[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Tajemniczy w 11 Kwi 2013, 11:44

Tak będą mechanicy i handlarze oraz przewodnicy.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 11 Kwi 2013, 16:52

Tak stricte to nie - będzie koleś, który będzie mógł naprawić Ci kombinezon i broń (ale ulepszyć już nie), handlarz będzie, ale z gównianym towarem (resztki amunicji + broń, którą sam zbierze), a przewodnik będzie działał bez zarzutu :)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez Vorox w 11 Kwi 2013, 17:19

@silos

Samotnik może wyeliminować frakcje, ale tylko jeśli inna zajmie jej bazę (wiem, bo sam tak robiłem).
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez Najemnik_Ara w 12 Kwi 2013, 12:06

Ma ktoś może informacje na temat nowej wersji moda ? Kiedy wyjdzie ?
Image
Awatar użytkownika
Najemnik_Ara
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2009, 23:32
Ostatnio był: 28 Sie 2013, 15:33
Miejscowość: bar "100 radów"
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: -1

Postprzez Pangia w 12 Kwi 2013, 14:58

Hah, dobre pytanie. W sumie to też już bym chętnie zagrał w nową wersję zwłaszcza, że jakiś miesiąc temu Smoq mówił, że właściwie to jakieś pierdoły z modułami mu zostały i tyle. Chociaż pewnie teraz zabrał się od nowa za układanie obrażeń dla gracza i NPC, bo podobno nie działa tak jak powinno (dla mnie jest to bzdura, bo nawet, jeśli opisy kombinezonów nie oddają idealnie dokładnie tego, jak dobrą mogą dać graczowi ochronę, to jednak w sumie wszystko działa całkiem dobrze), więc ostatecznie to pewnie do wakacji nowej wersji nie ujrzymy. Ja tam sobie na razie ustawiam TFW pod siebie, teraz zabrałem się za kombinowanie, czy uda się do niego doinstalować animacje od KingFriday'a (choć totalnie mi się nie podobają, to jednak niewyobrażalnie chu♥owe oryginalne animacje dla pistoletów zmusiły mnie do tego) - oba mody mają własny particles.xr i nie wiem, czy to będzie działało.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez silos w 12 Kwi 2013, 17:19

Panowie też macie poblem z chimerą,że jednym skokiem (nawet na najniższym poziomie trudności) zabija was od razu? Irytuje to jak cholera ;/ Wiecie jak to naprawić?
Awatar użytkownika
silos
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2013, 18:05
Ostatnio był: 13 Cze 2015, 23:14
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez frosth w 12 Kwi 2013, 17:53

Pewnie wszyscy tak mamy, bo jaka była by to radocha z zabicia kolejnego psiaka czy wieprza. Trzeba nie dać się złapać: spie*rzać jednocześnie strzelając do cholerstwa. Wykonalne "na weteranie" z obrzynem.
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Pangia w 12 Kwi 2013, 18:15

Byłoby mniej irytujące, gdyby NPC też ginęli od jednego skoku, a tak się nie dzieje, o czym wcześniej mówiłem. Poza tym kombinezon chyba powinien mieć też jakieś znaczenie, do cholery

EDIT: Hm, znalazłem dość dziwnego buga z Wichrem (tym śmiesznym pistolecikiem maszynowym na kal. 9x39mm) - pomimo, iż ustawiłem zoom_factor na 75 (nie lubię takiego przesadnego zbliżenia, a taka wartość jest dość realistyczna - daje niewielkie przybliżenie, ale przede wszystkim ułatwia skupienie się na celu), to zamiast 75 w grze dalej jest 55. Widzę to, bo na każdej broni ustawiłem takie przybliżenie, a mimo to w grze widać, że przybliżenie jest dużo większe.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez SkullDagger w 12 Kwi 2013, 19:13

Podobnie jest z kontrolerem. My mając lepszy kombinezon od naszego kompana, stojąc za murem giniemy po chwili z powodu zbyt dużego oddziaływania psionicznego podczas gdy nasz partner stoi twarzą w twarz z potworem i nic.

Przy okazji: nie zna nikt odp. na poje pytanko z poprzedniej str odnośnie zwiększenia grup na mape?
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Idealny w 12 Kwi 2013, 20:16

SkullDagger napisał(a):Przy okazji: nie zna nikt odp. na poje pytanko z poprzedniej str odnośnie zwiększenia grup na mape?

Też chciałbym się dowiedzieć, bo gdy mutanty zespawnują się o 00:00 to do 12:00 na mapie zostaje jedno góra trzy stada :<.
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez silos w 12 Kwi 2013, 22:09

@frosth tylko niech to bedzie zależne od poziomu trudności,a nie że mam ulepszony kombinezon powinności ten do polowania na mutanty i jednym skokiem chimery zaliczam zgon :facepalm: wiem,że ktoś pisał na poprzednich stronach,że egzo miał i też ginoł.Nie można tego w pliczkach ustawić? Bo irytujące jak cholera :mad:
Awatar użytkownika
silos
Stalker

Dołączenie: 12 Lut 2013, 18:05
Ostatnio był: 13 Cze 2015, 23:14
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37

Postprzez igla2008 w 13 Kwi 2013, 09:59

silos napisał(a):Panowie też macie problem z chimerą,że jednym skokiem (nawet na najniższym poziomie trudności) zabija was od razu? Irytuje to jak cholera ;/ Wiecie jak to naprawić?

Jak dla mnie jest to normalne. Chimera to nie pies. To najpotężniejszy mutant w Zonie. Nie dziw się że w kombinezonie powinności nie masz z nią szans. W Egzo też będziesz miał niewielkie. To właśnie jest przeciwnik który ma być trudny. A nie tak jak z dzikiem czy pijawką. Że jedna seria wystarczy i śmierć... Inna sprawa ile razy spotkałeś w grze chimerę?

A co do wytrzymałości kompanów. To uwierz mi, że gdyby mieli taką samą wytrzymałość jak Ty (padali by po jednym uderzeniu) to najprawdopodobniej patrząc na ich upośledzone inteligencje... po pierwszej walce z dzikami nie miał byś nikogo w drużynie. Jak patrzą i widzę walenie w ziemie i stanie w miejscu gdy biegnie na niego stado psów.. to żal mi się go robi. Powinien umrzeć a jednak żyje.. Uroki moda..
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 10:32
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości