[ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [ZEW MONOLITU: Ukryte Ścieżki PL] dla stalker.pl

Postprzez .D.u.c.h. - M.K w 11 Kwi 2011, 20:59

Mam takie pytanie. Na samym początku gry dostajemy broń od Merwina z poleceniem zabicia snorków. A moje pytanie jest takie. Jaki plik i gdzie go szukać, gdzie jest zawarta ta broń, bo chciałbym dodać parę rzeczy na starcie :E
Awatar użytkownika
.D.u.c.h. - M.K
Stalker

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:23
Ostatnio był: 17 Maj 2016, 23:13
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Reklamy Google

Postprzez Krol1979 w 11 Kwi 2011, 21:03

5 fragmęt mapy schowka siemi... nie mogę go znaleść(likwidacja naukowców w D M). tam znalazłem tylko 3 fragmęt przy tych 2 najemnikach.
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez coles313 w 11 Kwi 2011, 21:16

na którym pagórku są dokumenty z drugiego helikoptera w misji od hrabiego ??? nogi schodzidzilem w magazynqach a dokumentow ani sladu ,filmik ktory mial pomoc niestety zostal usuniety :
Awatar użytkownika
coles313
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2011, 18:22
Ostatnio był: 29 Sty 2020, 15:01
Miejscowość: dolny śląsk
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 5

Postprzez MiedzianeJaja w 11 Kwi 2011, 22:14

1. Kieł sie ruszy jak wyczyścisz z wrogów główna aleję i dwie równoległe do niej uliczki.
2. 5 fragment znajdujesz tam o wiele później przy innym zadaniu.
3. Trzeba wyjść za mapę. Przed opuszczonym posterunkiem (to ten z bramą i imadłem przykręconym do ławki przystanku autobusowego) po prawej są skały. Tam w którymś miejscu się da wspiąć na górę (ciężko opisać gdzie dokładnie. Jak nie znajdziesz to szukaj gdzieś poradnika z fotką). I jak wleziesz na góre to okrążasz mapę (poza jej normalnym terenem) przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Zreszta kawałek dalej zaczynają się na ziemi ślady upadku helikoptera. Takie ciemne pasy na trawie. Idziesz wzdłuż nich. Z miejsca gdzie sa skrzynki widzisz z góry wioskę z pijawkami.

Za ten post MiedzianeJaja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Janek1000.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 22

Postprzez raptorix w 11 Kwi 2011, 22:42

Kurde skąd wziąć groze, już wcześniej miałem ją przynieść lecz nigdzie nie mogę jej znaleźć??
raptorix
Kot

Dołączenie: 22 Sty 2011, 22:15
Ostatnio był: 04 Maj 2013, 11:04

Postprzez Pesym80 w 11 Kwi 2011, 23:12

Groza leży obok Strachu i Przerażenia. :D A na serio: Wystarczy wpisać w wyszukiwarce i masz jak byk, że można ją czasem u handlarza Wolności dostać. Poza tym Monolitowcy z tym latali, Fantomy to miały, co za problem było ją zdobyć?
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez bebek w 12 Kwi 2011, 12:19

Czy Grawiguna można w jakiś sposób załadować na maksa?Na początku jak go dostałem to był teraz mam już tylko tak jakby ładunek.Chciałem podnieść nim pijawkę i nie mogę tylko popycham.

Edyta:
I jeszcze jedno.Prosze podpowiedzcie gdzie jest komputer dla Swibłowa w X-10.Dokumenty juz mam
Ostatnio edytowany przez bebek, 12 Kwi 2011, 13:30, edytowano w sumie 1 raz
bebek
Kot

Dołączenie: 07 Mar 2011, 04:39
Ostatnio był: 31 Maj 2011, 17:56
Kozaki: 3

Postprzez gosciu121 w 12 Kwi 2011, 13:25

Oj głupie pytanie zadam ale... wybiłem z diakiem wojskowych i jak do Prypeci stamtąd dojść?
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez vandr w 12 Kwi 2011, 15:35

Idziesz ciągle prosto, i na drugim "skrzyżowaniu" w prawo. Potem ciągle prosto aż do bramy, tam gdzie w podstawowej wersji Cienia Czarnobyla wchodziło się na poziom elektrowni.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Kwi 2026, 13:07
Kozaki: 1749

Postprzez Krol1979 w 12 Kwi 2011, 17:03

MiedzianeJaja napisał(a):1. Kieł sie ruszy jak wyczyścisz z wrogów główna aleję i dwie równoległe do niej uliczki.
2. 5 fragment znajdujesz tam o wiele później przy innym zadaniu.
3. Trzeba wyjść za mapę. Przed opuszczonym posterunkiem (to ten z bramą i imadłem przykręconym do ławki przystanku autobusowego) po prawej są skały. Tam w którymś miejscu się da wspiąć na górę (ciężko opisać gdzie dokładnie. Jak nie znajdziesz to szukaj gdzieś poradnika z fotką). I jak wleziesz na góre to okrążasz mapę (poza jej normalnym terenem) przeciwnie do ruchu wskazówek zegara. Zreszta kawałek dalej zaczynają się na ziemi ślady upadku helikoptera. Takie ciemne pasy na trawie. Idziesz wzdłuż nich. Z miejsca gdzie sa skrzynki widzisz z góry wioskę z pijawkami.

no tak ,ale przy jakim zadaniu znajdę ten 5 fragmęt mapy , mam już wszystkie tylko tego mi brakuje. A skoro mam już prawie wszystkie fragmęty to jestem przy końcu gry teraz będę musiał cofać się do tyłu tylko niewiem w krórym momęcie gry zdbędę tą 5 częśc mapy.
Krol1979
Stalker

Dołączenie: 06 Mar 2011, 21:55
Ostatnio był: 31 Sty 2023, 19:33
Ulubiona broń: Tunder S14

Postprzez Pesym80 w 12 Kwi 2011, 17:13

bebek - grawigun nie zużywa żadnej energii, cały czas działa tak samo, nawet superpijawkę nim podnosiłem. Nie wiem z czym masz problem. Komputer w X-10 jest w pomieszczeniu, którego część jest oddzielona taką ścianką z szybkami (czy jakoś tak) i w tej oddzielonej części są biurka z monitorami, jednostka centralna od kompa powinna też tam stać.

Krol1979 - fragmENt mapy stary, nie fragmęt. ;) Jeżeli zdobyłeś notatkę przy najemniku w Dolinie Mroku podczas likwidacji naukowców, to masz piąty fragment ale to numeracja z postu. Możliwe że gra numeruje fragmenty inaczej. Nie wiem, nie sprawdzałem. Zobacz na podstawie opisu z postu, którego fragmentu nie masz a ja w miarę możliwości postaram się Ci opisać gdzie go zdobyć.
- jak pomogłem to kozaczka -
Awatar użytkownika
Pesym80
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2011, 09:16
Ostatnio był: 17 Maj 2011, 09:07
Kozaki: 10

Postprzez MiedzianeJaja w 12 Kwi 2011, 18:22

Kieł już z Magazynów Wojskowych wyśle Cię powtórnie do lab X-18. Tam spotkasz naukowca monolitu który bedzie miał fleszkę potrzebną Kłu i ochraniajacych go Monolitowców. Jeden z nich bedzie miał kolejny kawałek mapy.

Za ten post MiedzianeJaja otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Krol1979.
MiedzianeJaja
Tropiciel

Dołączenie: 11 Paź 2009, 22:27
Ostatnio był: 16 Gru 2016, 09:54
Miejscowość: Kraków
Kozaki: 22

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości