[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez smoq2 w 19 Wrz 2012, 13:39

Hehe - widzę, że akcje on-line'u ostatnio u was wzrosły :) IMO bardzo spoko, że się do tego przekonaliście.

Owszem, lecą w górę każdego dnia. :)

Oczywiście z bomby musięliście zacząć robić to w sposób bardziej zaawansowany niż ktokolwiek wcześniej - ale to już chyba standard jeśli chodzi o TFW :)

Bez przesady ;) I tak wszyscy wolą Misery :P

Co do niektórych konkretnych rozwiązań to dostrzegam pewne źródła inspiracji - czy też może jest to przypadkowa zbierzność? :)

Oczywiście, nikt z TFW nie jest żadnym pionierem. :)

Można spytać kiedy będzie można stestować coś grywalnego jeśli chodzi o nowe AI? Ew. może byście nagrali jakiś filmik czy coś?

Nie wiem czy ma to jakiś sens. Dopiero wczoraj zauważyłem możliwość utworzenia punktów osłon bez używania przypisanych smart_covers, więc na razie wszystko co poprzednio napisałem jest gdybaniem. Jednak jeśli okaże się, że jest to w 100% możliwe i będzie wyglądać odpowiednio, to będzie trzeba całe AI walki od nowa napisać, więc raczej za szybko nic nie wypuścimy.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Reklamy Google

Postprzez Rumcajs93 w 19 Wrz 2012, 18:58

Czyli jeżeli obsadzasz całe mapy to może być tak że spotkamy się kiedyś z sytuacją że wolni stalkerzy walczą gdzieś na uboczu z wojskiem i obie strony będą wykorzystywały te stworzone przez Ciebie kryjówki?
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez duty w 19 Wrz 2012, 21:22

Jeśli dobrze zrozumiałem smoq2 to tak, bo zmieni całkiem AI walki (dla wszystkich NPC).
Zmiany będą naprawdę duże, nie widzieliśmy jeszcze najnowszych poprawek a tu następny pomysł i kompletna przebudowa AI walki w drodze.
Nie mogę się doczekać, jaki będzie efekt tych zmian :D
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez smoq2 w 19 Wrz 2012, 23:03

Jeśli się uda...
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez morgul w 20 Wrz 2012, 16:19

Witam. Mam problem z zadaniem dostarczenia metalowej skrzyni ze sprzętem dla powinności do Kreta na Bagnach. Nie mogę nic z nią zrobić, ani nie chce kupić, ani opcji dialogowej... co zrobić? Przepraszam, jeśli post w złym miejscu.
morgul
Kot

Dołączenie: 28 Sie 2012, 15:29
Ostatnio był: 07 Mar 2015, 11:52
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 1

Postprzez duty w 20 Wrz 2012, 17:31

Uda się, uda smoq2 :E

morgul najlepiej dokończyć zadanie i zanieść skrzynie dla odbiorcy, jeśli jest to nie możliwe z powodu jego śmierci lub postanowiłeś dołączyć do frakcji akurat w trakcie zadania, to trzeba dokonać pewnych zmian w plikach.
Smoq2 pisał kiedyś jak to rozwiązać , wpisz zmiany i spróbuj wyrzucić skrzynie, po wywaleniu powinna wyglądać jak PDA z powodu braku modelu. Jeśli to zadziała :/

Otwórz plik w [folder ze stalkerem]/gamedata/configs/misc/items.ltx w notatniku i znajdź tam taką linijkę:
[faction_eq_box]:identity_immunities
tam zmień :
can_trade = false
quest_item = true
na
can_trade = true
quest_item = false
Awatar użytkownika
duty
Tropiciel

Dołączenie: 27 Lut 2011, 22:29
Ostatnio był: 15 Cze 2015, 18:31
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 27

Postprzez Idek w 21 Wrz 2012, 18:34

Ponawiam pytanie co ze skrytką "Sterta śmieci" w magazynach wojskowych ?Obecnie nie da się jej zebrać gdyż "nie znam drogi" czyli jest tam jakieś przejście .... Skrytka jest ulokowana w wschodniej części bazy .... Podczas zabawy w notatniki i testowania tego co wyszło (kałach na naboje śrutowe itd.) zauważyłem że po uszkodzeniu helikoptera pali się a przy dalszym strzelaniu wybucha i spada na ziemie ... Kiedyś ten temat był poruszany i czy nie dałoby się zrobić skrytki z tego wraku co spada ?? Nie trzeba byłoby wtedy używać ew. rozwiązań typu worms ....
Idek
Tropiciel

Dołączenie: 10 Lut 2011, 22:06
Ostatnio był: 22 Lip 2014, 16:27
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 20

Postprzez okokota9437 w 21 Wrz 2012, 23:35

Mistrzu wypakowalem gamedata od nowa,zainstalowalem moda i mam wszystko po rusku.NAPISZ PW JESLI MOZESZ I HELP MY :D

Uwagi moderatora:

Daruj sobie te kolory. - Soviet
NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOBNOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB NOOOOOOB NOOOOB
okokota9437
Kot

Dołączenie: 16 Wrz 2012, 17:18
Ostatnio był: 02 Paź 2012, 21:04
Miejscowość: w dupie kurwo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 0

Postprzez binczu w 23 Wrz 2012, 17:48

Witam, handlarze w grze są bardzo drodzy a pomimo ze cena sprzedaży jest napisana to sprzedają itemy o 1/3 drożej a moje itemy są skupowane za grosze, czy tam ma być?
binczu
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 10:24
Ostatnio był: 28 Wrz 2012, 18:10

Postprzez DJ[Zone] w 23 Wrz 2012, 18:00

Tak ma byc. Jesli poprawisz reputacje u samotnikow to bede sprzedawac taniej. Poprawic ja mozesz wykonujac zadania dla nich.
DJ[Zone]
Stalker

Dołączenie: 15 Mar 2012, 20:06
Ostatnio był: 21 Cze 2015, 16:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 6

Postprzez konradix w 25 Wrz 2012, 21:38

Mam problem :( do jakiego folderu wrzucić tego fixsa naprawiającego ? proszę o szypką odp.
konradix
Kot

Dołączenie: 07 Cze 2012, 21:42
Ostatnio był: 01 Gru 2012, 21:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Gandzia w 25 Wrz 2012, 21:46

Do folderu z modem, czyli tak zwanej gamedaty.
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości