troche dzisiaj pograłem i po ciężkiej przeprawie z chimerą zauważyłem że w opisie jej mózgu jest coś w stylu ,,niewielu stalkerom udało się ją pokonać" czy jakoś tak i teraz propozycja, czy po zabiciu jakiś potężnych mutantów np. kontrolera/nibyolbrzyma/chimery rosła by reputacja (nieznacznie ale zawsze) u samotników ? w końcu wyeliminowanie stwora tego pokroju prawdopodobnie uratuje życie wielu z nich i taka rzecz raczej nie przechodzi bez zauważenia w zonie

musze tez dodac że normalnie grałem na wersji zawartej w pierwszym poście tematu 3.7+fix i dość często lądowałem na pulpicie, dzisiaj dwie godzinki grałem w wersję 3.8 + wszystkie fixy i ani razu mi się nie zdarzyło zaliczyć bugtrapa, a cały czas łaziłem po bagnach i kordonie (najczęściej mnie tam wywalało w poprzedniej wersji) więc jest bardzo dobrze (chyba ze miałem szczęście) i pytanko, czy tylko na maim kompie tak muli skład na wysypisku? bo w tym miejscu zawsze miałem spadek fps do 5-7 i załatwienie tam czegoś to istna masakra (w wanili też był spadek ale nie aż taki, ale wiadomo podochodziło linijek to i gra bardziej tnie)