[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 15 Lip 2012, 14:24

Błędy te są już poprawione, musicie po prostu poczekać na nową wersję.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

No to interfejs handlu jest już prawie zakończony. Elementy, które są jeszcze do dodania dopisałem do screenshotu na biało.

Image
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Eff3ctiv3, Kenzelek.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Szrapnel w 15 Lip 2012, 18:18

Nie jestem zbytnio w temacie, bo zbyt wiele stron do czytania, być może ktoś już zadał to pytanie - kiedy mniej więcej ukaże się nowa odsłona moda? I jeszcze czy nadal każda frakcja będzie wobec każdej wroga? Czy coś jeszcze zostanie dodane/zmienione?
Ostatnio edytowany przez Szrapnel, 15 Lip 2012, 21:49, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Szrapnel
Kot

Dołączenie: 11 Lip 2012, 10:57
Ostatnio był: 30 Lip 2015, 02:16
Miejscowość: Polskie Termopile!
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 11

Postprzez duty w 15 Lip 2012, 21:33

Kiedy będzie następna wersja- jak smoq2 skończy nad nią pracować, tym razem zmiany będą dość duże i trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Co do wojny frakcji, to oczywiście, że będą, tytuł przecież taki jest The Faction War a to jest częścią fabuły.

Za ten post duty otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Szrapnel.
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez smoq2 w 16 Lip 2012, 10:50

W międzyczasie, skoro już chyba można sobie lepiej wyobrazić jak będzie wyglądać i funkcjonować nowe okno handlu, chciałbym abyście wyrazili swoją opinię. Co można by w nim zmienić? Co ulepszyć? Co wywalić, a co dodać?
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Idek w 16 Lip 2012, 12:33

Koło każdego przedmiotu w prawym dolnym rogu możesz podać jego cenę/wartość rynkową. Bo tam jest dużo niewykorzystanego miejsca....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez smoq2 w 16 Lip 2012, 12:52

No tam jest miejsce na ikonkę modyfikacji (zielona strzałka), ale tą chyba można przenieść w lewy-górny róg i dodać lekką przeźroczystość, żeby nie zasłaniała ikony przedmiotu.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez Idek w 16 Lip 2012, 13:02

A nie lepiej byłoby ją umieścić zaraz za napisem ile % ma dany przedmiot ? tam jest dużo miejsca a ikonka przedmiotu zostałaby nienaruszona.
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez Wojak w 16 Lip 2012, 14:03

Nie lepiej było by, gdyby zmiana kategorii oglądanych przedmiotów była jedna wspólna dla Durada i dla handlarza? Dość uprościło by to już nieco skomplikowany handel (no bynajmniej mi się tak wydaje), przedmioty można by od razu porównywać i takie tam. W sumie to występuje to też w wielu grach.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez duty w 16 Lip 2012, 20:43

Nie wiem, czy przy handlu była by przydatna taka funkcja u Durada, grupowanie broni jest niezbędne jeśli nie chcemy sprzedać przez przypadek karabinu który sobie upatrzyliśmy a przy kupowaniu jakie miało by to znaczenie? Może w "Żywej ekonomi" miało by to jakiś sen, ale nie widzę go.

Co do ceny przy przedmiocie to powinna się pojawić dopiero w oknie handlu tak jak ma smoq2 a nie przy broni. Edit:Choć po zastanowieniu to może się przydać suma była by zliczana na dole okna a szczątkowe kwoty przy przedmiotach mogą widnieć w samym oknie handlu.

Co bym zmienił :
Image
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez Wojak w 16 Lip 2012, 21:23

O ile mi się wydaje to w tych planach:
viewtopic.php?f=48&t=9412&p=215905&hilit=ui+handlu#p215905
Durad był po lewej, a handlarz po prawej :)
Wiem, że nie da się zmniejszyć pola, które zajmują ikony przedmiotów, ale jeśli da się coś do niego wstawić, to najlepiej zapełnić go informacjami aż do bólu.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez TheKowal w 17 Lip 2012, 00:02

Witam, ten cudowny modzik spowodował, że nawet założyłem konto i wróciłem do starego dobrego CS. Gram na wersji moda 3.7 + patch (nie wiem czy jest nowsza) i zauważyłem błąd który dość ułatwia rozgrywke:
Jest taki bajer ze mozna kupic plecak i zrobić z niego swoją skrytkę gdzie sie tam chce, po uzyciu plecaka i otwarciu go moge do niego wsadzić te zielone ikonki broni które pozwalają zmienić sloty broni, gdy przekładam je do plecaka (tego na ziemi) to nie wiem jakim cudem robi się z nich następny plecak który moge zabrać z owego schowka, a u mnie w inv. pojawiają się następna ikonka od zmiany slotów, mozna tak bez końca, nie wiem czy u innych tez to tak dziala. (nie wiem czy ktos juz o tym pisał, nie chce mi się przekopywać przez 400 stron tematu! :p)

Teraz prośba, czy bron spas-12 mogła by posiadać opcje dokupienia kolby w drzewku ulepszenia? i czy dało by się zrobić tak ze po kupieniu tego ulepszenia na teksturze broni faktycznie było by to widać? to samo dotyczy shotguna striker, na ikonce w plecaku kolba jest rozłożona a po przełączeniu w widok tpp z nad ramienia kolba jest złożona. Jestem kompletnie zielony w takich sprawach wszystko co robiłem to zmienianie statystyk pancerzy i broni for fun więc jezeli to dużo roboty to się nie przejmuj. Aha i jeszcze pytanie czy jest mozliwość dodania takiej opcji żeby widok ze środka hełmu dało się wyłączyć tak jak w starym dobrym Oblivion Lost z cienia czarnobyla (mam na myśli otoczke naokoło ekranu i efekt parowania) po prostu lubie grac w trybie tpp gdzie widać pancerz i bron a ten widok troche w tym przeszkadza. Na koniec dodam że ten mod to niesamowite dzieło, zapewniłeś mi jakiś miesiąc grania jak nic i za to ci dziękuje :P.

------------------- edit

po zarwanej nocy musze przyznac ze ta modyfikacja miażdży mi poślady, wiadomo pare bugów było ale to normalne,
pytanko, grałem czystym niebem, zdobyłem wszystko co mozliwe (kazda inna frakcja ma siłę: 0) to tyle? czy coś sie da jeszcze zrobić?
Narazie przebrnąłem przez 30 stron tematu i pytanko, czy jest jeszcze szansa na uzyskanie stalkera w zonie ze swoim nickiem? :P i propozycja, mozna by dodać Strieloka i Szrame jako lonerów łażących po zonie tu i tam ale to juz nie wiem, ide spac bo mi juz ciężko zebrać myśli :P
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2012, 23:44
Ostatnio był: 26 Lut 2013, 01:42
Miejscowość: Kraków
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez smoq2 w 17 Lip 2012, 13:57

A nie lepiej byłoby ją umieścić zaraz za napisem ile % ma dany przedmiot ? tam jest dużo miejsca a ikonka przedmiotu zostałaby nienaruszona.

Właśnie wolałbym aby była gdzie indziej, ponieważ chciałem aby miała zmieniany kolor na czerwony gdy gracza nie stać na dany przedmiot, a nie wiem czy będzie to możliwe jeżeli tekst kondycji jak i tekst ceny będą w jednym elemencie, muszę sprawdzić. Zazwyczaj ceny przedmiotów w tego typu UI są w górnych rogach "karty". Nie mniej jednak, w opcji którą proponujesz wyglądałoby to ok.

Nie lepiej było by, gdyby zmiana kategorii oglądanych przedmiotów była jedna wspólna dla Durada i dla handlarza? Dość uprościło by to już nieco skomplikowany handel (no bynajmniej mi się tak wydaje), przedmioty można by od razu porównywać i takie tam. W sumie to występuje to też w wielu grach.

Sadzę, że to akurat może trochę gracza ograniczać. Poza tym, wymagałoby zmian w całym układzie interfejsu. Nie wiem... Nie jestem przekonany.

Nie wiem, czy przy handlu była by przydatna taka funkcja u Durada, grupowanie broni jest niezbędne jeśli nie chcemy sprzedać przez przypadek karabinu który sobie upatrzyliśmy a przy kupowaniu jakie miało by to znaczenie? Może w "Żywej ekonomi" miało by to jakiś sen, ale nie widzę go.

Nie za bardzo rozumiem. W tej chwili grupowane przedmioty to tylko takie, które nie mają zmiennych parametrów. Wszystkie bronie i pancerze występują zawsze osobno. Chcesz żeby były grupowane? Wtedy nie będziesz miał wyboru który AK sprzedajesz jeśli masz ich więcej niż 1 w inwentarzu. Skrypt weźmie pierwszy z brzegu.

Co do ceny przy przedmiocie to powinna się pojawić dopiero w oknie handlu tak jak ma smoq2 a nie przy broni. Edit:Choć po zastanowieniu to może się przydać suma była by zliczana na dole okna a szczątkowe kwoty przy przedmiotach mogą widnieć w samym oknie handlu.

To akuratnie nie był mój najlepszy pomysł. Zawsze wnerwiało mnie, że po to aby sprawdzić cenę danego przedmiotu, którą oferuje handlarz, muszę ten przedmiot wrzucić do okna przedmiotów na sprzedaż/kupno.
Co do obrazka, to nie zamierzam robić info o kondycji w postaci paska. Zajmuje dużo miejsca, a jednocześnie informacja na temat stanu danego przedmiotu nie jest dokładna. Waga też nie jest najważniejszym z parametrów, gdyż interesuje nas tylko czy jesteśmy w stanie udźwignąć cały zakupiony sprzęt. Wagę pojedynczego przedmiotu będzie można zobaczyć w podglądzie parametrów przedmiotu na środku UI.

O ile mi się wydaje to w tych planach:
viewtopic.php?f=48&t=9412&p=215905&hilit=ui+handlu#p215905
Durad był po lewej, a handlarz po prawej :)

Tak miało być w moich oryginalnych zamierzeniach. Dopiero później zorientowałem się, że w starym UI handlu jest odwrotnie.

Wiem, że nie da się zmniejszyć pola, które zajmują ikony przedmiotów, ale jeśli da się coś do niego wstawić, to najlepiej zapełnić go informacjami aż do bólu.

No za dużo to też nie zdrowo. UI musi być choć częściowo przyjemne dla oka.

Jest taki bajer ze mozna kupic plecak i zrobić z niego swoją skrytkę gdzie sie tam chce, po uzyciu plecaka i otwarciu go moge do niego wsadzić te zielone ikonki broni które pozwalają zmienić sloty broni, gdy przekładam je do plecaka (tego na ziemi) to nie wiem jakim cudem robi się z nich następny plecak który moge zabrać z owego schowka, a u mnie w inv. pojawiają się następna ikonka od zmiany slotów, mozna tak bez końca, nie wiem czy u innych tez to tak dziala. (nie wiem czy ktos juz o tym pisał, nie chce mi się przekopywać przez 400 stron tematu! :p)

Postaram się coś z tym zrobić, jednak nie ma bezpośredniej metody na wyłącznie danego przedmiotu z okna zarządzania ciałami/schowkami.

Teraz prośba, czy bron spas-12 mogła by posiadać opcje dokupienia kolby w drzewku ulepszenia? i czy dało by się zrobić tak ze po kupieniu tego ulepszenia na teksturze broni faktycznie było by to widać? to samo dotyczy shotguna striker, na ikonce w plecaku kolba jest rozłożona a po przełączeniu w widok tpp z nad ramienia kolba jest złożona.

Nie. Nie umiem modyfikować modeli, więc nigdzie to (poza ikoną) nie byłoby widoczne.

ha i jeszcze pytanie czy jest mozliwość dodania takiej opcji żeby widok ze środka hełmu dało się wyłączyć tak jak w starym dobrym Oblivion Lost z cienia czarnobyla (mam na myśli otoczke naokoło ekranu i efekt parowania) po prostu lubie grac w trybie tpp gdzie widać pancerz i bron a ten widok troche w tym przeszkadza.

Jak już załadujesz save'a to ESC i później w menu głównym F5. W opcjach będziesz miał "Rama maski gazowej", czy jakoś tak to nazwałem.

mozna by dodać Strieloka i Szrame jako lonerów łażących po zonie tu i tam ale to juz nie wiem, ide spac bo mi juz ciężko zebrać myśli :P

Nie. Ze względów na linię czasu, wydarzenia TFW mają miejsce między CS a SoC. Szrama i Strelok mają aktualnie robioną wodę z mózgu w Elektrowni.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości