[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 22 Cze 2012, 11:54

Ceny map raczej nie zmaleją, gdyż ogólnie wszystko pójdzie w górę ze względu na to, że sprzedaż broni będzie przynosić znacznie większe zyski jak pojawi się żywa ekonomia. Jednak ceny przewodników będą opłacalne, gdyż przewodnicy samotników znają wszystkie ścieżki i droga nie będzie długa. I tak są mocno obniżone w stosunku do waniliowego CS.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 22 Cze 2012, 12:55

Co do portowania map Rostoku i Dziczy - jestem za, zmiana umiejscowienia frakcji też wydaje się być dobrym pomysłem (przy podanym przez smoq'a układzie).
Ktoś powiedział, że dzicz będzie zbędna... jak na moje brakuje takich lokacji "pustch" przez które musielibyśmy tylko iść, uważając na ewentualnych wrogów akurat stacjonujących na danym terenie, bo obecnie każda lokacji jest zajęta przez jakąś frakcje, tylko wysypisko jest terenem działań militarnych, natomiast tylko czerwony las jest taką "oazą", która za to jest naszpikowana anomaliami, promieniowaniem i mutantami...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Postprzez nati20 w 22 Cze 2012, 13:14

Myślę że jeśli mają być niestabilne i powodować problemy, można się bez nich obejść. fajnie byłoby gdyby były ale jeśli będą zbugowane to ich przemierzanie stanie się tylko problemem, no i te przejścia :/
:

Get out of here STALKER!

Image
nati20
Tropiciel

Dołączenie: 13 Cze 2009, 14:26
Ostatnio była: 17 Kwi 2025, 22:10
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 68

Postprzez Rumcajs93 w 22 Cze 2012, 13:32

No tylko chyba byłby mały problem z przejściami dla frakcyjnych i innych. Wchodzi w to również chyba sporo zmian dotyczących wojen frakcyjnych.
Popatrzcie na mapę:
:

Image
LEGENDA:
Żółte - przejścia dostępne frakcjom, samotnikom oraz graczowi
Czerwone - przejścia dostępne samotnikom i graczowi
Niebieskie - przejście dostępne tylko graczowi
Np: Czyste Niebo po wdrożeniu nowych lokacji żeby dostać się na Kordon musi przejść trasę:
Bagna -> Agroprom -> Jantar -> Dzicz -> Bar -> Wysypisko -> Kordon
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez smoq2 w 22 Cze 2012, 14:12

O kurde, faktycznie się pomyliłem. Zrobiłem przejście miedzy Wysypiskiem a Dziczą na mojej mapie, i to spowodowało, że wszystko wyglądało ok. Właśnie sobie ją poprawiłem, i wszystko wygląda inaczej. Po pierwsze, tak jak Rumacjs podał, droga jest o 1 przejście za długa. Po drugie, prowadzi przez teren Powinność/Wolność, a żeby tego było mało, to jeszcze przez nową lokalizację głównej bazy Powinności. Czyli cała koncepcja legła w gruzach. Zobaczę czy da się jakoś to rozwiązać.

[Edit]

A może coś takiego?

Image

-Przerzucić Najemników do kopalni w Czerwonym Lesie
-Powinność zostawić tam gdzie jest
-W Barze zrobić... Bar, używając do tego Samotników z Wysypiska
-Na Wysypisku zrobić mały posterunek Samotników, taki jak w SoC.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Kieł w 22 Cze 2012, 16:25

Troszkę szkoda ,że nie spotkamy najemników w dziczy....Bardzo mi się kojarzą z tą lokacją...
A poza tym:
-Czy naukowcy bedą mieli mechanika???Czy dało by im się dodać eskortę w postaci [neutralnych] wojaków???
-jeśli powinność bedzię w agropromie jak będzie wyglądać spawa baru? Czy barmanem będzie Barman czy ten ze składu? Zmieni się lokalizacja mrówy i tych ,,ambasadorów frakcyjnych,,?

Mój pomysł jeśli chodzi o dzicz:
A
-Zrobić z niej teren łowiecki,umieścić też tam ,,siedzibę,, łowców [skład obejmuje 2 odziały]Części mutantów kupują po wysokich cenach.
Może coś ala wynajmowanie stalkerów na łowy?
B
-Baza renegatów [zmiana ich relacji z samotnikami na neutralną] sprzedają kombinezony [frakcyjne]1klasy
i te średnie bronie [Ak,trs 301,cheaser,viper, IL,]Kupują naszywki po podwyższonej cenię.
Co wy na to???
WTF?This is Sparta
Awatar użytkownika
Kieł
Stalker

Dołączenie: 01 Sty 2012, 00:30
Ostatnio był: 29 Sty 2015, 21:09
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez kolokolo98 w 22 Cze 2012, 16:59

Smoq2
O tak, tak by było najlepiej według mnie, w Wysypisku w Składzie zostawić taki mały posterunek Samotników, no i byłby klimacik :D. Tylko nie dało by rady dać Najemników do Dziczy? Jak nie, to dać tam Renegatów jak wyżej kolega mówił, ale takich, co zawsze byliby nastawieni wrogo.
Image
"Today I didn't even have to use my AK
I gotta say it was a good day"
Awatar użytkownika
kolokolo98
Tropiciel

Dołączenie: 08 Mar 2011, 18:34
Ostatnio był: 22 Kwi 2018, 18:14
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 22

Postprzez CzaroSW w 22 Cze 2012, 17:35

Witam, mam pytanie. Po zainstalowaniu tego moda pogram trochę i wywala mnie do pulpitu i za każdym razem gdy włączam grę muszę przywracać ustawienia sterowania etc. ponieważ wszystko mi się zeruje. Wiecie może o co chodzi?
CzaroSW
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2012, 23:20
Ostatnio był: 13 Sie 2013, 17:34
Kozaki: 0

Postprzez jalkavaki w 22 Cze 2012, 17:36

:arrowu: Loga podaj Panie.
Może ochroną naukowców zajmą się wojskowi stalkerzy. Dla mnie logiczne.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 194

Postprzez Juraszka w 22 Cze 2012, 17:48

Mój pomysł jest taki:

Agroprom - Powinność (tak jak jest)
Jantar - Naukowcy oraz tymczasowo Najemnicy (tak jest teraz, czyli muszą zdobyć bazę w Agropromie)

Bagna - Czyste Niebo (tak jak jest)
Kordon - Opór (tak jak jest)

Magazyny Wojskowe - Wolność (tak jak jest)
Dolina Mroku - Bandyci (tak jak jest)

Elektrownia - Monolit - Główna Baza
Limańsk - Monolit - Posterunek

Bar - Samotnicy (czyli Bar przejmuje, funkcję Składu na wysypisku)
Wysypisko - BRAK
Dzicz - BRAK
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez Hairyguy w 22 Cze 2012, 18:23

W sumie brzmi fajnie, ale może niech na wysypisku będą też samotnicy tyle że z możliwością podboju lub (nowość) dogadania się? Ogólnie wpadłem na pomysł, że może frakcje, które nie są całkowicie do siebie antagonistyczne mogą się jakoś (może tymczasowo?) łączyć? W końcu wróg mojego wroga jest moim przyjacielem. A może możliwość wchłonięcia słabszej frakcji (na zasadzie idzie poselstwo i mówi coś w stylu "No, panowie, zajęliśmy wszystkie posterunki w okół waszej bazy. Albo was zabijemy, albo zdecydujecie się współpracować") W takim przypadku np. połowa frakcji zdecydowałaby się na taki deal.
A inny pomysł to taki żeby można było dowodzić jednostkami z poziomu PDA - czyli po prostu klikamy na jakiś oddział i prawym wysyłamy go w inne miejsce.
"Nie mam przyjaciół: własny umysł czynię swym przyjacielem.
Nie mam wroga: lekkomyślność czynię swym wrogiem.
Nie mam zbroi: życzliwość i prawość czynię swym pancerzem.
Nie mam zamku: stały umysł czynię swą twierdzą. "
- anonimowy XIV-wieczny samuraj
Awatar użytkownika
Hairyguy
Kot

Dołączenie: 21 Cze 2012, 20:21
Ostatnio był: 19 Paź 2012, 18:05
Ulubiona broń: IL 86
Kozaki: 1

Postprzez CzaroSW w 22 Cze 2012, 18:28

Lol. Nie mam nigdzie logów...
CzaroSW
Kot

Dołączenie: 19 Cze 2012, 23:20
Ostatnio był: 13 Sie 2013, 17:34
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości