[KONKURS] Opis "wisielca" znad posterunku Powinności w Barze

Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne.

Moderator: Realkriss

Re: [KONKURS] Opis "wisielca" znad posterunku Powinności w B

Postprzez Canthir w 07 Lut 2013, 22:49

Glaeken napisał(a):A wpisowe za uczestnictwo w konkursie było? Nie! To skąd organizatorzy mają mieć kasę na nagrodę dla zwycięzcy?

Z reklam? Serio, forum o takiej oglądalności i takim zagęszczeniu reklam mogłoby się postarać przynajmniej o grę czy książkę jakąś, bo tak to wstyd trochę.
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.
- A&B Strugaccy; Piknik na Skraju Drogi

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Dołączenie: 02 Lis 2010, 17:50
Ostatnio był: 19 Sty 2022, 16:46
Miejscowość: Szn
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 193

Reklamy Google

Postprzez Voldi w 07 Lut 2013, 23:04

Pamiętaj, Canthir, że to spontaniczny twór samych forumowiczów, przy którym administracja dała jedynie 'zielone światło' bez angażowania się. Powtarzam - może kiedyś, jak konkurs się trochę rozrośnie i się przetrą szlaki.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Canthir w 07 Lut 2013, 23:10

To niech administracja się, motyla noga, interesuje co się dzieje im na forumie, a nie, że tylko warny i bany rozdają jak im się coś nie spodoba a forum odłogiem samopas ma się kręcić. Bo na chwilę obecną mam wrażenie, że adminy mają głęboko w ślepej kiszce tak ten konkurs jak cały ten dział.
Смертельные аномалии, опасные мутанты, анархисты и бандиты, не остановят "Долг", победоносной поступью идущей на помощь мирным гражданам всей планеты!

Kiedy idziesz do Strefy, to sobie za konotuj: z towarem wróciłeś - cud boski, z życiem uszedłeś - daj na mszę, kula patrolu - fart, a cała reszta - jak los zdarzy.

Nie da się tu żyć bez gorzałki... Chcę już o wszystkim zapomnieć. Cholera, to samo dzień po dniu. Kiedy to się wszystko skończy? To chyba przeznaczenie... Daj mi spokój! Życie i tak jest do dupy.

zdjęcia Zony

Za ten post Canthir otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Voldi, Gizbarus, Gorianov, Fender, SkullDagger, Kudkudak.
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez Fender w 08 Lut 2013, 01:04

Stalker umarł, więc i forum związane ze stalkerem umiera. Teraz jest to w zasadzie coś ala kafeteria i taki stan rzeczy będzie się utrzymywał dopóki nie zainteresuje się ludzi tematyką stalkera. A za to w głównej mierze odpowiada administracja forum. Jeśli człowiek widzi aktywne posunięcia, drążenie tematyki związanej z grą, jakieś konkursy, ciekawostki, promowanie dyskusji związanej z tematem przewodnim forum sytuacja byłaby zupełnie inna. Ja osobiście w konkursie udziału nie wezmę. Zdaję sobie sprawę, że mój post może zabrzmieć jak wywody sfrustrowanego gimnazjalisty, jednak jest mi przykro, że stan rzeczy jest taki a nie inny. Sam tworzę opowiadania, jednak robię je dla ludzi, a nie dla rangi wywalczonej przez zwykłych forumowiczów u adminów, którzy sami powinni się tematem zainteresować. Gdyby jeszcze było to zarządzane w sposób konsekwentny to połowę forumowym "rangersów" a już większość rzeczonych opowiadaczy należałoby odwołać i zwolnić miejsce dla osób utalentowanych, które wkładają swoją cegiełkę w budowanie klimatu na stronie (a sporo osób tworzących świetne dzieła się tu znajduje). Samopas, samowolka i zatracanie czegoś, co jeszcze około 2 lat temu stało na przyzwoitym poziomie. Pomysł jak najbardziej fajny i ciekawy, jednak jest to kropla w morzu tego co powinno być zrobione. Banujcie, warnujcie droga wolna pany. Mi osobiście jest po prostu przykro, że sytuacja jest właśnie taka. Trochę offtop wyszedł, ale mam nadzieję, że ktoś to przeczyta, zanim zostanie to usunięte. Pozdrawiam i życzę uczestnikom powodzenia.

Za ten post Fender otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
Fender
Tropiciel

Dołączenie: 26 Wrz 2010, 12:38
Ostatnio był: 13 Gru 2024, 21:14
Miejscowość: Przedmieścia Limańska
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Viper 5 9x18
Kozaki: 90

Postprzez Glaeken w 08 Lut 2013, 02:18

Canthir napisał(a):Z reklam? Serio, forum o takiej oglądalności i takim zagęszczeniu reklam mogłoby się postarać przynajmniej o grę czy książkę jakąś, bo tak to wstyd trochę.

A pytaliscie oto?
Fender napisał(a):Jeśli człowiek widzi aktywne posunięcia, drążenie tematyki związanej z grą, jakieś konkursy, ciekawostki, promowanie dyskusji związanej z tematem przewodnim forum sytuacja byłaby zupełnie inna.

Z mojej strony mogę powiedzieć,że na 2013 rok są zaplanowane pewne atrakcje, ciekawostki i konkursy z nagrodami ;) Jedne są na razie na etapie pomysłu, inne w trakcie realizacji a jeszcze inne czekają na decyzje podmiotów i osób spoza forum.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 24 Lis 2024, 01:49
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez Terminus w 08 Lut 2013, 08:13

Jest taki dział strona/forum do wrzucania żalów i propozycji. Nie widzę sensu spamowania w tym temacie.
Canthir napisał(a): forum (...) mogłoby się postarać przynajmniej o grę czy książkę jakąś, bo tak to wstyd trochę.
A w ogóle zaproponowałeś coś takiego? Pytałeś Kowka o taką możliwość?

Pomijam już, że JEST nagroda rzeczowa w tym konkursie :-(
CREDO [łac. Wierzę]
Awatar użytkownika
Terminus
Deliryk

Dołączenie: 22 Cze 2007, 06:15
Ostatnio był: 13 Maj 2025, 11:07
Kozaki: 1450

Postprzez Gizbarus w 08 Lut 2013, 09:55

Co fakt, to fakt, nie ma sensu offtopować i srać żarem niczym Cycu w tym dziale - w końcu miał być przeznaczony stricte do informowania o swoim uczestnictwie i wysłaniu pracy na maila.

Co do nagrody rzeczowej - czyli jednak się załapaliśmy, Termi? ;)
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 13:20
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Meesh w 08 Lut 2013, 12:45

Ze swojej strony dorzucam do nagrody suchpajok - ruską rację żywnościową, oficerską :E
"Patrząc po forum, to głównym objawem meeshophobii jest ból dupy." - T.
"Przybędzie autor wielki na forum wasze i ferment siać będzie wśród userów płochych, prowadząc do upadku domeny Kowuniowej" Whl 6:15 - S.
Awatar użytkownika
Meesh
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sty 2013, 19:38
Ostatnio był: 15 Maj 2018, 23:39
Miejscowość: Sochaczew
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 91

Postprzez Voldi w 08 Lut 2013, 12:48

Grubo się robi z tymi nagrodami. Dzięki, Panowie :wódka:
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Postprzez Canthir w 13 Lut 2013, 01:41

Pisałem Organizatorowi na PW, napiszę i tu:

Od siebie dodam do puli nagród oryginalną stalkerską śrubę z Prypeci, znalezioną na tyłach domu handlowego Jubilejnyj. Na potwierdzenie, że śruba została tam znaleziona mam zdjęcie, na którym ją jeszcze widać. Nie wykluczam, że ktoś wcześniej tą śrubę wniósł spoza Zony, ale w Zonie śrubę znalazłem ja, co nadaje jej szczególnie stalkerskiego charakteru.

zdjęcia Zony

Za ten post Canthir otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Adam, Meesh, marcel.
Awatar użytkownika
Canthir
Opowiadacz

Postprzez Voldi w 13 Lut 2013, 09:48

Więc mamy już trzy nagrody (a właściwie cztery, razem z rangą). Muszę pomyśleć nad oceną ich wartości i przydzieleniem ich do miejsc. Trzymajcie się!
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Postprzez KoweK w 15 Lut 2013, 23:20

Canthir, ale z ciebie pała, bo nie wiem jak inaczej nazwać. Nic nie pisałeś mi na PW, bym zafundował jakieś nagrody, a narzekasz, że admini to zuo i niczego nie chcą tylko warny dajom i CHWDK, JK na 100%. Poza tym w tym okresie jest to niemożliwe ponieważ na przełomie lutego i marca cała kasa z reklam idzie na serwery i domeny (i to tylko połowa wydatków).

Miał być konkurs między wami, a nagrodą miała być ranga "Opowiadacza" (o inną możliwość nikt nie zapytał!), dałem wam wolną rękę co do regulaminu i jeszcze narzekają. :facepalm:

A i jeszcze co do rzadkiego zaglądania administracji tutaj: nie robimy tego, ponieważ dobrze wiemy, że piszą tutaj ludzie o wysokiej kulturze osobistej - poza paroma wypijaczami kozaczków - którzy nie robią off-topu i burdelu. Krótko mówiąc: dla plebsu takie działy są nieinteresujące. :D No, ale jako że paru frustratów wypija kozaki za czyjeś napisane opowiadania zacznę ten dział odwiedzać częściej i ostrzegam, że będą warny za wypijanie kozaków, które można zastąpić poważną krytyką piszą posta.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack

Za ten post KoweK otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Realkriss, Glaeken.
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 29 Maj 2025, 01:26
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1489

PoprzedniaNastępna

Powróć do Konkursy, rankingi, ogłoszenia parafialne

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości