S.T.A.L.K.E.R. - nielegalnie :(

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

S.T.A.L.K.E.R. - nielegalnie :(

Postprzez panish w 12 Maj 2005, 18:54

Witam.
Chcialbym poruszyc teraz dosc kontrowersyjny temat.
A mianowicie co sadzicie o wykradzionych wersjach alfa Naszego kochanego S.T.A.L.K.E.R.'a jakie podobno kraza w sieciach p2p?
I co byscie zrobili, gdybyscie w latwy sposób mogli je sciagnac?

PS. Prosze o normalne odpowiedzi. Ten temat nie ma za zadanie reklamowania piractwa itp.
Awatar użytkownika
panish
Tropiciel

Dołączenie: 07 Maj 2005, 16:36
Ostatnio był: 19 Lut 2018, 05:22
Miejscowość: Warszawa
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Kowekgw w 12 Maj 2005, 19:55

Ja bym ja sciagnal poniewaz szukalem wczesniejszej wersji alpha. Czy ktos wie gdzie ona jest. Linki na e-mail ---------------- :D
Kowekgw

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Touchdown w 12 Maj 2005, 20:26

Nie sadze o nich nic, bo ich nie widzialem. Ale i tak nie zobacze bo nie sciagam nielegalnych programów, w tym gier. Moze ktos zacznie sie mnie przez to czepiac, ale mam swoje zasady. Piractwo jest zlo i w zaden sposób go nie popieram. Oczywiscie, gdybym w pewnym momencie odkryl alfe stalkera na swoim kompie, to oczywiscie, ze bym go wlaczyl :) ale nie bede go sciagal z zadnego zródla. A w ogóle wykradanie wersji alfa to totalna glupota. Raz, ze reprezentuje ona zaledwie kilka procent pelnego produktu, a po drugie przez takie incydenty twórcy wycinaja rozmite rzeczy z full wersji (tak przynajmniej bylo z HL2).
Awatar użytkownika
Touchdown
Retired

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:01
Ostatnio był: 29 Maj 2015, 17:06
Kozaki: 26

Postprzez Omi_m w 12 Maj 2005, 20:39

To tak jak byc bezdomnym i otrzymac dar w duuuzej kasie i .....
a) zglosic
b) uzyc
{ Do teraz niemoge sobie na to odpowiedziec co bym zrobil }

albo "Odszukalem alfe...."
a) czekac (mimo wielomiesiecznych oczekiwan)
b) uruchomic (przytlumic rozpacz rozczarowan czekania na kolejny trailer , informacje o ptemierze ;) , DEMO )

Takie pytania sa trudne... niepotrafie odpowiedziec.
Z szacunku do tytulu HL czekalem i cieszylem sie ze kupilem tak ciezko "rodzaca" sie gre.. piractwo ZLO...
Ale jeszcze gorsze zlo to zachecanie kogos do kupienia produktu, pokazywanie, zachecanie, a gdy sie siega zachecajacy wali kijem po lapach ( daty premier ) to nie zlo tylko s....o
Omi_m

Postprzez LPKorn3324 w 12 Maj 2005, 21:31

info: alphy sa 2- v.1096 i 1097 jedna to obszar swiatyni azteków (pierwszy trailer od stalkera), a druga to taki teren z pociagami bardzo czesto jest na trailerach (takz multi)
a co do samego sciagnia- uwazam, ze w tym wypadku nie ma nic zlego w tym procederze w koncu jest to jak wiadomo produkt dalece niedopracowany i to czy w niego zagramy to nasza sprawa
Awatar użytkownika
LPKorn3324
Retired

Dołączenie: 23 Kwi 2005, 13:46
Ostatnio był: 01 Lis 2014, 14:04
Miejscowość: Poznan
Kozaki: 0

Postprzez madock w 12 Maj 2005, 23:36

Ja tez gdzies kiedys spotkalem sie z jakas alfa to byly wlasnie jakies ruiny, wiec moze to byla ta 1096. Ale to bylo juz baaardzo dawno 2003 chyba, a z tego co pamietam to graficznie prezentowalo sie dobrze i nawet plynnie chodzilo. Ja kupuje oryginal na 99,9% :) Acha tamto cos wcale nawet stalkera nie przypominalo z tych screenów jakie sa teraz, wiec szkoda nawet to sciagac.
Awatar użytkownika
madock
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:27
Ostatnio był: 18 Maj 2010, 12:34
Miejscowość: D.G.

Postprzez RAF-11 w 13 Maj 2005, 23:52

kazdy ma wybór a co zrobi to tylko i wylacznie jego sprawa :| a jak napisal LPKorn3324 to wersje alpha sa dwie. Jak ktos chce to znajdzie tylko czy jest jakis sens bo niemaja one w chwili obecnej duzo wspólnego ze stalkerem jakiego sie spodziewamy :?:
Awatar użytkownika
RAF-11
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:00
Ostatnio był: 12 Sie 2006, 11:44

Postprzez UCRC w 14 Maj 2005, 00:01

alpha krazy po sieciach p2p, ale prosze - nie postujcie linków (zalatwiajcie w pm'ach) bo proceder badz co badz nielegalny
a dyskutowac of korz mozna
Awatar użytkownika
UCRC
Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:42
Ostatnio był: 15 Cze 2006, 12:01

Postprzez Pabcio w 14 Maj 2005, 17:23

Ja taka alphe dostalem od kumpla, który myslal, ze to ostateczna wersja STALKER-a. Tak, byla tam plansza azteków z robotami. Nic ciekawego tam nie bylo. Nawet nie przypominalo STALKER-a, wiec nie polecam sciagac. Wogóle dziwne to cos bylo. Mozna jednak zobaczyc jaka jest grafika.
Pabcio

Postprzez Ctalkep w 14 Maj 2005, 21:17

Ja oczywiscie zamierzam kupowac orginalna wersje... Chcialbym, aby tak jak w pytaniu na czacie z twórcami gry i w wywiadzie, byly jakies dodatki ! :D Repliki gazet, jakies zdjecia, dodatkowe materialy o katastrofie w Czarnobylu... To mogloby wynagrodzic graczy za te cale juz chyba 4 lata wyczekiwania... :twisted:

- THQ planuje zrealizowac swój plan promocji gry, do której zalicza sie reklame na stronach WWW, naklejkach na ulicach (vlepy?), oraz inne skuteczne formy.
- Nie wiadomo czy zostanie wydana "wersja kolekcjonerska", ale gdyby tak sie stalo to cena takiej wersji gry zwiekszy sie o 15-20 euro. Nie ma równiez decyzji na temat wydania wersji DVD.
Awatar użytkownika
Ctalkep
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:19
Ostatnio był: 07 Maj 2009, 18:24

Postprzez Touchdown w 14 Maj 2005, 21:53

Co do cytatu, to nie wiem po co w ogóle jakas kampania reklamowa. Przeciez i tak juz kazdy chyba wie co to jest stalker i na bank, po tym co juz mówili, nie trzeba do jego zakupu nikogo zachecac. I naprawde sie wkurze, jak nie dadza tego na dvd. HL2 kupilem i bylo na 5 cd. Nie mogli tego wrzucic na jeden dvd? [no inna sprawa, ze nie kazdy ma dvd...]
Awatar użytkownika
Touchdown
Retired

Dołączenie: 07 Maj 2005, 14:01
Ostatnio był: 29 Maj 2015, 17:06
Kozaki: 26

Postprzez panish w 14 Maj 2005, 22:22

Touchdown- trzeba bylo kupic ed. kolekcjonerska Half-Life 2. Sam mam i musze przyznac, ze fajnie sie ja instalowalo z 1 DVD. :wink:

A co do wydania S.T.A.L.K.E.R. jako ed. kolekcjonerska to mam nadzieje, ze takowa powstanie. Czekam na ta gre juz kawal czasu, a jak wiadomo czas wzmaga apetyt. Wiec zrobilbym WSZYSTKO (no, moze prawie wszystko :wink: ) aby plytke z wyzej wymienionej edycji popiescil laser mojego combo. A wersja DVD- sadze, ze powstanie poniewaz nawet nagrywarka DVD kosztuje w dzisiejszych czasach tyle ile rok temu naped CD. A nalezy przeciec liczyc, ze S.T.A.L.K.E.R. wyjdzie dopiero w 2006 (wiem, rzeczywistosc jest brutalna).
Awatar użytkownika
panish
Tropiciel

Dołączenie: 07 Maj 2005, 16:36
Ostatnio był: 19 Lut 2018, 05:22
Miejscowość: Warszawa

Następna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość