@ Matt141 - Nie idzie. Cut-scenek nie ma, i nie zapowiada się, żeby w najbliższym czasie się pojawiły.
@ Kieł - Prace nad fabułą stoją w miejscu (patrz wyżej). Ciągle mamy nadzieję, że będzie taka, jaką sobie wyśniliśmy, ale obawiam się, że w pewnym momencie będzie trzeba ją okroić tylko do zwykłych, pisanych dialogów.
Szczerze, to ja na prawdę nie czaję czemu was tak ta fabuła korci.

Już tysiąc razy dałem do zrozumienia, że bajkopisartstwo nie jest ani moją najlepszą stroną, ani (z tego co mi wiadomo) nikogo z zespołu, i podejrzewam, że nie będzie też najlepszą stroną TFW.

Nasz mod będzie zawsze kierowany do tych, co najbardziej lubią freeplay, zabawę z frakcjami, i klimat. TFW ma na celu stworzyć tętniący życiem świat, który nie wiruje w okół gracza, a jedynie ma dla niego miejsce, i gdyby fabuła była dla nas priorytetem, to już dawno byłaby w grze, bo zamiast tworzyć system utrzymujący Żywą Ekonomię, poświęciłbym ten czas na szukanie grafika.
Inspirują nas gry typu X, X2, X3:Reunion, wszystkie inne z serii X, Port Royale, Civilization, Freelancer, Evochron, TES, itp. Gry w których nie na fabułę kładzie się największy nacisk (TES może jest tutaj trochę paradoksem), a na świat w którym się gracza umieszcza, bo w końcu każdy kto pisze grę, od tego właśnie zaczyna - Jak ma wyglądać jej uniwersum.
Pożyjemy, zobaczymy. Może fabuła będzie fajna, może nie. Może w ogóle z niej zrezygnujemy.

W każdym razie, nasze zdanie na jej temat już znacie.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Tymczasem, ciągle czekam na propozycje odnośnie rang broni.

Doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie je podzielić na:
- Bronie przeciwko ludziom
- Bronie przeciwko mutantom