[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Juraszka w 21 Maj 2013, 09:47

Ten pierwszy to zwykły losowy bug, trzeba uważać.

Co do śmierci Najebnika... to jest taki "smaczek", że jak ktoś zginie od postrzału, to najbliższy mu stalker neutralny lub przyjazny, daje komunikat, że ktoś tam oberwał i gdzie.
Najebnik oraz reszta "specjalnych" stalkerów, jeśli nie zabici przez gracza, "odrodzają" się chyba po dobie. Ma to być "zabezpieczenie" przed sytuacją w której taki Najebnik zostaje zabity prze sforę ślepaków z którą powinnien sobie dać radę, no ale nie zawsze daje... Jeśli Ty go zabijesz, to był Twój wybór i ponosisz konsekwencje.
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 70

Reklamy Google

Postprzez DarkAvenger1989 w 21 Maj 2013, 10:24

Co do tego bug'a, mi też się to zdarza, i zwłaszcza wtedy kiedy, uciekam przed mutantami(zdarzało mi się przy: pijawkach, chimerze, dzikach), wtedy w pewnym momencie mutant znika, choć na mapie już jest, gra się maksymalnie pierd***, śpiwór i radio znikają przy próbie użycia, nie da się przejść do innego regionu, zapis się uda ale odczyt z tego zapisu już nie, próba wykorzystania przewodnika też nie zadziała.

Najebnik zmieni swój ekwipunek, ale możliwe że wtedy kiedy upływ czasu wynika z tego że grasz, a nie że przesypiasz czy przeczekujesz.
89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika.
Jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.
Awatar użytkownika
DarkAvenger1989
Kot

Dołączenie: 02 Kwi 2009, 14:57
Ostatnio był: 13 Mar 2015, 21:14
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 1

Postprzez D U X w 21 Maj 2013, 10:29

Moi Drodzy,

Mam dla osób lepiej obeznanych z tym (fajnym) modem pytanko:
1. W jaki sposób można zdobyć AS VAL (VLA)? Nie miał go jeszcze special trader, nie mówiąc już o NPCtach.
2. Czy znalezienie egzoszieletu w staszu, to coś niezwykłego?
Rinasce piu gloriosa
Awatar użytkownika
D U X
Kot

Dołączenie: 17 Maj 2013, 16:01
Ostatnio był: 09 Sty 2014, 23:25
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez Tajemniczy w 21 Maj 2013, 10:42

1.Bodajże Powinność go ma. Jak Powinność będzie się klepać z jakąś frakcją to pokręć się trochę a nuż widelec jakiś trup będzie miał VAL. Jak trochę porobisz misji dla Powinności to powinien ją mieć też handlarz.
2. Ja jeszcze nigdy egzo nie miałem w schowku
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez X2stalker2X w 21 Maj 2013, 10:45

D U X napisał(a):Moi Drodzy,

Mam dla osób lepiej obeznanych z tym (fajnym) modem pytanko:
1. W jaki sposób można zdobyć AS VAL (VLA)? Nie miał go jeszcze special trader, nie mówiąc już o NPCtach.
2. Czy znalezienie egzoszieletu w staszu, to coś niezwykłego?

1.yyy val(nie pamiętam czy chodzi o karabin czy o snajperke)ale jeśli chodzi o karabin to jak masz reputacje dobrą u samotników to zwykły handlarz ma coraz lepsze rzeczy i jak osiągnie 47% twoja reputacja to handlarze to maja(a jeśli chodzi o snajpe to nie wiem).
2.To nic niezwykłego jak na moim sejwie(głównym którym gram na poważnie) to jeszcze nie znalazłem egzo ale na innych sejwach miałem po 2 h grania egzo, zazwyczaj były na bagnach lub w dolinie mroku.To jest spowodowanie tym że w schowkach są losowe rzeczy.Równie dobrze możesz mieć tam same apteczki a innym razem może być tam egzo.

A tak, więc skoro ja najebnika nie zaciupałem to on ZMARTWYCHWSTANIE ????? Bo nie wiem czy wczytywać sejwa z początku lokacji czy czekać aż się dowiem że spaniem i czekaniem go zabiłem.Bo ja poszedłem spać a jebudubude najebnik leży jak po 30l wódki.

Powinność go raczej nie ma (rozwaliłem ich całą bazę i nic) więc będziesz musiał chyba u samotników poszukać czy handlaż nie ma
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Postprzez Juraszka w 21 Maj 2013, 12:08

Jeżeli to nie Ty lub Twój kompan, to Najebnik powinien się zrespić...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez D U X w 21 Maj 2013, 12:10

Dziękuje ślicznie za szybką odpowiedź :).

Zadam jeszcze jedno pytanie: Z kom trzeba porozmawiać aby dołączyć do Najemników? Szukam szukam i nic.
Rinasce piu gloriosa
Awatar użytkownika
D U X
Kot

Postprzez X2stalker2X w 21 Maj 2013, 12:22

Y trzeba pójść do jantaru i tam jest wilczarz.podchodzisz i mówisz że chcesz dołąnczyć do najemników i już :E
Ale jest mały haczyk.
Zrób to za nim najemnicy opanują agroprom (nie bazę powinności, tylko budynek b ) bo wtedy wilczarz przeniesie się tam i dupa z tego.
Może postawisz za to :wódka: :E :E :E

Za ten post X2stalker2X otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive D U X,
Negative Voldi, Majster Pijawa, Kudkudak, Tajemniczy, gosciu121, Juraszka.
Awatar użytkownika
X2stalker2X
Kot

Dołączenie: 18 Maj 2013, 16:26
Ostatnio był: 24 Lip 2013, 12:54
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: -8

Postprzez Majster Pijawa w 21 Maj 2013, 14:06

:arrowu: A może nie żebraj :caleb:

A do tematu... Polecacie mi pistolety + karabiny, czy raczej zostać przy mixie Sniperka + Shotgun?
Image Ty ku*wo czytasz opis? [*]

Za ten post Majster Pijawa otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive The Witcher,
Negative X2stalker2X.

Majster Pijawa
Wygnany z Zony

Dołączenie: 14 Sie 2012, 10:02
Ostatnio był: 26 Maj 2013, 11:26
Kozaki: 2

Postprzez Pangia w 21 Maj 2013, 14:27

Zależy od stylu gry. Jak się uprzesz, TFW przejdziesz z TOZ-em (chociaż psuje się o wiele za szybko nawet po ulepszeniach). Ja osobiście polecam LR-300 - lekki, możliwość powiększenia magazynka, dosyć tani (także w ulepszeniach) i nawet że nie psuje się aż tak szybko, tylko zaciąć się lubi. Do tego M3 i właściwie na tym możesz poprzestać. Ewentualnie możesz jeszcze do tego dołożyć TRG-22 - nie do zajechania, ze świetną lunetą i dość łatwo go kupić (dość często pojawiał się w ofertach od samotników, a i handlarze dość szybko go zaczynają sprzedawać), ale amunicja jest droga.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 853

Postprzez D U X w 21 Maj 2013, 15:44

X2stalker2X napisał(a):Y trzeba pójść do jantaru i tam jest wilczarz.podchodzisz i mówisz że chcesz dołąnczyć do najemników i już :E
Ale jest mały haczyk.
Zrób to za nim najemnicy opanują agroprom (nie bazę powinności, tylko budynek b ) bo wtedy wilczarz przeniesie się tam i dupa z tego.
Może postawisz za to :wódka: :E :E :E

Aha, no to troszkę po ptakach...

Z racji tego, że nie należę do żadnej frakcji. A wybiłem do nogi clear sky, bandytów, duty... To muszę dołączyć do oporu i wymordować swoich niedawnych przyjaciół - gites :D.

Of topic: Co w emotkach robi ten emotek :terminus: pt. Hail Satan ?

@X2stalker2X
Image
:)

[edit]

Już najemnicy wąchają kwiatuszki od spodu :D.
Rinasce piu gloriosa
Awatar użytkownika
D U X
Kot

Postprzez Dark Dante w 21 Maj 2013, 18:28

A wie ktoś może który plik odpowiada za nasze stosunki z frakcjami?
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości