[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Wojak w 18 Cze 2012, 19:42

Marjan:

http://uploading.com/files/7f4b2582/the%2Bfaction%2Bwar%2B3.8.7z/
paczka zawiera 3.8 + hotfixy
7zip - potrzebny do rozpakowania

też długo tego szukałem

duty Teoretycznie każdy stalker ma PDA (w końcu skądś bierzemy informacje o schowkach), a jeśli Durad zostałby przez kogoś napadnięty to pierwsze co by zrobił to szukał PDA napastnika, więc te (które jest już bardzo ważne) zaistniało by jako przedmiot w jego ekwipunku.

Edit: I błąd wcale nie jest naprawiony, chociaż mam wszystkie hotfixy itp. wgrane.
Oceniasz zbyt prędko.

Za ten post Wojak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive duty, pajak117.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Reklamy Google

Postprzez duty w 18 Cze 2012, 20:46

Jeśli chodzi o PDA to tylko teoretycznie mają wszyscy , nikogo nie zmusisz żeby nosił PDA w TFW wygląda to tak:
smoq2 napisał(a):Dobra, zrobimy PDA. Każdy zabity frakcyjny stalker będzie miał 10% szansy na zostawienie frakcyjnego PDA. Naszym niezłomnym hakerem od PDA będzie w Zonie Pawlowicz. Za każde PDA gracz będzie mógł dostać 200 Ru, oprócz tego jeżeli przyniesiemy 10 PDA tej samej frakcji, w nagrodę Pawlowicz podzieli się z nami częścią informacji uzyskanymi z rozkodowanych PDA, tj. Dostaniemy info o schowku z bronią używaną przez tą frakcję (broń będzie wybierana losowo, więc nadal może być to szmelc) i będziemy mogli śledzić 3 losowo wybrane oddziały tej frakcji na mapie PDA. Jeżeli przyniesiemy 20 PDA tej samej frakcji, to dostaniemy info o schowku z pancerzem 1-3 klasy używanym przez tą frakcję (pancerz też będzie wybierany losowo, więc nie zdziwcie się jeżeli w schowku otrzymanym z 20 PDA Oporu znajdziecie kurtkę :E ) no i będziemy mogli śledzić 5 losowo wybranych oddziałów.

Co do błędu z strzelbami to chodziło mi o ver. która wyjdzie, poszukam co pisał smoq2, albo niech sam zabierze głos.
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez smoq2 w 18 Cze 2012, 22:23

@ Wojak - Zrób screenshot takiej "przeładowanej" strzelby, to może mi to coś więcej powie.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Idek w 19 Cze 2012, 17:12

Każdy nosi ale PDA nie jest przeciwpancerne ... jak ktoś np. trafi w nie kulką to raczej się rozpadnie ... poza tym zawsze mogło wypaść stalkerowi np w sokowirówce.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez sqorpion w 19 Cze 2012, 22:31

Witam, mam pytanie dotyczące elektrowni i Limańska. Czy w najbliższym czasie te mapy zostaną dodane do rozgrywki w modzie ??
sqorpion
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2012, 22:19
Ostatnio był: 21 Cze 2012, 23:17
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: 0

Postprzez gosciu121 w 19 Cze 2012, 22:45

Zostaną dodane, kiedy zostanie wprowadzona fabuła
Awatar użytkownika
gosciu121
Stalker

Dołączenie: 07 Sty 2010, 21:32
Ostatnio był: 12 Wrz 2014, 08:46
Miejscowość: Чернобыльская АЭС
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 8

Postprzez nati20 w 20 Cze 2012, 00:34

Może trochę offtop ale to normalne że w zonie jest stalker "Matrix" i "BJ"? :E miałam z boku od nich info. I rozwaliła mnie informacja że podczas przechodnia z jednej lokalizacji do drugiej nasrał na mnie ptak błahahaha

W dolinie mroku miałam 2 wyloty na pulpit, raz przy bazie gdy promieniowanie mnie prawie zwaliło z nóg i drugi raz w anomalii cieplnej. Mimo to sejvy działały więc udało mi się jakoś ogarnąć tą lokalizacje.
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez jalkavaki w 20 Cze 2012, 06:25

W modzie tym jest kilku innych stalkerów znanych z tego forum. Kiedyś smoq2 prowadził "zaciąg", każdy mógł mieć swojego stalkera. Uprzedzając pytania: teraz już nie można.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez smoq2 w 20 Cze 2012, 10:20

@ nati - Log z błędem byłby bardzo przydatny. Teraz już za późno, ale postaraj się następnym razem jak będzie wylot do pulpitu go tu wkleić.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Udało mi się podpiąć GUI do handlu pod klawisz handlu gdy rozmawiamy z NPC. Po jego naciśnięciu przez ułamek sekundy możemy zobaczyć stare GUI handlu, ale chyba możemy to przełknąć.
Jest to połowa drogi, gdyż jeszcze nie wiem jak zrobić, żeby GUI "rozpoznawało" z kim handlujemy, bo to że jest podpięte pod przycisk handlu na razie je tylko uruchamia. Może ktoś ma pomysł?

Na razie nie ma szału, bo GUI składa się tylko z tła i dwóch przycisków do zmieniania kategorii przedmiotów. Tutaj od razu napiszę, że będziemy mogli przełączać pomiędzy różnymi typami przedmiotów. Jak ktoś grał w Fallout 3/New Vegas to będzie wiedział o co chodzi. Filtr będzie posiadał następujące kategorie:

- Wszystko
- Pistolety
- Strzelby
- Karabiny szturmowe / Pistolety maszynowe
- Karabiny snajperskie
- Amunicja
- Artefakty
- Różne (Apteczki, żarcie, leki, dodatki do broni, radia, plecaki, kłódki, itd.)
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Wojak w 20 Cze 2012, 14:14

Nie udało mi się ponownie uchwycić tego błędu ze strzelbą. Zdarza się on naprawdę rzadko, a by do niego doszło nasz kompan musi zacząć przeładowywać swoją strzelbę nie wcześniej jak po zakończeniu walki. To tylko moje obserwacje, gdyż nie dysponuję żadnymi save'ami i ss'ami. Od wczoraj rozegrałem już setki walk ze wszystkimi możliwymi strzelbami i nic. Nie mam już siły na sprawdzanie tego. Dodam też, że w trakcie mojej całej gry błąd wystąpił 5 razy na wersji 3.7 i 2 razy na wersji 3.8. Jeśli nikt inny prócz mnie się na to nie skarży to w takim razie można to pominąć, bo i tak wiele nie wniosłem.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Postprzez smoq2 w 20 Cze 2012, 14:19

No właśnie nie bardzo można pominąć, bo nie wiem jak to się przekłada na amunicję, którą nosi w plecaku. Powiedz mi, czy on napchał wszystko co miał w plecaku do strzelby, czy strzelba była załadowana dużo ponad pojemność jej magazynku a kompan mimo tego miał amunicję w plecaku?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Wojak w 20 Cze 2012, 14:49

Opowiem tak:
Mrówka (nie tylko Mrówki się to tyczy) ma w plecaku strzelbę (może być każda, prócz Obrzyna i TOZ-34), oraz 30 nabojów śrutowych, 30 nabojów kulowych i 30 nabojów strzałkowych. Taki stan amunicji posiada mrówka po zakończeniu walki i akurat zaczyna ładować nimi pustą strzelbę. Ładowanie trochę trwa, gdyż Mrówka kolejno ładuje 90 kulek. Podczas tego ładowania klikam w oknie dialogu "Handel" i widzę, jak znikają naboje z jego plecaka. Jeden po drugim, aż wszystkie 90 kulek znika z jego plecaka. Zabieram mu strzelbę i po wyciągnięciu jej stan amunicji wygląda tak: 90/0. Mogę swobodnie wystrzelać te 90 pocisków za jednym zamachem, albo też rozładować broń. Wtedy wszystkie te pociski lądują mi w plecaku, więc nic nie znika, ani się nie pojawia.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości