[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez Pathetic_Ripper w 20 Sie 2010, 14:42

I na tym obrazku jest napisane - "Jeśli się komuś bardzo mocno naraziłeś"... Dalsze wyjaśnienia chyba nie są konieczne... A jeśli chcesz sie przekonać, jakie są dalsze opcje dialogowe - ustrzel kilka łbów z , dajmy na to, Powinności i przekonaj się, co będzie dalej.
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Dołączenie: 12 Lip 2010, 17:51
Ostatnio był: 13 Lis 2010, 09:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 64

Reklamy Google

Postprzez malakas w 21 Sie 2010, 12:56

Eksperymentalny patch Sapsana z 08.08.2010 z zaimplementowanym spolszczeniem oraz de-patchem - wstawił Pathetic_Ripper:
Eksperymentalny patch Sapsana z 08.08.2010 + PL

Przestrzegam graczy przed instalowaniem tego pliku . Pach na pewnym etapie...( mniej więcej kwesty Niezbadanych terenów i dalej ) gry uśmierca Barmana , przez co nie ma mozliwości wejścia do Baru ....brak możliwości wykonania kwestów Kła i dalszej cześci gry . Poza tym brak tłumaczenia wszystkich zwykłych i czerwonych SMS ,które są niezbedne na tym etapie gry czyni go bezużytecznym dla graczy z polska wersją RC2 . Wgrałem to badziewie na RC2 i skutek opisałem wyżej ...do tego póżniejsza reinstalacja moda i strata około 10 godzin gry . W tej chwili robie kwesty Starej Wsi na wersji RC2 , więc takie ozdobniki robione przez pseudo-tłumaczy wcale nie są potrzebne . Każdy ma swoje prawo wyboru ...przestrzegam bo szkoda godzin gry by poszły na marne.
Pathetic_Ripper albo robisz coś do końca , albo wogóle tego nie rób . Będzie z korzyścią dla innych.

// admini ...na 1 stronę powinny trafiać tylko sprawdzone rzeczy , a nie trefny towar . Co prawda patch jest eksperymentalny ...ale to Ripper krzyczał ,że zintegrował go z Soljanką PL w ciągu 2 godzin.Jak widać o wiele za mało poswięcił na to czasu.
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 14:17

malakas napisał(a):[Pach na pewnym etapie...( mniej więcej kwesty Niezbadanych terenów i dalej ) gry uśmierca Barmana , przez co nie ma mozliwości wejścia do Baru

@malakas nie leżało w mojej gestii sprawdzenie patcha pod kątem jego poprawności, jedynie zaimplementowałem spolszczenie a to dwie zupełnie różne rzeczy, gdyby ci to umknęło. Zapewniam cię, że zamiana literek z rosyjskich na polskie nie przyczyniła się do niczyjego zejśca :facepalm: Tłumaczenie mu Barmana uśmierciło... :facepalm:

malakas napisał(a):Poza tym brak tłumaczenia wszystkich zwykłych i czerwonych SMS

Przyjmijmy, że wypuściłem wersję RC2000 :P

malakas napisał(a):reinstalacja moda i strata około 10 godzin gry

Biedaku... Nie zmuszałem cię ani nikogo do ściągania i wgrywania tego patcha... Nawet, o ile pomnę, napisane jest, że patch ten jest w wersji eksperymentalnej, a skoro rzuciłeś się na niego i nie poczekałeś na "prawdziwą", "profesjonalną' i sprawdzoną od A do Z wersję od swojego guru - żale i pretensje kieruj do siebie, zamiast publicznie łkać i miauczeć...

malakas napisał(a):ozdobniki robione przez pseudo-tłumaczy

Zapewniam, że nie dodałem ani nie ująłem najmniejszego nawet przecinka, o "ozdabianiu" "dzieła" nawet nie wspomnę. Fakt, korciło mnie poprawianie pseudo-tłumaczenia, ale uznałem to za zupełnie niezasadne.

malakas napisał(a):na 1 stronę powinny trafiać tylko sprawdzone rzeczy , a nie trefny towar

Tu się zgodzę w zupełności - trefne, translatorowe "pseudo-tłumaczenie" Solyanki w ogóle nie powinno było się tam znaleźć.

malakas napisał(a):Pathetic_Ripper albo robisz coś do końca , albo wogóle tego nie rób. Będzie z korzyścią dla innych.

Jak napisałem wyżej - nikt nie kazał ci niczego ściągać, instalować tym bardziej. Dla mnie, na przykład, jeśli coś ma nazwę "eksperymentalny", wymaga dłuższego zastanowienia się przed użyciem i zaakceptowania podjęcia ryzyka... Najwidoczniej proces zastanawiania nie przebiega u ciebie zbyt produktywnie.

malakas napisał(a):Ripper krzyczał ,że zintegrował go z Soljanką PL w ciągu 2 godzin.Jak widać o wiele za mało poswięcił na to czasu.

Ripper poświęcił na to wystarczająco dużo czasu. Naprawianie błędów wewnetrznych samego patcha nie leży w gestii Rippera.

Podsumowując - myślę, że wylewanie żalu na zwalony patch w tym miejscu jest zupełnie niezasadne. Napisz do Sapsana i zasugeruj, żeby nieco więcej czasu poświęcał swoim produktom, z pewnością przychyli się do twojej sugestii a może i zaprosi tak wnikliwego analityka do współpracy... :E

A na koniec - możesz już biec do siebie - na pewno dostaniesz smakołyk :E
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 14:29

Ten patch z 20.08. jest do soljanki z dopełnieniem i przed nim idzie mikropatch z 17.08?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez malakas w 21 Sie 2010, 14:36

SPAM:

Ripper synku poczekam, aż twój iloraz inteligencji zbliży sie do norm ogólnych. Wówczas będę mógł Ci odpowiedzieć... :E Tylko wtedy bedziemy rozmawiać na jednym poziomie. A co do reszty to nie oceniaj bo nie wiesz kto jest z drugiej strony ....Znam ludzi z Twojego otoczenia o wiele bystrzejszych od Ciebie więc....
malakas
Kot

Dołączenie: 17 Paź 2009, 16:36
Ostatnio był: 11 Lis 2011, 19:46
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 8

Postprzez czeresniaczek1 w 21 Sie 2010, 14:46

Mam poważny problem po wyjściu z zapomnianego lasu następuje emisja po przeczekaniu wywala mnie z uporem maniaka do pulpitu bez żadnego błędu przy próbie rozmowy z jakim kolwiek stalkerem.
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 14:58

Widze że napięcie wzrosło. Spolszczenie jest zintegrowane z patchem z 26.06. Może mi ktoś wytłumaczyć jakie patche instalować potem czy pozostać na tym zintegrowanym ze spolszczeniem. Byłem na stronie stalkerteam,trurl napisał że sola z dopełnieniem nie potrzebuje starych patchy ale w skład moda wchodzi też stara sola. Jeżeli dogram nowsze patche niż ten zawarty w spolszczeniu to czy dalej będe miał spolszczone teksty?
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 14:59

SPAM:

malakas napisał(a):Ripper synku poczekam, aż twój iloraz inteligencji zbliży sie do norm ogólnych. Wówczas będę mógł Ci odpowiedzieć

Ripper_Synek :E Brzmi naprawdę nieźle, poproszę Admina o zmianę nicka :E Domyslam się, że pojęcie "norm ogólnych" odnosisz do siebie. Po pierwsze - zdecydowanie się przeceniłeś, umieszczając siebie w tej kategorii. Po drugie - wybacz, nie zaniżę mojego poziomu wyłącznie dla wątpliwej przyjemności pokonwersowania z... No tak, właściwie z kim..?

malakas napisał(a):Znam ludzi z Twojego otoczenia o wiele bystrzejszych od Ciebie więc....

Nie ma takiej możliwości, żebyś znał ludzi z mojego otoczenia. Chyba, że zajmujesz się np. czyszczeniem kanalizacji - wtedy tak, mogłeś mieć z nimi przypadkową styczność, której wspólnym mianownikiem mogła być, dajmy na to, awaria systemu ściekowego. Ale przypisywanie sobie jakiejkolwiek formy znajomości z nimi to stanowcze nadużycie.

EDIT:
Wrzuciłeś na stalkerteam loga błędu z Barmanem:

Image

Umiesz go chociaż, kurfa, przeczytać i znaleźć przyczynę?! Amatorzy rozżaleni na cały świat, spolszczenie im Barmana zabija..! Jak nie umiesz przeczytać loga to poproś kogoś dorosłego, żeby ci wytłumaczył! Zdiagnozował, kurfa, spolszczenie... :facepalm:
Ostatnio edytowany przez Pathetic_Ripper 21 Sie 2010, 16:16, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez jaras76 w 21 Sie 2010, 15:23

no...:

Zachowujecie się jak szczeniaki którzy wyzywają się o wszystko. Umówcie się i dajcie po razie. Odpowie mi ktoś na moje pytanie?
Image
jaras76
Tropiciel

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 15:39

jaras76 napisał(a):Byłem na stronie stalkerteam,trurl napisał że sola z dopełnieniem nie potrzebuje starych patchy

Ja Ci odpowiem. Skoro już uzyskałeś odpowiedź to po co pytasz? Skąd mamy wiedzieć co trurl będzie uprzejmy powrzucać do patchy i fixów? Skaczecie z forum na forum, wszędzie te same pytania, jak na którymś dostaniecie odpowiedź to lecicie na drugie po konsultacje... Co jest?!
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

Postprzez czeresniaczek1 w 21 Sie 2010, 16:09

zagadka...:

Kto zgadnie gdzie to jest i co to jest.
http://img841.imageshack.us/img841/5512 ... 1114at.jpg
Awatar użytkownika
czeresniaczek1
Tropiciel

Dołączenie: 08 Lut 2009, 01:15
Ostatnio był: 19 Sie 2020, 15:30
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 6

Postprzez Pathetic_Ripper w 21 Sie 2010, 16:14

@czeresniaczek1 to jest błąd tekstury. Żeby cię uszczęśliwić - pewnie na ATP :wink: Ale myślę, że robienie z tematu o Solyance - tematu "Wstaw fajne screeny z gry" może się nie spotkać z ciepłym przyjęciem ze strony userów i Administracji.. :wink: A tak na chłopski rozum - wyobrażasz sobie poszukiwanie odpowiedzi na jakiś problem pośród 100 stron ze screenami typu "popatrzcie, jakie fajne" :wink: ?
Awatar użytkownika
Pathetic_Ripper
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość