[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez DJ[Zone] w 11 Kwi 2012, 20:02

To co wydaje sie słabe jest najlepsze:D
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Kenzelek w 11 Kwi 2012, 20:05

Fakt faktem.Ja kocham w TFW mosina :) Zawsze z nim biegam na maska ulepszony i nie nażekam... Wystarczy sobie go wyćwiczyć.To dobry karabin.Nie można po nim oczekiwać zabicia 1 strzałem wojskowego w kamizelce za 20 patyków :E
Kenzelek
Stalker

Dołączenie: 24 Mar 2012, 19:48
Ostatnio był: 31 Mar 2020, 14:49
Miejscowość: Limańsk
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 20

Postprzez Idek w 11 Kwi 2012, 20:13

A najlepsze jest to że często i tak to robi ^^
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez duty w 11 Kwi 2012, 20:45

r4inb0wTM mosin ma identyczną celność i obrażenia jak SWD co nie powinno stanowić powodu do narzekań ;)
ja się zachwycam AKMS'em ale w TFW niestety nie ma :/
Porównałem SWD z PSG-1 i osiągi mają prawie identyczne z przewagą dla SWD a powinno być odwrotnie, można by zmniejszyć celność SWD na rzecz wytrzymałości a w PSG-1 zmniejszyć wytrzymałość.
Zmienił bym celownik w karabinie myśliwskim dałbym taki jak w PSG-1 obecnie jest z SWD i za bardzo przypomina karabin wojskowy a sam dla siebie celownik w g36 obecnie jest taki sam jak w fn2000, macie może coś ciekawego?
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez Gizbarus w 12 Kwi 2012, 14:09

duty napisał(a):Porównałem SWD z PSG-1 i osiągi mają prawie identyczne z przewagą dla SWD a powinno być odwrotnie, można by zmniejszyć celność SWD na rzecz wytrzymałości a w PSG-1 zmniejszyć wytrzymałość.

Już to sugerowałem parę postów wcześniej z dodaniem dość dokładnej rozpiski jak miałoby to wyglądać :wink:

duty napisał(a):Zmienił bym celownik w karabinie myśliwskim dałbym taki jak w PSG-1 obecnie jest z SWD i za bardzo przypomina karabin wojskowy

Chodzi ci o nitki celownicze? Z tym się akurat mogę zgodzić, zwyczajne linie pasowałyby bardziej :wink: Ale lepiej nie rób Smoqowi niepotrzebnie dodatkowej roboty :E
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 854

Postprzez DJ[Zone] w 12 Kwi 2012, 14:37

Gizbarus napisał(a):Chodzi ci o nitki celownicze? Z tym się akurat mogę zgodzić, zwyczajne linie pasowałyby bardziej :wink: Ale lepiej nie rób Smoqowi niepotrzebnie dodatkowej roboty :E

To akurat nie jest takie trudne jedna linijka w configu broni:D ale zeby robic nowy celownik to trzeba teksturke robic:(
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez smoq2 w 12 Kwi 2012, 16:33

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym celownikiem. Jest to trochę skrócony (obcięty) celownik od Sako TRG-22, i teksturę siatki ma taką samą. Miałem taką ogólną wizję, żeby celownik do mosina był właśnie Zonową przeróbką któregoś z celowników, jakie widzimy na innych broniach. Wiadomo, że najbardziej odpowiedni byłby oryginalny celownik do mosina - PU. Jednak tu pojawiły się problemy techniczne. Model broni jest ładowany z łódki, oraz suwak tej wersji mosina nie jest przystosowany do montowania celownika (odstaje pod kątem 90 stopni). W związku z tym, zostałem ograniczony do celowników, które mają minimalny prześwit pomiędzy lufą borni a soczewką (wszystkie podobne do Susat). Nie zastanawiając się za długo, popatrzyłem, który celownik odpowiada najbardziej temu rozwiązaniu - http://www.cheesepatrol.com/images/mosin/mosin005.JPG - i spróbowałem je odtworzyć z zasobów modeli, które posiadałem. Stąd wyszło właśnie to: http://img826.imageshack.us/img826/5584/sniperr.jpg

Dla informacji dodam, że zmiana zakładanego celownika w plikach konfiguracyjnych wizualnie nie zmieni nic. Jedyne co się zmieni, to ikonka celownika w inwentarzu, która pojawi się przy broni, i wymagany będzie inny celownik na który będziemy musieli dwukrotnie kliknąć aby z niego korzystać. Zmiana modelu celownika na broni wymaga dużo(!!!) innych modyfikacji.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez duty w 12 Kwi 2012, 16:49

Gizbarus napisał(a):
duty napisał(a):Porównałem SWD z PSG-1 i osiągi mają prawie identyczne z przewagą dla SWD a powinno być odwrotnie, można by zmniejszyć celność SWD na rzecz wytrzymałości a w PSG-1 zmniejszyć wytrzymałość.

Już to sugerowałem parę postów wcześniej z dodaniem dość dokładnej rozpiski jak miałoby to wyglądać :wink:

O ten właśnie post mi chodziło ;)
Gizbarus napisał(a):
duty napisał(a):Zmienił bym celownik w karabinie myśliwskim dałbym taki jak w PSG-1 obecnie jest z SWD i za bardzo przypomina karabin wojskowy

Chodzi ci o nitki celownicze? Z tym się akurat mogę zgodzić, zwyczajne linie pasowałyby bardziej :wink: Ale lepiej nie rób Smoqowi niepotrzebnie dodatkowej roboty :E

Tak o siatkę celownika a nie jego wygląd i to rzeczywiście jest niewielka zmiana nawet dla mnie co innego nowa siatka jaką szukam do G36 jak właśnie pisze smoq2 nie jest to takie proste, mimo że nie chodzi mi tu o zmianę całego celownika.

O celowniku do mosina już kiedyś pisałem a właściwie o nazwie do niego którą można właściwie już dodać, ale nie żeby zmieniać celownik :/

:

duty napisał(a):Co do Mosina to był z lunetą PU (montowaną bocznie) w TFW Mosin-Nagant jest z inna lunetą prawdopodobnie MEOPTA ARTEMIS 3000 1-4X22 (czy przybliżenie 1~4 jest w TFW nie jestem pewien)
Celownik PU
Image
Celownik w TFW
Image
Luneta"MEOPTA ARTEMIS 3000 1-4X22"
Image
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez smoq2 w 12 Kwi 2012, 17:09

@ duty - Heh, faktycznie wygląda prawie identycznie, ale to chyba tylko zbieg okoliczności. Nie mnie jednak, możemy napisać, że to właśnie ten celownik. Sądzę, że wszyscy się zgodzą?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Domianos w 12 Kwi 2012, 18:13

Ten drugi patch to się ukazał czy nie?
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez duty w 12 Kwi 2012, 18:25

Domianos napisał(a):Ten drugi patch to się ukazał czy nie?

Jeszcze nie, mam nadzieje, że może dzisiaj ??

Co do lunety:
smoq2 czy zbieg okoliczności, raczej na pewno, szukałem podobnej lunety i trafiłem na najbardziej rozpowszechnioną lunetę czeskiej firmy MEOPTA,jest tania i ogólnie dostępna nie tylko w europie. Jak nazwać tą lunetę w TFW ;
"MEOPTA ARTEMIS 3000" albo samo "Luneta MEOPTA" lub "MEOPTA ARTEMIS" nie wiem :(

Wracając do siatek celowniczych dla karabinu myśliwskiego to Luneta MEOPTA ARTEMIS ma taki celownik (edit: jest to typowy celownik do broni myśliwskiej do mosina można użyć podobnego ale szczególnie chodzi mi o karabin myśliwski)
Image
w TFW may taki
Image
a można by dać siatkę z PSG-1 która najbardziej przypomina oryginał.
Image
Ostatnio edytowany przez duty, 12 Kwi 2012, 20:37, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Postprzez Gizbarus w 12 Kwi 2012, 19:09

Nie znam się na siatkach celowniczych aż tak bardzo, ale czy nie byłoby lepiej dać coś pasującego klimatem bardziej do roku, kiedy Mosin był w kwiecie wieku? Choćby taka:

Image

Co o tym myślicie?
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości