[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez DJ[Zone] w 10 Cze 2012, 14:15

ale nie chodzi mi o to ze jakies g36 czy cos takiego tylko mogli by miec jakies abakany i l85 a nie takie gowno
ich baza jest w CEJ a maja gorszy sprzet niz renegaci..
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez smoq2 w 10 Cze 2012, 14:26

Ok tylko jedna rzecz DLACZEGO MONOLIT MA SPRZET JAK RENEGACI NAWET TROCHE GORSZY.(viper,mosina,ak74u)

Dlatego żeby początkujący gracz ich widząc nie krzyczał "Abakany!" i leciał na nich z pistoletem i kurtką, wczytując 841274712 razy jeden save aż w końcu uda mu się ich wszystkich wytłuc z PM'a i zakosić ich super sprzęt.

Szczerze to myślałem żeby dać członkom monolitu coś jakby ładunki wybuchowe, i ich ciała by rozsadzało kilka sekund po śmierci, żeby "niewierni" nie mogli zbezcześcić ich ciał zabierając sprzęt. :E Trochę kłóci się to z uniwersum stalkera, ale pozwoliłoby Monolitowi nosić lepszy sprzęt. :E

A jak rozwiążemy problem kompanów ?

Jaki problem? Że będą bliżej atakujących najemników niż gracz? Nie przesadzajmy. Kompani zazwyczaj trzymają się 2-10m za graczem. Ci mają być spawnowani z 30-50m za graczem.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez gosciu121 w 10 Cze 2012, 14:36

smoq2 napisał(a):Szczerze to myślałem żeby dać członkom monolitu coś jakby ładunki wybuchowe, i ich ciała by rozsadzało kilka sekund po śmierci, żeby "niewierni" nie mogli zbezcześcić ich ciał zabierając sprzęt. :E Trochę kłóci się to z uniwersum stalkera, ale pozwoliłoby Monolitowi nosić lepszy sprzęt. :E

To nie jest leciutka przesada? :x Monolit to nie Al-Kaida ;P
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez smoq2 w 10 Cze 2012, 15:03

No jak ktoś ma lepszy pomysł jak zapobiec zabieraniu dobrego sprzętu od monolitu (lub generalnie stalkerów) to chętnie wysłucham.

Możemy zrobić tak jak w wielu innych grach, gdzie od poległych w ogóle nie da się zabierać broni, wtedy jednak cała ekonomia nie będzie miała sensu.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez S.T.A.L.K.E.R. 12 w 10 Cze 2012, 15:06

Dlatego żeby początkujący gracz ich widząc nie krzyczał "Abakany!" i leciał na nich z pistoletem i kurtką, wczytując 841274712 razy jeden save aż w końcu uda mu się ich wszystkich wytłuc z PM'a i zakosić ich super sprzęt.

Biorąc pod uwagę że z tego co pamiętam w tym modzie, w przeciwieństwie do wielu innych, strzał z byleczego w stopę nie zabijał pana w egzosie, a bracia nasi monoliciarze lubią bardzo egzosiki i skafandry z wyższej półki oraz podróżowanie w grupach nieco większych, mym skromnym zdaniem to mała przesada.
Przy odrobinie szczęścia każdy może znaleźć zwłoki z TRSem, czy inną grozą.
Jak już się uprzeć przy tym pomyśle, to może by zrobić coś takiego, że wszystkie giwery monoliciarzy po ich zgonie zostają uszkodzone do około 5%, masochista polujący na braci naszych miałby broń lepszą, ale dopiero użyteczną kiedy wybuliłby się na naprawę.
Please respond.
S.T.A.L.K.E.R. 12
Stalker

Dołączenie: 12 Kwi 2009, 14:08
Ostatnio był: 27 Lip 2012, 18:56
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez igla2008 w 10 Cze 2012, 15:07

Ale w takim przypadku nasi kompanii ich wytłuką :/ Będzie to po prostu kolejny oddział łatwy i przyjemny do wytępienia.. Co do Monolitu to niech zostaną z tym z czym są.. oni wierzą w monolit i to daje im siłę do działania i im lepszy sprzęt nie potrzebny..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez smoq2 w 10 Cze 2012, 15:12

@ S.T.A.L.K.E.R. 12 - Czy ja gadam do ściany? 2-3 postów temu tłumaczyłem, że kondycja broni nie będzie zmienna przy "wypadaniu z rąk". Poza tym, nie wiem gdzie ty w TFW widziałeś monolitowców w egzoszkieletach. Zazwyczaj biegają w standardowych wdziankach, o oczko lepszych niż "Wschód Słońca", więc wiem, że rozwalić takich pięciu z PM to nie jest akurat umiejętność nadająca się do "Mam Talent", a co za tym idzie, średni gracz miałby 5 abakanów w łapie. Nie wiem też gdzie ty znalazłeś w TFW ciało z TRS, bo usilnie staram się, żeby takich zdarzeń nie było poza schowkami.

@ igla - Wcale nie, bo tamci są szybsi i celniejsi. Poza tym, tamtych może być aż ośmiu. Podejrzewam, że masz rację i kompani dadzą sobie radę bez ingerencji gracza, ale strasznie na tym ucierpią. Zresztą gdybamy. Zrobię testy, udostępnię filmiki, i wspólnie tutaj ustalimy co dalej.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez DJ[Zone] w 10 Cze 2012, 15:33

Nie wiem też gdzie ty znalazłeś w TFW ciało z TRS, bo usilnie staram się, żeby takich zdarzeń nie było poza schowkami.

Smoq idz do Agropromu i poczekaj az powinnosc wybije kilku najemnikow i prosze bardzo po ograbieniu kilku cial mamy caly arsenal(chodzi mi o to ze powyzej 50kg juz mamy) przy ktoryms tam trafia sie TRS i w tym przypadku nawet nic nie musimy robic zeby miec bron

Chyba ze chodzilo ci ze samo cialo i trs w plecaku
DJ[Zone]
Stalker

Postprzez Kieł w 10 Cze 2012, 15:35

smoq2 co myślisz o moim pomyśle?Będzie wstanie go wykonać w przyszłosci?[pomysł -poprzednia strona 1 post]
A co do eq monolitu to nie lepiej dać im te g36,val-a ,swd ,ale po zebraniu przez gracza rozwalone na maxa?
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez DJ[Zone] w 10 Cze 2012, 15:49

EJ JAK BYS NIE ZAUWAZYL TO MASZ TO DWA POSTY WYZEJ :facepalm:
Nie da sie przeciez ustawic tej kondycji!
DJ[Zone]
Stalker

Postprzez Idek w 10 Cze 2012, 17:43

Może to trochę dziwne rozwiązanie ale nie dało by się zrobić tak aby przy otwarciu ciała/zabiciu znikało nam np 8000 rubli ?W ten sposób zbytnio na tym nie zarobimy.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez smoq2 w 10 Cze 2012, 18:34

@ Kieł - Nie będziemy dzielić samotników na klasy. Każdy jeden będzie robił wszystkie wypisane przez Ciebie czynności, i sam będzie wybierał kiedy je robi.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość