[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka"

Postprzez putin555 w 22 Sie 2010, 14:16

Słuchajcie administracjia a przede wszystkim xKoweKx mam małą propozycje która powinna przynajmniej rozwiać złudzenia związane z solianką.

Proponuję przenieść temat z działu "gotowe modyfikacje" do działu "tworzone modyfikacje"

Jak jest naprawdę wszyscy widzimy i żadne gadanie w stylu że solianki nigdy nie będzie końca bo cały czas Arhara i jego team coś dokłada nie jest prawdą. Prawdą jest że wszyscy mimowolnie grający w soliankę utkwili w wielkim beta teście który moim zdaniem będzie miał koniec i wtedy warto by się zajmować solianką na poważnie a puki co jak dla mnie jest modem dla odważnych.

Nie chodzi mi żeby ucinać popularność moda bo jest naprawdę fajny choć niedokończony i dlatego wielu nowych stalkerów nacina się wchodząc do działu gotowe i grają w coś co gotowym nazwać nie można potem robi się zamęt bo jeden po soliance ciśnie drugi się okłamuje i broni zaciekle moda który nie jest dziełem skończonym a trzeci i dziesiąty pyta o teksturę Tacsonick.

Myślę że jak by był dział "tworzone modyfikacje " i info że grasz na własne ryzyko to wiele osób by miało pretensję nie do userów nie do Arhary ale do siebie że zaczęli grać w coś co jest w wersji testowej.

Gdybym miał tą wiedzę co dziś ja bym zaczekał do końca i nie tracił nerwów ani nie dublował zadań przechodząc wersję finalną w którą na pewno kiedyś zagram.

Za ten post putin555 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RazoRetti.
putin555
Stalker

Dołączenie: 19 Maj 2010, 17:49
Ostatnio był: 05 Lip 2016, 15:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez utak3r w 22 Sie 2010, 15:04

Popieram, ten wątek ma tylko tam swoje miejsce - póki co.

Uwagi moderatora:

W sumie racja - przeniesione... - caleb59
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez Podznaczony w 22 Sie 2010, 16:32

A może mi ktoś pomóc ? :s Admini piszą żeby nie offtopować i rozwiązywać problemy ale na mój problem to jakoś nikomu nie śpieszno :s
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez yozue w 22 Sie 2010, 16:43

Kod: Zaznacz wszystko
[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp
[error]Line          : 73
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ....t.a.l.k.e.r\gamedata\scripts\protected_items.script:423: attempt to index local 'obj' (a nil value)

Jak by ktoś miał takie cuś jak powyżej (w wersji 20.08.10) to ściągać tą poprawkę skryptu.
http://www.sendspace.com/file/2rczbl
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 34

Postprzez Wiewiórka69 w 22 Sie 2010, 20:41

Przepatruję temat soljanki na bieżąco a raczej się staram.. i nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie..gdzie znajdę menometr (czujnik ciśnienia) ? Jest potrzebny mi do zreperowania miotacza ognia. I jeszcze jedno, gdy szedłem do Radaru tuż przy barierze zrespiły się mutanty..z 10 połamańców i kontroler w dodatku chimera przybiega z nad śmigłowca rozbitego.. jak się domyślacie wszyscy nie żyją z wolnościowców, nawet Czapa ich szef..czy nie ba z nim jakiś zadań prócz obroń bariery ?.

Wiewiórka69
Wygnany z Zony

Dołączenie: 22 Sty 2010, 16:58
Ostatnio był: 19 Lip 2011, 21:39
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1

Postprzez MOS w 22 Sie 2010, 21:57

Jak by Czapa przeżył to dostał byś od niego zadanie na przyniesienie nowej bielizny bo tą zafajdał podczas ataku monolitu i mutantów. Nie wiem jak się na to zapatrujesz ale chyba nie warto walczyć o jego życie skoro i tak później respią się całe stada mutków przy barierze i czy tak czy siak Czapa i tak ma czapę a stał przy nim stale nie będziesz żeby go niańczyć.
Awatar użytkownika
MOS
Stalker

Dołączenie: 15 Paź 2009, 10:54
Ostatnio był: 15 Mar 2020, 20:45
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 4

Postprzez utak3r w 23 Sie 2010, 09:51

Wiewiórka69 napisał(a):gdzie znajdę menometr (czujnik ciśnienia) ?

Dla porządku i w celu krzewienia wiedzy wśród młodzieży (a nuż dzięki grze ktoś się czegoś przy okazji dowie) :) to jest mAnometr i jest to MIERNIK ciśnienia, a nie żaden czujnik.
Sooner or later, you will meet the Undertaker...
Awatar użytkownika
utak3r
Modder

Dołączenie: 11 Lis 2009, 18:15
Ostatnio był: 02 Sie 2025, 22:51
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 376

Postprzez tedyt w 23 Sie 2010, 09:52

Witam wszystkich :) Prośba o pomoc. Po rozmowie z Gawrem Naznaczony zostaje otruty- i tu właśnie mam problem bo tutaj zawsze Naznaczony u mnie ginie!
Co robię nie tak? Pozdrawiam-Tadeusz
tedyt
Kot

Dołączenie: 26 Mar 2008, 08:12
Ostatnio był: 26 Sie 2011, 07:08
Kozaki: 0

Postprzez yozue w 23 Sie 2010, 15:32

Mikro poprawka dla 20.08.10.
http://narod.ru/disk/23989607000/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9%20%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%87.7z.html (23.08.10 - 1.46 MB - nowa gra nie potrzebna)
Awatar użytkownika
yozue
Stalker

Dołączenie: 10 Lis 2008, 11:31
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 09:49
Kozaki: 34

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaya Soljanka" -

Postprzez KoweK w 23 Sie 2010, 18:22

Problem jest w tym, że Soljanka nigdy nie zostanie ukończona, a jest grywalna przez każdego kogo chce, więc można uznać ją za "modyfikację gotową". W dziale "Modyfikacje w produkcji" znajdują się mody, które są w trakcie tworzenia i nie są udostępnione nikomu (z wyjątkiem twórców).

Dałem dopisek BETA, aby ludzie wiedzieli z czym mają do czynienia. ;)
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Traper.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:04
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1496

Postprzez Podznaczony w 23 Sie 2010, 18:41

Jak nikt nie może mi pomóc to może ktoś mi da linki do działającej Solyanki która wyszła przed tą co teraz jest bo chce zagrać a na tej wersji co jest mam lagi co sekunde ; /
Podznaczony
Stalker

Dołączenie: 24 Lut 2010, 18:05
Ostatnio był: 10 Sty 2025, 05:00
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez jaras76 w 23 Sie 2010, 20:34

To zakrawa na kpine te wszystkie mikro-nanopoprawki. Może to ktoś wrzucić na inny serwer bo znów mi pokazuje że brak takiej strony,nie wiem dlaczego to raczej dziwne?
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 21 gości