przez smoq2 w 22 Mar 2013, 11:26
Więc tak...
Wczoraj, choć byłem wykończony po pracy, udało mi się ruszyć dalej z UI. Dorobiłem 2 przyciski (w tych pustych miejscach ze screenów):
1 - Napraw: *cena* rubli
To było w miarę proste, funkcja odpalana przyciskiem najzwyczajniej naprawia przedmiot i pobiera X siana od gracza. Obliczenia ceny są takie same jak w poprzednich wersjach TFW, więc niewiele tu zmian, poza samym wyglądem.
2 - Ulepsz: *cena* rubli
Przycisk po prostu finalizuje zmiany modułów w modyfikowanym przedmiocie. Funkcja "czyta" sprawdza nasze zmiany w UI modyfikacji przedmiotu, po czym nakłada je na przedmiot w postaci ulepszeń, wywala moduły, które zakładamy z plecaka gracza i ew. tworzy w inwentarzu gracza to co zostały zastąpione. Dla gracza wygląda to tak, jakby faktycznie technik zamieniał moduły między przedmiotem a inwentarzem gracza, więc jest ok.
Brakuje jeszcze algorytmu sprawdzania ceny, ale to już nie będzie problem. 500 Ru za każdy zainstalowany moduł, 250 jeżeli gracz jest w tej samej frakcji. Ściąganie modułów z przedmiotu jest za free. Postanowiłem, że będzie w ten sposób, ponieważ same moduły będą dość drogie, a ich koszt ich zdobycia to będzie albo wygórowana cena, albo wygórowany wysiłek, lub wygórowane szczęście.
Trzeba mieć na względzie też to, że same bronie zostały zbliżone parametrami bardziej do realiów, w związku z czym, moduły nie będą zmieniać ich parametrów aż tak drastycznie jak w waniliowym stalkerze.

-
Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
foltrest.