[STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" - BETA

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [STALKER Народная солянка] czyli "Narodnaja Soljanka" -

Postprzez Keldorn WistBlade w 13 Paź 2010, 12:17

Dobre jak się ma więcej niż 2 GB. Na XP nie potrzeba więcej a Vista ma już wsparcie dla 4 GB. Ew. pozostaje jeszcze Win XP 64 bitowy.
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Dołączenie: 28 Wrz 2007, 10:44
Ostatnio był: 14 Cze 2023, 12:36
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 9

Reklamy Google

Postprzez aenwu w 13 Paź 2010, 15:39

A próbowali tego BCDEDIT /set IncreaseUserVa 3072 odpowiednik tego polecenia na XP /3GB (tego polecenia nie trzeba wpisywać jeżeli się ma 64 bitowy system) znalezione na CNet bez tego polecenia gra mi ostro lagowała rzuciłem np śrubką i sru do pulpitu :-/ ale ta gra ma takie, a nie inne zarządzanie pamięcią i nie ma się na to wpływu.

W pieczarach robi mi się żółty ekran widać tylko mini mapę i mogę wyjść do menu i wczytać ostatni zapis gry i grać aż do następnego żółtego ekranu po powrocie do Kordonu mam to samo :mad:
CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2Ghz
GPU: Ge Force 9600GT
Matherboards:Gigabyte Ga- 970A UD3
Ram: Corsair 6Gb
Mouse: Logitech MX 1000

Za ten post aenwu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kpuc.
aenwu
Kot

Dołączenie: 26 Lip 2007, 23:52
Ostatnio był: 14 Gru 2012, 23:43
Miejscowość: Zona
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 13

Postprzez portals w 13 Paź 2010, 17:28

Nowe linki,stare nie działają z powodu pewnych modyfikacji

Wersja w postaci archiwum ZIP (8,26 MB ;bajtów: 8 670 127)

Wersja w postaci archiwum 7zip LZMA2 (4,45 MB ;bajtów: 4 668 652)

Link można dać do pierwszego posta bo zostanie niezmieniony dla następnych wersji.
Projekt "Zew Prypeci PL" pomyślnie zakończony )
Projekt "Narodnaya Solyanka dla mas" wydana wersja RC3.
Informacje na temat polonizacji Soljanki, Download, Poradniki, Zgłaszanie błędów w Polonizacj - zapraszamy do odwiedzin.
Tu można podziękować Arharze, twórcy Soljanki
Projekt "Nowy Scenariusz 5 PL" pomyślnie zakończony
portals
Tropiciel

Dołączenie: 07 Sty 2008, 17:47
Ostatnio był: 25 Mar 2012, 11:30
Kozaki: 1

Postprzez xxKoMiSxx w 13 Paź 2010, 17:44

Możnaby prosić o upload moda na rapidshare.com?
xxKoMiSxx
Stalker

Dołączenie: 17 Mar 2009, 21:11
Ostatnio był: 07 Lut 2017, 17:37
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez Keldorn WistBlade w 13 Paź 2010, 17:57

Podaję tego linka jako download alternatywny więc nie chciałbym aby admin potraktował to jako reklamę czy coś w tym stylu. Mod znajduję się na torrentach, sam z niego ściągnąłem i działa poprawnie wiec zapraszam jeśli nie chcecie ściągać w partach.

[ciach!]

Uwagi moderatora:

Nie podawaj linków do torrentów... - caleb59
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Postprzez Keldorn WistBlade w 13 Paź 2010, 22:22

żeby się żaden admin nie czepiał, przez kolorowanki Caleba nie mogę już edytować swojego postu więc wale następnego bo już poprzedniego też mi zamiast scalić to jakiś pseudo moder skasował.

Wywaliło mi errora podczas loadu w Kordonie (synchronizacja) może się przyda komuś w fixowaniu ewentualnie, dodam że nic nie zmieniałem w teksturach a już na pewno nie w celownikach, nie czaję opisu błędu:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : Ran out of memory
[error]Function      : CRender::texture_load
[error]File          : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp
[error]Line          : 356
[error]Description   : D3DXCreateTextureFromFileInMemoryEx ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), D3DX_DEFAULT,D3DX_DEFAULT, IMG.MipLevels,0, IMG.Format, D3DPOOL_SYSTEMMEM, D3DX_DEFAULT, D3DX_DEFAULT, 0,&IMG,0, &T_sysmem )
[error]Arguments     : g:\program files\thq\s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobyl\gamedata\textures\wpn\wpn_crosshair_bino.dds

Po uruchomieniu gry na nowo (po errorze), podczas emisji, ku mojemu zdziwieniu pojawiło się coś takiego:
Image
a że widzę takie coś 1 raz pytam się czy to tylko w tym modzie czy może jakaś ukryta opcja w Stalkerze, no i czy wnosi to coś czy jest tylko bonusowym dodatkiem nie mającym racji bytu.

I 2ga sprawa, jak kto uważny, zauważył pewnie że ZEGAR jest w nienaturalnym położeniu a stało się tak po nagraniu spolszczenia z 08.10, niby nie przeszkadza ale jak mogę to przenieść w miejsce np. nad PDA lub jakieś inne, jakie pliki odpowiadają za ułożenie UI i jego elementów na ekranie. Być może ponowne nagranie addona Oficjalny HUD ST pomoże ? nie wiem czy to spolszczenie nie naniosło jakiś zmian w skryptach.
Ostatnio edytowany przez Keldorn WistBlade 14 Paź 2010, 00:53, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Keldorn WistBlade
Tropiciel

Postprzez tomekz w 13 Paź 2010, 22:58

Panowie jak wejść do tego schowka grupy striełoka? Ponoć trzeba znaleźć jakiś teleport, tylko gdzie on jest i jak to wygląda, bo chodzę i nic nadzwyczajnego tam niewiedzę...
tomekz
Kot

Dołączenie: 07 Paź 2010, 00:27
Ostatnio był: 23 Wrz 2023, 00:36
Kozaki: -1

Postprzez djcycu w 13 Paź 2010, 23:09

To słabo szukasz :) Najpierw idź tam gdzie są kręcone schody w górę. Mam na myśli miejsce gdzie kręcą się żołnierze, nie bandyci. NA górze zobaczysz teleport. Następnie kiedy pojawi się informacja na dole idź tam gdzie po raz pierwszy spotkałeś pijawkę. Stamtąd zostaniesz oddelegowany dalej :) Teraz będziesz musiał wejść do korytarza z elektrami. To tam znajdziesz teleport przenoszący cię idealnie do schowka grupy Striełoka :) Oczywiście porozwalaj skrzynie i podnieś sobie PDA które wyłącza ten teleport.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive aenwu.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Kpuc w 14 Paź 2010, 09:45

Keldorn WistBlade mam to samo na lokacji dolina mroku jak podchodzę do budynku od strony stacji . Musisz wczytać poprzedniego save .

Mam pytanie do osób które przechodziły bagna tam na początku gdy biorę questa od bojownika wolności aby pomóc im wydostać z niewoli ich członka napada na nas taki wielki mutant o nieznanej mi nazwie i nie mogę go zlikwidować męczyłem się z nim 20 minut odchudziłem zawartość plecaka z wszystkich granatów i naboi a on nie chce zdychać :+: zabija wszystkich członków czystego nieba i ja tez mocno obrywam - jest na niego jakiś konkretny sposób ? Niestety obejść się go nie da .
Image

Za ten post Kpuc otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive aenwu.
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 22 Gru 2024, 23:44
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Rubcio w 14 Paź 2010, 14:23

Skąd można pobrać tego moda bo w pierwszym poście pisało tylko o dodatkach i o patch'ach .I co trzeb jeszcze pobrać oprócz samego moda żeby dobrze działało?
Awatar użytkownika
Rubcio
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2010, 12:26
Ostatnio był: 19 Kwi 2011, 12:53
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 14 Paź 2010, 19:17

Wszystko jest w pierwszym poście... Poczytaj ładnie i dokładnie...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Kozaki: 775

Postprzez skallagrim w 15 Paź 2010, 10:18

Może i będzie spoil ale co mi tam... ;P
Instalację soljanki zakończyłem z powodzeniem po licznych próbach
w końcu zakończyła się następującym sposobem:
a)Stalker SOC v. 1.0004 (wcześniej próbowałem na 1.0005 ale nie odpalało nawet po podmianie xrgame.dll)
w moim przypadku była to wersja angielska.
b)Soljanka 19.04
c)dop.14.08.10
d)patch 20.08.10
e)patch 3.09.10
f)podmiana w pliku localization.ltx z "rus" na "eng" w wierszu oraz wykasowanie średnika w celu uzyskania polskich znaków:
language = eng
font_prefix = _cent ;_west
g) w folderze text zrobiona kopia folderu rus i skopiowana w tym samym folderze tzn. :"text" z zmienioną nazwą na eng.
h) zainstalowana polonizacja v. 10.10.10 ( z tego co zauważyłem samo podmieniło sprawę localization.ltx i folderu text ale zrobiłem tą operację na wszelki wypadek ;) )
I teraz śmiga, hula, krawaty wiąże i usuwa ciąże :D... namęczyłem się sporo ale w końcu poszło a piszę to jakby ktoś z nowych miał wątpliwości podczas instalacji ;)...
----------------------
przepraszam za błędy ale pisane na ostrym kacu XP
Ostatnio edytowany przez skallagrim 15 Paź 2010, 10:23, edytowano w sumie 2 razy
skallagrim
Kot

Dołączenie: 15 Paź 2010, 09:57
Ostatnio był: 15 Paź 2010, 10:23
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 2 gości