przez smoq2 w 15 Cze 2012, 11:51
@ Rumcajs - Chodzi Ci o rzeczywistość czy grę? Bo w grze na pewno się różnią (Abakan jest trochę słabszy). Owszem jest taki parametr jak prędkość pocisku (bullet_speed), jednak nie wiem, czy wartość ta maleje wraz z lotem pocisku. Tzn, jeżeli wystrzelimy pionowo w górę, to zmaleje na pewno, bo autorzy z GSC uwzględnili grawitację. Nie wiem jednak, czy maleje w linii poziomej, bo chyba oporu powietrza już nie uwzględnili. Wiem że dodali jeszcze jeden parametr - hit_power, który określa jak dużo obrażeń broń zadaje. bullet_speed jakoś wpływa na hit_power, ale nie wiem jak, bo nikt nie zostawił w komentarzach wzoru, w każdym razie, jak zwiększymy jedno, to pasek obrażeń jak najedziemy na broń w ekwipunku rośnie.
W każdym razie, nie chce mi się już bawić z parametrami broni. Jak będzie, tak będzie. Teraz i tak jakakolwiek broń automatyczna będzie trudno dostępna, więc jeżeli gracz dorwie AK74 i go naprawi, później doda modyfikacje, wstawi lunetkę, to już wpakuje w niego tyle kasy, że jak zobaczy Abakana to nie będzie chciał znowu tyrać na inwestowanie w nową pukawkę (chyba, że dla kompana). I tak ma być. Przynajmniej ja to tak widzę. Poza tym obecny system modyfikacji jest i tak zrypany, bo niektóre modyfikacje często nadpisują efekty innych, i będzie trzeba zrobić nowy.
Planuje zrobić do każdej broni 5 lub 6 modyfikacji, m.in.
Modyfikacja zamka: +szybkostrzelność
Modyfikacja lufy: +celność
Modyfikacja kolby: -odrzut
Modyfikacja magazynku: +ilość naboi/magazynek
Modyfikacja czegoś tam: +płaskość toru lotu pocisku (czyli prędkość wylotowa)
Modyfikacja czegoś tam: +obrażenia
Możecie wymyślać swoje... Albo eksperci od broni mogą pomóc mi w nazwaniu tych ostatnich dwóch modyfikacji.
Generalnie jednemu parametrowi odpowiada jedna modyfikacja. Aby jednak zmodyfikować swoją broń, będzie trzeba przynieść inną zmodyfikowaną broń technikowi, aby ją rozłożył, i wyciągnął potrzebne elementy. Czyli jeżeli mamy Abakana, i znajdziemy LR300 z modyfikacją kolby, to idziemy do technika, i dajemy mu LR300. LR300 znika, a my dostajemy części do modyfikacji kolby. Jeżeli mamy trzy zestawy takich samych części w naszym inwentarzu, możemy zainstalować u tego samego (lub innego) technika modyfikację kolby w naszym Abakanie. Instalujemy, płacimy, i części znikają.
Ostatnio edytowany przez
smoq2, 15 Cze 2012, 12:15, edytowano w sumie 1 raz