Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].
Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].
Lokalizacja logów: Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs
Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.
Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.
Z tego co wiem to monolitowcy mają wybuchać przy czym Gauss się spieprzy, a co do naprawy mógłbyś zrobić że tylko jakiś specjalny mechanik go naprawia[Za dużą kasę lub przysługę np. zapewnić mu ochronę odziału frakcyjnego].A co do CN to mogłbyś poprawić im nowe zbroje[wschód,SEVA,egzo] na bardziej jaśniejszy.
Czy wolność jako frakcja nastawiona głównie na snajperów nie powinna mieć wcześniej od innych lepszej snajperki i zostawił bym im SWD jako że ta broń do nich idealnie pasuje
Jak chcecie żeby Wolność była naprawdę wybitnie "snajperska" to można by dodać im tego Barreta M82 (pare osób o niego prosiło) oczywiscie bez mozliwosci ulepszania (odpada problem z systemem modułowo-slotowym) i dać im dostęp do broni snajperskiej zawsze o poziom lepszej.
Toz 34 scoped broń niezbyt przydatna ale żeby odrazu sie pozbywać ?
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy" "Si vis pacem para bellum"
Nie, nic już nie zamieniam, zmieniam, czy podmieniam. Zawsze jak się poruszy temat broni, to później ciężko z niego zejść... Jest dużo innych rzeczy do zrobienia.
Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Jeszcze nie, ale ostro pracujemy. Na razie głowię się nad naprawieniem śmigłowców, a dokładniej wyliczania ich trajektorii lotu po tym jak zauważą cel. Oryginalny skrypt jest do bani, gdyż w ogóle nie uwzględnia terenu przy tym jak śmigłowiec krąży w okół celu, w związku z tym, przelatuje on sobie czasem przez budynki, drzewa, a nawet ziemię jak teren ma ostre nachylenie. Mój skrypt ma określać 8 punktów w okół ostatniej widzianej pozycji celu, po których śmigłowiec będzie się poruszał gdy cel zniknie mu z pola widzenia. Problem z tym, że podczas gdy wyznaczenie ich współrzędnych w płaszczyźnie (z lotu ptaka) było dość proste, to ich wysokość od ziemi jest problemem, gdyż w nie ma możliwości określić współrzędnych ziemi. Dla geodety to pewnie brzmi niezrozumiale ale każdy punkt na geometrii ziemi też ma współrzędne w tym przypadku.
Więc stoję w miejscu do póki nie wymyślę jak wyczarować jakiś punkt odniesienia, który by mi zwracał współrzędne ziemi (choćby w przybliżeniu) dla każdego z ośmiu punktów lotu.
Moda Opis: Normalny program śmigłowców bojowych. Z pewnością nie jest idealny, ale nic lepszego brzydoty, który był pierwotnie. Wszystkie freebie zakończył. Śmigłowiec nie nieszkodliwy bezużyteczna ozdoba, jak w oryginale. Teraz jest to bardzo niebezpieczny przeciwnik, który flunked z fuck PM, nie ważne jak pokonać.
Wersja gry: 1,004 Stalker PM Tryb Autor: Kirag
Lista zmian / nowości: Wersja 1.0
+ Zmieniono taktykę śmigłowiec + Wzmocnione ramiona + Zmieniono model uszkodzeń + Helicopters odróżnić przyjaciela od wroga + Jako cel, oprócz aktora i obiekt może być podany konkretny story_id gułag lub obszar + Można określić wiele celów w jednej sekcji logiki + Śmigłowców trasy może być nie tylko all.spawn, ale również w zewnętrznych plikach. Zachować poparcie wszystkich możliwych sposobów all.spawn. Określając ścieżkę zewnętrznych śmigłowców plików odpowiedzi do komunikacji między punktami
Zgodność i potencjalne problemy: Maude była na czystej grze, ale wzorzec zachowania powinna działać w teorii, do dowolnego montażu bez wpływu zachowań helikopterów. W bind_stalker.script - tylko tarło patrol nad torami w kordon. W _g.script nowe funkcje do życia nie uległ zmianie. Cała adaptacja jest zredukowana do kopiuj-wklej. Model uszkodzeń powstał na podstawie moich config broni, są połączone (tylko dla broni z oryginału). Z innymi configs mogą być problemy z obliczaniem kwoty odszkodowań.
Wersja 1.1 z dnia 05 grudnia 2009
Dodane homing pociski i nowy model Mi-2.
Na stronie 21, Kirag pisze, że wykorzystuje współrzędne XYZ i chyba strzelał z współrzędnymi na ziemi. Jak to rozumieć? (Tłumacz Google)
:
Strzeliłem współrzędne na ziemi, i dodaje się do wysokości, jak wiele dziesiątków metrów - nie pamiętam. Lub, alternatywnie, wziął trochę wysoki punkt (w przypadku patroli W / D w Cordon - most, to tylko nad resztą) plus liczniki N do jego wysokości - to było odpowiedniej wysokości dla wszystkich punktów, X i Z na ziemi. Jeśli nie potrzebujesz żadnego rodzaju akrobacji przebytych pod mostem - to wystarczy. I co najmniej 90%, jak to jest drogi - utrzymuje się mniej więcej na tej samej wysokości.
Najprawdopodobniej algorytm bazuje na najwyższym punkcie na mapie (h), do którego dodawana jest wartość n. Wysokość lotu, to jakby h + n. Najlepiej byłoby przesłać cytowany tekst w oryginale do kogoś, kto gawarit pa ruskij w celu wiarygodnego odszyfrowania.
Przeglądałem pliki, które mi tu podrzuciliście, i niestety nie znalazłem tego co potrzebuje. Choć fajne są w nich rozwiązania, np. lądowanie i spawnowanie wojskowych obok - taki niby desant. Jednak do tego została użyta specyficzna metoda określania powierzchni ziemi (używam ją aktualnie jako zastępczą), która potrafi określić poziom tylko na powierzchniach po, których mogą poruszać się NPC. W tym przypadku ma to jak najbardziej sens, gdyż po co helikopter miałby zrzucać stalkerów na dachu z którego nie mogą zejść.
Algorytm obliczający wysokość lotu jest zawsze taki jak napisał Sivert, i choć brzmi on logicznie, to niestety jeśli byśmy do niego wrócili, to w takim Jantarze helikopter latałby strasznie wysoko, ze względu na wysokość budynku fabryki, który jest chyba najwyższym w całej grze. Jeżeli gracz jeszcze zejdzie do bunkra naukowców, to może pomarzyć, że kiedykolwiek trafi w helikopter z RPG.