Dziwne (bugi) przypadki w S.T.A.L.K.E.R.'ze

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Postprzez MeZZerschmitt w 20 Sty 2008, 14:38

Jeżeli chodzi o respawn, to jest to dosyć śmieszne...zresztą co ja mówię, to bardzo śmieszne. Stoję sobie kiedyś w Kordonie koło gospodarstwa i przeglądam ekwipunek, a tu nagle z góry pojawiają się bandyci, jeden po drugim spadają sobie na głowy i przechodzą do przodu. To było bardzo dawno temu od tamtego czasu nie miałem okazji zobaczyć tego pięknego zjawiska:), jak mi się kiedyś uda to dam screeny.
A teraz bugi, które zbieram od pewnego czasu - może pospolite, a może nie:

Image
Dzicz na wysypisku:) To chyba standardowy bug, przyanjmniej u mnie często dzieją się takie rzeczy, dopiero kiedy poruszę mapą pokazuję się prawidłowa nazwa

Image Image
hmm to już w Barze, panowie siedzą bardzo blisko siebie i ta gitara w plecy:D, chociaż wygląda to tak jakby Kropla włożył gryf gitary pod plecak Kleja

Od tylca i stopy pod pupe:D
Image Image

Tutaj przykład wjechania autem w anomalie:
Image Image

Pomarańczowy? 8]
Image

roślinna lewitacja
Image

Gdzie moja dłoń?
Image
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez Leiga w 20 Sty 2008, 15:06

@MeZZerschmitt - Zapraszam tutaj - następny użytkownik, który nie zastosuje sie do zaleceń administracji forum będzie sowicie nagrodzony!
Nothing in this world is to be feared; it is only to be understood. [MC]
Image
Awatar użytkownika
Leiga
Stalker

Dołączenie: 15 Sie 2007, 14:27
Ostatnio był: 20 Cze 2009, 02:25
Kozaki: 0

Postprzez Missile w 20 Sty 2008, 21:32

Bugów cd:

kolega pomylił trawę z zakładnikiem:
Image

Ktoś kiedyś na forum się pytał czy można zaprzyjaźnić się z psem - mi się udało:
Image

Polter w dziczy:
Image

Szpagat snorka:
Image

Jakby ktoś szczurków nie widział:
Image

Od tyłu:
Image

Na jeźdźca:
Image

Pijawka robi sobie dobrze :D
Image

RPG w Kordonie:
Image

Nieźle go wcięło :D
Image

Pijawka modli się o ocalenie na kolanach:
Image

Miałem o wiele więcej bugów jednak nie wszystkie uwieczniłem screenshotem :D

A ja MC zrobię to bez zaleceń - uprzedzałem post wyżej... Przez dupę - to ja L.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez Adam w 20 Sty 2008, 21:39

Polter w dziczy jest, to nie bug. Psy przyjaciele to zazwyczaj zabici przez samotników. Jak wszedłeś na stadion w Prypeci? Jak sobie zrobiłeś obrazek Naznaczonego?

Adi, niewiele Ci do bana brakuje, więc radzę Ci uważać na to co piszesz. Z resztą ten temat chyba powinien ulec tymczasowemu przymknięciu tj. "Laboratoryjna Groza".

Nz.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez CLEAR SKYline w 20 Sty 2008, 22:39

Na stadion można wejść diurą w bramie na prawo od wejścia gł., obrazek naznaczonego zapewne z modu, podobnie jak FN200, czy jak mu tam w Kordonie, a RPG-7 w Kordonie jest pewnie efektem ubocznym tego modu.

A może się czepiam :wink:
ImageImage
11% graczy uważa że najważniejsza jest grywalność, jeśli należysz do tych 89% dla których ważniejsza jest grafika to p...l się.
Awatar użytkownika
CLEAR SKYline
Łowca

Dołączenie: 13 Lis 2007, 21:07
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 15:25
Miejscowość: 3OHA -> БAP -> APEHA
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Black Kite
Kozaki: 1

Postprzez MCaleb w 20 Sty 2008, 23:30

Tak, zamknięcie tematu na 24h powinno pomóc. Jak nie, to będą baniki na 24h. Dla mnie to prawie to samo.

No i panowie, ile razy mam jeszcze przypominać grzecznie o umieszczaniu obrazków na forum? Wkrótce będę bardziej rygorystycznie podchodzić do sprawy, co zalecę także moderatorom.

Trochę czasu już minęło. Otwieram temat. Tylko panowie, na Boga bez zbędnego spamu i trochę umiaru. Nz.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 18:04
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Lisek w 23 Sty 2008, 22:54

Nowy bug- bandyci są dla mnie neutralni. Normalnie z nimi gadam handluję itp.
Stało się tak po tym jak dołączyłem do Wolności.

To nie jest bug. Bandyci są neutralni względem Wolności.
Nz.
Lisek
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2007, 20:34
Ostatnio był: 17 Kwi 2008, 08:12
Kozaki: 0

Postprzez Vaniol w 23 Sty 2008, 23:42

Ja też tak miałem. Ale najemnicy rówież byli dla mnie neutralni. Znacznie ułatwia grę to wstąpienie do Wolności. Chyba że będziemy wracać przez Bar.... :P
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Adam w 24 Sty 2008, 09:04

Już w temacie moda na Wolność już o tym mówiłem :D
Kolejny bug. Bar jest atakowany przez Zombie stalkerów, wojskowych, najemników i nikogo nie ma, a zombie się wygrzewają przy ognisku!
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez MeZZerschmitt w 30 Sty 2008, 17:48

Gdzie się podziała ściana/blacha? [Prypeć]
Image

To jest to co lubię najbardziej: [wejście do Czerwonego od strony Magazynów]
Image
Image

Linie: [Dzicz]
Image
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Nieznany w 31 Sty 2008, 19:47

A no bardzo wkurzający bug... Biorę Maksa z zespołem i rzucamy się na oddział Czachy. Bezproblemowo wszystkich rozwalamy, po czym tradycyjnie Wolność zbiera się do swojej bazy, tak jak ja z resztą. Idę do Łukasza po nagrodę, a on do mnie: "Co ty tu robisz?! Kazałem ci iść z Maksem!". No to gonię do Maksa zobaczyć o co biega. On na swoim tradycyjnym miejscu niedaleko ogniska w bazie Wolności, woła do mnie z daleka jedyne zdanie jakie umie wypowiedzieć: "Choć no tutaj, pogadamy sobie!". Podchodzę, wciskam "F" i jedyne co mogłem zrobić to odczytać:"Wiesz co? Później pogadamy jak załatwimy tych dupków z Powinności", a potem kliknąć na "okej". Patrzę w PDA, tam dalej widnieje zadanie, żeby zniszczyć oddział Powinności w gospodarstwie. Wracam samotnie do gospodarstwa, ale tam nikogo nie ma. Pogodzony z porażką opuściłem Magazyny Wojskowe z nadzieją, że gdy powrócę Powinnościowcy się zrespawnują i będę mógł dokończyć misję.
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Stalk3r w 05 Lut 2008, 15:01

Chciałbym się podzielić bugiem na modzie ABC Inferno.Spoko gram na lokacji Magazyny Wojskowe,idę zatłuc powinność.Ok,2 dźgam nożem(wszystko ok),niestety drugi pan już sie tak łatwo nie dał ,zaczął strzelać ,a razem z nim koledzy.Rozróba na całego,a tu ZONK! przychylność neutralny i idą do ogniska :P
Le Slavic Untermensch
Awatar użytkownika
Stalk3r
Tropiciel

Dołączenie: 18 Paź 2007, 14:00
Ostatnio był: 24 Cze 2016, 01:41
Miejscowość: Nowhere
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości