[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Rozdupnik w 19 Lip 2012, 23:10

Czyli te łatwiejsze. W CoP nie było ich aż tak dużo tylko rozpoczęcie i zakończenie było takie inne a w samej grze to tylko były takie z prawdziwego zdarzenia. A co miało by na nich być? Bo jeśli jak w CoP to i dialogi były więc jak chciałbyś powiązać nową fabułę i dialogi na przerywnikach? Nie wiem czy pan Utta to wypowie :D
Rozdupnik
Stalker

Dołączenie: 02 Lut 2012, 23:03
Ostatnio był: 22 Wrz 2015, 16:47
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez Marked w 20 Lip 2012, 01:11

Jak się dostać do elektrowni? ;o
Marked
Kot

Dołączenie: 11 Gru 2010, 18:25
Ostatnio był: 26 Kwi 2014, 10:39
Miejscowość: Stargard
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Bulldog 6
Kozaki: -1

Postprzez TheKowal w 20 Lip 2012, 08:32

W obecnej wersji moda sie nie da, tak samo do limańska, a co do przerywników, to wszyscy mówią ze w CoP poszli na łatwiznę z tymi rysunkami, a mi osobiście się spodobało, klimatyczne rysuneczki bardziej mi spasiły jak przerywniki filmowe (może ze względu ze w Fallout 1 i 2 takie właśnie były zakończenia :P), a przeciez robicie tylko modyfikacje to nie trzeba od razu lecieć na całość i robić filmików :P (osobiście nei grałem w żadną modyfikacje która zawierała by przerywniki filmowe) ale to twoja decyzja
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2012, 23:44
Ostatnio był: 26 Lut 2013, 01:42
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez smoq2 w 20 Lip 2012, 09:56

Decyzja jest taka, bo nie mamy studia filmowego. Myślałem nad formą komiksu, ale właśnie nie mamy grafika. Rozmawiałem kiedyś z Terminusem, ale pojawiły się akuratnie inne rzeczy do roboty i rozmowa się skończyła. Teraz już nie chce zawracać mu tym gitary.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Xen w 20 Lip 2012, 15:03

Nie śledzę tematu i nie wiem dokładnie co się dzieje, ale chciałem się zapytać, czy wszystkie poprawki są zamieszczane w pierwszym poście? I czy były jakieś w ogóle od powiedzmy miesiąca.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 12:26
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez swierszczu w 20 Lip 2012, 16:16

Mam pytanie, bo dopiero pobrałem tego moda, i jak włączam grę to startuje w wiosce pijawek tylko z apteczką, 2 bandażami i lekami , ale nie mam noża i ciężko trochę z pijawka się rozprawić... Może mi ktos powiedziec jak to przejść??
A poza tym jak mam ociekać skoro na dole zawsze jak schodzę jest ta pijawka i zawsze mnie dorwie...
swierszczu
Kot

Dołączenie: 17 Cze 2012, 00:49
Ostatnio był: 27 Maj 2013, 16:18
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 0

Postprzez Wojak w 20 Lip 2012, 16:18

@Xenquischisz
Ostatnia wersja to 3.8, znajduje się tutaj: viewtopic.php?f=48&t=9412&start=4392#p213312
Z tego co wiem to miała być już dawno w pierwszym poście.

@swierszczu
O to właśnie chodzi, masz wiać do punktu wskazanego na PDA. Potem kupisz potrzebny sprzęt u handlarza w bazie, którą sobie wybierzesz. Pijawki chyba nie powinno tam być, jest ona dość daleko i zanim dobiegnie... Na pewno masz najnowszą wersję?
Oceniasz zbyt prędko.

Za ten post Wojak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Xen.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 37

Postprzez reks w 20 Lip 2012, 17:15

Jak jakimś cudem jest tam na dole i jak schodzisz drabiną to cię zabija. Spróbuj wyskoczyć tą dziurą co jest w wierzy. ja tak zrobiłem :D
Ostatnio edytowany przez reks, 20 Lip 2012, 21:40, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
reks
Kot

Dołączenie: 27 Sty 2011, 14:56
Ostatnio był: 17 Mar 2017, 12:04
Miejscowość: Krasnystaw
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 2

Postprzez jalkavaki w 20 Lip 2012, 19:09

Cóż... skoro ktoś do STALKERA nastawia się na napierdalanę żywcem z Serious Sama (czyli więcej szarych komórek ma w palcu wskazującym niż w głowie) to nie dziwi fakt, że z pijawką próbuje rozprawić się za pomocą apteczki czy bandaża.
Gdy zaczyna się rozgrywka, dostajesz komunikat "Uciekaj" - szare komórki w palcu wskazującym mogą tego nie zarejestrować, więc pomogę - należy drabinką udać się w dół i nie zwiedzając okolicy pobliskiej (tym bardziej próbować walczyć z pijawką - znowu palec wskazujący bezczynny) najszybciej i najkrótszą drogą udać się do wyjścia z Magazynów Wojskowych w kierunku Rostoku. Tam spotykamy Łopatę z ekipą (broń Boziu ich atakować apteczkami czy bandażami!), którzy to bezpiecznie zaprowadzą Durada do wybranego przez nas punktu.
Teraz juz tylko zakupy i można ulzyć czekającemu od dłuzszego czasu w napięciu paalcu wskazującemu.
Have a fun.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez TheKowal w 20 Lip 2012, 21:11

troche dzisiaj pograłem i po ciężkiej przeprawie z chimerą zauważyłem że w opisie jej mózgu jest coś w stylu ,,niewielu stalkerom udało się ją pokonać" czy jakoś tak i teraz propozycja, czy po zabiciu jakiś potężnych mutantów np. kontrolera/nibyolbrzyma/chimery rosła by reputacja (nieznacznie ale zawsze) u samotników ? w końcu wyeliminowanie stwora tego pokroju prawdopodobnie uratuje życie wielu z nich i taka rzecz raczej nie przechodzi bez zauważenia w zonie :P musze tez dodac że normalnie grałem na wersji zawartej w pierwszym poście tematu 3.7+fix i dość często lądowałem na pulpicie, dzisiaj dwie godzinki grałem w wersję 3.8 + wszystkie fixy i ani razu mi się nie zdarzyło zaliczyć bugtrapa, a cały czas łaziłem po bagnach i kordonie (najczęściej mnie tam wywalało w poprzedniej wersji) więc jest bardzo dobrze (chyba ze miałem szczęście) i pytanko, czy tylko na maim kompie tak muli skład na wysypisku? bo w tym miejscu zawsze miałem spadek fps do 5-7 i załatwienie tam czegoś to istna masakra (w wanili też był spadek ale nie aż taki, ale wiadomo podochodziło linijek to i gra bardziej tnie)
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

Postprzez jalkavaki w 21 Lip 2012, 10:03

Mnie tam skład nigdy nie mulił. Nawet na starym sprzęcie. Może pora na zmiany?
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 10 Cze 2025, 07:01
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez TheKowal w 21 Lip 2012, 14:27

znaczy zauważyłem że po staniu sięsamotnikiem muli znacznie mniej, prawie niezauważalnie, nie wiem od czego to zależy, a zmiany sprzętu bardzo chętnie tylko wyjdą mnie jakieś 1000zł to raczej nie w tym roku :P
Awatar użytkownika
TheKowal
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości