[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Vorox w 16 Kwi 2013, 20:11

Czy wam też zdarza się taki błąd, że czasami radio całkowicie znika z ekwipunku po użyciu?
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Reklamy Google

Postprzez smichal74 w 16 Kwi 2013, 20:15

Ja miałem taki tylko że jeszcze jak nacisnąłem na śpiwór to znikł radio znikło,zmiana broni też znikła.To od nowa odpaliłem gre o śmigałem dalej to mi pomogło.
Windows 10 pro,I5 7400,Rx 470 Gigabyte G1,8 Gb ram ddr4,XFX Core ts550w,MSI h110 pro-vd,Toshiba p300 1tb,Adata Su800 128gb.

ImageImage
Awatar użytkownika
smichal74
Tropiciel

Dołączenie: 16 Mar 2012, 16:32
Ostatnio był: 09 Lut 2025, 11:50
Miejscowość: Zona/bar
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 45

Postprzez Pangia w 16 Kwi 2013, 22:09

To jest coś ze skryptami. Lepiej to widać, jak masz perka po 1500 XP (tego z punktami życia pod minimapą), bo wtedy tekst nie znika, tylko zostaje na stałe. Warto wiedzieć, że każda w tym momencie zapisana gra będzie skaszaniona i na niej też nie będzie nic działało, trzeba wczytać save'a sprzed usterki.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez DarkAvenger1989 w 16 Kwi 2013, 22:40

ja mam taką denerwująca przypadłość, że celownik sam mi podąza na celem co jest ok, tylko że jak cel ginie to wtedy nie mogę go zmienić, jak go przesune to on wraca na ostatni cel, zna ktoś rozwiązanie?
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez Wojak w 16 Kwi 2013, 23:25

A to nie jest spowodowane perkiem "szturmowiec" bodajże? Jeśli tak, to lepiej wczytać zapis sprzed jego wyboru. I tak ma być usunięty w najbliższej wersji.
Oceniasz zbyt prędko.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez DarkAvenger1989 w 16 Kwi 2013, 23:44

A wiadomo na jakim etapie są prace nowszej wersji? Bo smoq już jakiś czas się nie pojawia
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Postprzez SkullDagger w 17 Kwi 2013, 14:32

Kilkanaście dni temu (może więcej) @Smoqu2 mówił że nie zostało juz wiele do zrobienia. Ale różnie to może być, żadnej daty nie podano.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 10 Gru 2025, 02:28
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez DarkAvenger1989 w 18 Kwi 2013, 00:19

Co Wy wybieracie jako pierwszy i drugi perk?
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Postprzez Wojak w 18 Kwi 2013, 00:28

Czemu pytasz? Jeśli masz na myśli to co ja, to bardzo prosty wybór. Wystarczy popatrzeć na swój styl gry. Jeśli jesteś Samotnikiem, to zdecydowanie na pierwszy perk wybierasz "Znajomość Anatomii Mutantów". Samotnicy mają bardzo mało powodów do walki z innymi stalkerami. Na następny najlepsza jest "Zdolność Detekcji Anomalii". Walcząc z samymi mutantami i tak nie ma potrzeby oglądania ich na minimapie, bo dużo hałasują i nie używają osłon. Trzeci perk to już wedle własnego uznania, ale w przypadku bycia Samotnikiem, zdecyduj się, czy bardziej interesuje Cię łowienie artefaktów, czy myślistwo.

W przypadku frakcyjnych, wszystko się zmienia i tu już lepiej inwestować w perki wspierające walkę ze stalkerami. W przypadku trzeciego perka, strasznie odradzam Szturmowca i Dowódce (czy jak mu tam). Kto jak woli, dla mnie jednak każdy kolejny kompan to coraz większe obciążenie.
Oceniasz zbyt prędko.

Za ten post Wojak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive silos.
Awatar użytkownika
Wojak
Stalker

Dołączenie: 23 Paź 2009, 22:37
Ostatnio był: 14 Lip 2021, 16:25
Miejscowość: Wielkie Równiny
Kozaki: 37

Postprzez DarkAvenger1989 w 18 Kwi 2013, 01:03

Problem w tym że stosuję oba style. Bawie się we frakcje ale lubie czasem na coś zapolować.
Bywają momenty że jest do zabicia kontroler, buber, chimera czy nibyolbrzym, i naparzam go z odległości to dobrze byłoby wiedzieć ile jeszcze musze napierniczac patafiana. A w sumie z stalkerami nie potrzebuje tego wiedziec bo ze snajperka raczej biegam.
Z anomaliami dobrze wiedzieć gdzie są. Tylko przykładowo zaczajam się na wroga i jeszcze lepiej wiedzieć w którym miejscu i ilu ich jest.
Dlatego pytałem o Twoj i innych wybór.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Postprzez Idealny w 18 Kwi 2013, 12:49

1. Dlaczego moi kompani nie używają granatników, ani zwykłych granatów ?
2. Dlaczego npc nie rzucają granatów ?
Awatar użytkownika
Idealny
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2012, 15:24
Ostatnio był: 04 Sty 2018, 20:55
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 32

Postprzez Pangia w 18 Kwi 2013, 15:32

DarkAvenger1989 napisał(a):Problem w tym że stosuję oba style. Bawie się we frakcje ale lubie czasem na coś zapolować.
Bywają momenty że jest do zabicia kontroler, buber, chimera czy nibyolbrzym, i naparzam go z odległości to dobrze byłoby wiedzieć ile jeszcze musze napierniczac patafiana. A w sumie z stalkerami nie potrzebuje tego wiedziec bo ze snajperka raczej biegam.

Ja biorę zawsze znajomość mutantów (bo znajomość ludzkiego ciała mnie wkurza - jak widzę regenerujące się HP u NPC, to taka kur♥ica mnie bierze, że wolę nie wiedzieć, a poza tym i tak po 4 hitach z przeciwpancernej amunicji padają nawet goście w egzo), później wykrywanie wroga (przydatne w walkach z kotami, psami, które lubią flankować gracza i pijawkami z oczywistych powodów, a od anomalii mam śrubki, zresztą pola anomalii znam dość dobrze), jako trzeci nigdy nie mam pomysłu, ale Łowca wydaje się najlepszy (możliwy instakill z TOZ-a + dodatkowa forsa zbijana na mutantach)
Idealny napisał(a):1. Dlaczego moi kompani nie używają granatników, ani zwykłych granatów ?
2. Dlaczego npc nie rzucają granatów ?

1. Bo nie umieją przełączyć się na inny tryb strzału i nie są przystosowani do korzystania z podlufowych granatników (ktoś zgłaszał parę stron temu, że po kilku strzałach kompan przestaje ładować granaty), a co do granatów ręcznych - patrz pkt. 2.
2. Granaty i tak są śmiesznie słabe, a poza tym nawet te tzw. fixy na "NPC grenade spray" i tak nie działały, a nie wyobrażam sobie grania w TFW, gdy np. miałbym walczyć przeciwko 5 bandytom wyposażonym w obrzyny i rzucających mi hurtowe ilości granatów wprost pod moje nogi zza osłony z odległości 60 metrów (a mniej więcej tak wyglądały walki z bandytami na Wysypisku czy z Monolitem na placu budowy w Limańsku)
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość