączenie: 31 Gru 2010, 21:18
Ostatnio był: 18 Cze 2020, 17:38
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 25

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości