W jaki sposób Striełok trafił do pralni?

Tutaj dyskutujemy w tematach, które nie pasują do żadnej części S.T.A.L.K.E.R.'a.
Regulamin forum
Chcesz zadać pytanie lub masz problem? Napisz w tym dziale, a Twój temat na pewno zostanie usunięty.

Re: Czy Striełok tu pasuje?

Postprzez Wheeljack w 01 Paź 2012, 16:50

Powiedzcie mi o co się rozchodzi to może nie wywalę tematu. :caleb:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 09 Lip 2025, 18:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Reklamy Google

Postprzez pan kozaq w 03 Paź 2012, 11:46

Chodzi o to że snujemy domysły na temat co się dzieje po finale z SHoC-a do momentu przybycia Striełoka do pralni samoobsługowej.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Re: W jaki sposób Striełok trafił do pralni?

Postprzez Wheeljack w 03 Paź 2012, 17:40

Nomż, nazwałem odpowiednio temat, teraz proszę gdybać. :caleb:
Awatar użytkownika
Wheeljack
Administrator

Dołączenie: 13 Kwi 2009, 18:52
Ostatnio był: 09 Lip 2025, 18:56
Miejscowość: Fraktal
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 726

Postprzez Endriu92 w 03 Paź 2012, 21:58

Przyszedł sobie do pralni bo stwierdził że pomoże SBU itd.
więc
WTF?
Image
Awatar użytkownika
Endriu92
Stalker

Dołączenie: 27 Gru 2009, 13:57
Ostatnio był: 15 Mar 2025, 17:30
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

Postprzez Naznaczony221 w 04 Paź 2012, 15:13

A mi się wydaje że on tam przyszedł po to by pomóc agentom SBU oraz bo mu się znudziło życie w Zonie.W końcu Kieł i Duch- dwaj jego najlepsi kumple nie żyją więc nie ma po co w zonie dłużej siedzieć.Lub po to by się schronić przed emisją.W modzie o nazwie Sigerous mamy zamówienie od żwawego na AK-47 które podobno należało do Stiełoko po tym ja zabił ostatniego izloma w zonie.

Za ten post Naznaczony221 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Endriu92.
Naznaczony221
Stalker

Dołączenie: 09 Paź 2011, 14:21
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 23:44
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 0

Postprzez Junx w 04 Paź 2012, 17:44

Cofnijmy się w czasie do momentu zakończenia SoC...

Dokonaliśmy wyboru "dobrego" i Strielok znajduje się na trawie i leży w sobie najlepsze.

Chwila gdy przychodzi kanałami do pralni tutaj mamy kilka nie wiadomych.

1. Jak dostał się do tej części Prypeci oraz jak w(y)szedł do/z kanałów.
2. Wspomniał o jakimś planie, ale mu się nie powiódł śmierć Kła i Ducha?
3. Chce przekazać informacje, z "podróży" w SoC?
4. Jakie to były informacje? Te, które "My" zdobyliśmy?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Lip 2025, 18:14
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez kaczor_1991 w 04 Paź 2012, 18:31

Piłat napisał(a):Zmartwię Cię, ale jest: Mass Effect. (...)

Nie do końca. Rozpatrując grę jako serię... przeszedłem tą grę chyba więcej razy niż stalkera właśnie ze względu na możliwość różnorodnej gry i ciekawości jak to będzie. Niestety bez względu na sposób gry i podejmowane decyzje zakończenia są tak bliskoznaczne, że właściwie identyczne. W ogóle niestety grając w ME3 nie odczuwam jakichkolwiek konsekwencji tego co zrobiłem w poprzedniej. Jak ktoś w drugiej częsci zginął, to w ME3 w danej misji go nie spotkamy, ale sama misja jest właściwie identyczna, tylko uboższa o kilka rozmówek. Dlatego niestety podpisuję się pod stwierdzeniem, że taka idealnie reagująca na poczynania gracza gra nie istnieje. Seria ME co najwyżej była najbliżej tego ideału. Ale i tak kosmicznie daleko.

Junx napisał(a):1. Jak dostał się do tej części Prypeci oraz jak w(y)szedł do/z kanałów.
2. Wspomniał o jakimś planie, ale mu się nie powiódł śmierć Kła i Ducha?
3. Chce przekazać informacje, z "podróży" w SoC?
4. Jakie to były informacje? Te, które "My" zdobyliśmy?

Pofantazjujmy, czemu nie?:) Przy czym niektóre "fakty" mogą być naciągane, już daaaawno nie widziałem outra SHOCa;]

1. nie widzimy gdzie konkretnie leży. Ta trawa mogła być "tuż" pod samą elektrownią. Naznaczony nie był (przynajmniej w moich wyobrażeniach i sposobie gry - zawsze jak tylko mogłem starałem się przekradać zamiast walczyć, bo to mi bardziej pasowało do jego postaci) Rambo, więc postanowił użyć jak najbezpieczniejszej drogi opuszczenia terenu elektrowni. Będąc już w samej elektrowni przeszukując zwłoki jakiegoś pokonanego znalazł mapę z oznaczeniem jakiegoś ukrytego tunelu jeszcze z czasów zimnej wojny mającej umożliwić szybkie i bezpieczne opuszczenie terenu elektrowni podczas ataku na nią. A że tunel był opisany jako "bezpieczne przejście do prypeci" to postanowił spróbować.

2. Nie do końca rozumiem co chcesz tu powiedzieć.

3&4. Striełok był/jest jednym z najlepszych stalkerów w historii. Przeżył i widział niejedno. Dla naukowców i wojskowych w zewnętrznym świecie jego wiedza jest bezcenna, bo prawie nikt takowej nie posiada, a jak już to za bardzo nie jest skory do dzielenia się nią z wojskiem i im podobnym. Wobec czego opowieść o każdej sekundzie jego życia w Zonie jest na wagę złota. A do tego dochodzą informacje zdobyte przez graczy we wszystkich częściach na różne tematy (wg. mnie głównie na tematy dokumentów porozrzucanych po różnych labach) to trochę tego opowiadania i dzielenia się informacjami miał.

Bardziej mnie zastanawia to kim właściwie był Striełok zanim trafił do Zony, jakie były jego motywy podróży do najgorszego miejsca na świecie?

Jeśli był jakimś przestępcą i w Zonie ukrył się przed wymiarem sprawiedliwości, to można by ba tego podstawie zrobić niezłą grę akcji osadzoną w normalnym świecie, będącej prequelem całej serii będącej jednocześnie taką promocją Stalkera 2 mogącą przez uproszczone mechanizmy i świat nieźle wypromować serię na zachodzie^^

Po co zdecydował się pomóc SBU? No właśnie, jeżeli był przestępcą to postanowił pomóc wojsku w zamian za a) wydostanie go z Zony b) wyczyszczenie kartoteki

Gdzieś tam jeszcze było coś o spełniaczu życzeń. Stwierdził, że to bujda. No cóż, skoro kiedy leży na trawie to zona "nie istnieje" to jakim cudem są dalej mutanty, anomalie i zwarcia?

Makabra, ale pofantazjowałem...
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez Junx w 05 Paź 2012, 23:42

kaczor_1991 napisał(a):2. Nie do końca rozumiem co chcesz tu powiedzieć.

Podczas przyjścia do Pralni mówił o jakimś planie, lecz mu się nie powiódł.
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 17 Lip 2025, 18:14
Miejscowość: Na co Ci to :)
Kozaki: 358

Postprzez Gro3a w 06 Paź 2012, 10:53

Pewnie chodziło o to, gdy zniszczył te kapsuły na końcu SOC, to myślał, że zona zniknie. Ale to tylko moje domysły :D
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: 20 Cze 2025, 00:23
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez kaczor_1991 w 06 Paź 2012, 11:37

a może to trzeba traktować jako większy plan w perspektywie kła, ducha i całej reszty hałastry. Może cała wyprawa jaką przebyliśmy w Cieniu Czarnobyla, gdyby Strielok był świadomy tego kim jest miała jeden cel: zniszczyć Zonę? Współtowarzysze Strieloka działali w stronę tego by to osiągnąć, a Striełok z biegiem czasu do nich "dołączył"?
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez huubi w 06 Paź 2012, 19:32

Ale S.T.A.L.K.E.R 2 jak na dzień dzisiejszy twórcy mówią, nie powstanie :(. Może kiedyś, miejmy nadzieję.
"Idiota". To nie obelga, to stwierdzenie faktu.

Przyjaciele są jak płatki śniegu. Znikają gdy tylko na nich nasikasz...
Awatar użytkownika
huubi
Kot

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 21:15
Ostatnio był: 14 Lip 2015, 14:04
Miejscowość: Nowy Targ (PD)
Frakcja: Powinność
Kozaki: -2

Postprzez Gorik w 06 Paź 2012, 19:40

@huubi czytasz czasem stronę główną? Jak nie to masz tutaj http://stalker.pl/2012/09/28/s-t-a-l-k- ... /#comments że twórcy wcale nie zaprzeczają, a nawet mówią że "Po pierwsze: S.T.A.L.K.E.R. żyje. Po drugie: negocjacje trwają. A po trzecie: Siergiej Grigorowicz nie sprzedawał i nie zamierza sprzedawać tej marki."
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Dołączenie: 26 Lut 2012, 17:43
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 11:48
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 33

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości