[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Shaker279 w 17 Cze 2013, 16:10

SkullDagger napisał(a):
MrFler napisał(a):2. Owszem, poziom postaci to ta naszywka ze stopniem. Obecnie są 4 poziomy (i raczej jest nieduża szansa, że będzie więcej).

Mylisz się, jest planowany rozrost poziomów, perków chyba też.

Smoq pisał że z perkami jest dużo roboty i kłopotów więc MrFler dobrze mówił że szansa na kolejne jest nie duża.
:

I po co to czytasz i tak nie znajdziesz tu nic mądrego
Awatar użytkownika
Shaker279
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2012, 19:17
Ostatnio był: 27 Wrz 2013, 17:14
Miejscowość: I tak nie zansz tego zadupia
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 16:21

Teraz mam opowieść i pytania w związku z nią.

Byłem sobie w punkcie w którym stacjonował oddział Wolności zaraz przy przejściu do innego regionu region. Nagle pojawiła się trzykrotnie większa grupka Bandytów od ludzi Wolności w tym obszarze i zaczęli walczyć ze sobą. Ja sobie stoję w środku jakby nigdy nic, w sumie to jak sęp, bo kto padł podchodzę, biorę i jak najlepiej potrafię unikam bycia na linii strzału.

Podejście numer jeden. Byłem sobie tym sępem. Wolność padła. Zbieram łup z Wolności i Bandytów, kiedy nagle jeden z tych degeneratów podchodzi i każe mi oddać co zabrałem. Oczywiście doszło do tego, że zginąłem. O to było prosić się łatwo, bo przecież ja sam jeden na ich co najmniej dziewięciu... taa, szanse miałem ogromne.

Podejście numer dwa (ale normalnie chyba 981). Tym razem zdecydowałem się pomóc Wolności. Posłałem z dwa czy trzy granaty w stronę Bandytów, kilku zestrzeliłem. Sam też parę razy oberwałem. Zresztą to nie było takie proste jakby się mogło wydawać, bo musiałem wczytywać grę kilkanaście razy, by w końcu wpaść na lepszy pomysł rozwiązania tego. Efekt? Bandyci uciekli - tam, że przez przejście przez które weszli na ten punkt - i tyle o nich było słychać. Zbierałem znów łup, i po bandytach i po Wolności z której został jeden człowiek. I tutaj się rozczarowałem, bo myślałem, że dostanę u Wolności jakieś punkty do przychylności, że przyjacielem się staję czy coś. A TU NIC. Z kolei u Bandytów do których strzelałem, oczywiście wróg numer jeden. Ale nieważne.

Zbieram sobie łup. Rozglądam się jeszcze. Kiedy nagle Bandyci wracają z większymi siłami. Dosłownie w moment rzucam się za drzewo, rzucam okiem na ostatniego ocalałego z Wolności, który pada na ziemię. Biegnę do niego, biorę co tam ze sobą targał (jest martwy, to na co mu to), i widząc wiadomości w lewym dolnym rogu od Bandytów typu "zostaw to ciało, bo cię dojebę" czy coś w tym stylu, przeciążony w cholerę wracam na Skład, by opchnąć to co "znalazłem".

COOL STORY, BRO. Ale do rzeczy. Pytanka.

1. Zauważyłem, że oddalając się z tamtego punktu, została mi jakaś informacja na nim. Dokładnie cytuję: Plecak Trupa ,,Nie boisz się duchów, co? Szukaj schowka w plecaku obok zwłok.'' Ktoś wie konkretnie co to może być, skoro aż mi wyświetliło informację? Czy to zwyczajne rzeczy?

2. Po najechaniu na przedmiot pisze ile co jest wart (chyba). Kiedy chcę to opchnąć, cena diametralnie maleje. Część sprzedałem, część z droższych sobie zostawiłem, by zapytać. Da się to lepiej gdzieś sprzedać?

3. Skoro Bandyci zaatakowali punkt w którym była Wolność. To czy oznacza, że Bandyci przejmują te punkty i sami stacjonują w niektórych?

Na ten czas tyle, może sobie jeszcze coś tam przypomnę. Swoją drogą jak wcześniej w temacie coś pisałem o wysypisku, to wybaczcie, pomyliłem ze Składem (tam gdzie pełno samotników i ludzi z różnych frakcji)
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Dołączenie: 16 Cze 2013, 20:24
Ostatnio był: 17 Lip 2013, 09:21
Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Frakcja: Samotnicy

Postprzez Ranger801 w 17 Cze 2013, 16:26

2. U rożnych handlarzy różne przedmioty mają inne ceny, np. często naukowcy więcej płacą za artefakty(w wielu modach tak jest, nie pamiętam czy w tym też)
3. Tak przejmą go

Za ten post Ranger801 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive De Mios.
Ranger801
Łowca

Dołączenie: 22 Wrz 2012, 11:57
Ostatnio był: 28 Sie 2016, 16:12
Miejscowość: Miejsce zamieszkania nieznane
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 94

Postprzez Shaker279 w 17 Cze 2013, 16:44

1.Czy nie chodzi ci przypadkiem o schowek?Bo jeśli tak to wystarczy pójść tam gdzie jest zaznaczony na mapie w pda i go poszukać.
2.Tak Ranger801 ma racje naukowcy skupują artefakty za większą sumkę.
3.Bandyci przejmą ten punkt i zaczną najazd na Wolność.Chyba że zostanie on odbity.
:

I po co to czytasz i tak nie znajdziesz tu nic mądrego
Awatar użytkownika
Shaker279
Stalker

Dołączenie: 25 Cze 2012, 19:17
Ostatnio był: 27 Wrz 2013, 17:14
Miejscowość: I tak nie zansz tego zadupia
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Śledzik w 17 Cze 2013, 16:48

1. Jeśli masz ustawioną zawartość schowków na losową to równie dobrze może tam być egzoszkielet albo butelka wódki.
2.Jeśli będziesz miał lepsze stosunki z samotnikami ceny u handlarzy będą korzystniejsze ;)
"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 18:20

Wróciłem na to miejsce pełne chaosu i znowu pojawili się bandyci, których pozabijałem. Na miejscu była i Wolność i Samotnicy. Wszyscy się wykłócaliśmy o to kto co zabierze, ale podwinąłem zdecydowaną większość. Co najwyżej komuś tylko naszywkę oddałem, ew. się dogadałem.

Mam tylko jedno pytanie. Zauważyłem jak bardzo Zona zmienia ludzi. Liczyłem na jakąś przyjaźń, ale jak każdy chce coś zagarnąć dla siebie, to chyba będę musiał zabijać na swojej drodze. I w tej kwestii pytanie. Chcę być wolnym strzelcem, czyli Samotnikiem. Jeśli będę zabijać Samotników, to pewnie będę stawał się wrogi dla nich (bo jest liczona jako frakcja). Prawda? Czy może niekoniecznie? Jak działa to w przypadku Samotników? Jeśli nagle zostanę ich wrogiem, bo zabijałem parę Samotników, to czy to oznacza, że np. nie będę mógł się pojawić w Składzie? To byłoby troszkę słabo, bo oni by zabili mnie za to, że im coś podebrałem (choć właściwie było to moje) i dalej kumplowaliby się zresztą. Bardzo proszę o wytłumaczenie jak działają Samotnicy.

@edit

U kogo sprzedam naszywki Wolności? Mam ich dziewięć. Jak byłem w siedzibie Wolności, w tym głównym budynku i tam znalazłem konkretnie gościa, który wyłącznie handlował, to nie chciał tego. Gadał coś, że jest obładowany moim towarem czy coś w tym stylu (a nie sprzedałem mu nic), i kiedy chciałem to sprzedać - nie dało się, bo miałem zaznaczone to na czerwono. To u kogo to ogarnąć, wie ktoś?
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez Śledzik w 17 Cze 2013, 19:22

Jeśli należysz do frakcji to u handlarza frakcyjnego jeśli jesteś samotnikiem to albo któremukolwiek handlarzowi albo temu w Składzie dokładnie nie pamiętam.
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Postprzez Tajemniczy w 17 Cze 2013, 20:06

De Mios napisał(a):
Mam tylko jedno pytanie. Zauważyłem jak bardzo Zona zmienia ludzi. Liczyłem na jakąś przyjaźń, ale jak każdy chce coś zagarnąć dla siebie, to chyba będę musiał zabijać na swojej drodze

O to właśnie chodziło w TFW. Zona miała stać się miejscem brutalnym pełnym przemocy to nim jest.Jeśli jesteś kotem to byle kto może ci buchnąć artefakt albo przedmioty a ty możesz g**** zrobić.
I w tej kwestii pytanie. Chcę być wolnym strzelcem, czyli Samotnikiem. Jeśli będę zabijać Samotników, to pewnie będę stawał się wrogi dla nich (bo jest liczona jako frakcja). Prawda? Czy może niekoniecznie? Jak działa to w przypadku Samotników? Jeśli nagle zostanę ich wrogiem, bo zabijałem parę Samotników, to czy to oznacza, że np. nie będę mógł się pojawić w Składzie? To byłoby troszkę słabo, bo oni by zabili mnie za to, że im coś podebrałem (choć właściwie było to moje) i dalej kumplowaliby się zresztą. Bardzo proszę o wytłumaczenie jak działają Samotnicy.

Zależy jak ich zabiłeś. Jeśli w misjach typu "Zabij stalkera" to raczej nie spadnie ci reputacja tak samo jak przypadkiem zabijesz pojedynczego stalkera jeśli zaś rozwaliłeś jakąś większą grupkę lub kilka to raczej stają się wrodzy.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez De Mios w 17 Cze 2013, 20:15

W sumie jeśli zdarzy mi się zabić grupkę, a już wcześniej miałem u nich na plus, to co wtedy? Stracę ileś tego co miałem na plus czy jednak zeskoczy to od razu na wrogość?

Wtedy mógłbym właściwie robić to co robię, czyli questy. I gdyby przyszło mi kogoś zabić, to straciłbym trochę tego i nie bolałoby.
Awatar użytkownika
De Mios
Kot

Postprzez Śledzik w 17 Cze 2013, 20:37

Stracisz trochę z tego "na plus"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Postprzez McSayerPL w 18 Cze 2013, 17:06

Wgrałem sobie moda, wszystko pięknie, postanowiłem dołączyć do czystego nieba. Spoko, wykonuję pare misji, biegam po bagnach, anihiluję przeciwników, aż tu w pewnym momencie legendarny RobakPułapka. I teraz tak przy każdym wczytywaniu.
W skrócie: Bugtrap przy wczytywaniu
Log:
Kod: Zaznacz wszystko
* Detected CPU: AuthenticAMD , F15/M2/S3, 2305.00 mhz, 70-clk 'rdtsc'
* CPU Features: RDTSC, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2

Initializing File System...
using fs-ltx fsgame.ltx
FS: 30164 files cached 30 archives, 5521Kb memory used.
Init FileSystem 2.261133 sec
'xrCore' build 3795, Jun 25 2009

Initializing Engine...
Starting INPUT device...
Loading DLL: xrRender_R2.dll
Loading DLL: xrRender_R3.dll
refCount:m_pAdapter 1
command line
Executing config-script "user.ltx"...
[c:\users\public\documents\stalker-stcs\user.ltx] successfully loaded.
Loading DLL: xrRender_R1.dll
Loading DLL: xrGame.dll
* [win32]: free[4063608 K], reserved[51028 K], committed[79604 K]
* [ D3D ]: textures[0 K]
* [x-ray]: crt heap[10799 K], process heap[668 K], game lua[0 K], render[0 K]
* [x-ray]: economy: strings[7043 K], smem[0 K]
SOUND: OpenAL: enumerate devices...
SOUND: OpenAL: EnumerationExtension Present
devices Generic Hardware
SOUND: OpenAL: system  default SndDevice name is Generic Hardware
SOUND: OpenAL: default SndDevice name set to Generic Software
SOUND: OpenAL: All available devices:
1. Generic Software, Spec Version 1.1 (default) eax[0] efx[no] xram[no]
2. Generic Software, Spec Version 1.1 (default) eax[0] efx[no] xram[no]
Executing config-script "user.ltx"...
Executing config-script "d:\program files (x86)\deep silver\s.t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\configs\rspec_extreme.ltx"...
[d:\program files (x86)\deep silver\s.t.a.l.k.e.r. - clear sky\gamedata\configs\rspec_extreme.ltx] successfully loaded.
[c:\users\public\documents\stalker-stcs\user.ltx] successfully loaded.
SOUND: Selected device is Generic Software
* sound: EAX 2.0 extension: absent
* sound: EAX 2.0 deferred: absent
* sound : cache: 65537 kb, 4856 lines, 13820 bpl
Starting RENDER device...
* GPU [vendor:10DE]-[device:614]: NVIDIA GeForce 9800 GT 
* GPU driver: 9.18.13.1106
* CREATE: DeviceREF: 1
* Vertex Processor: PURE HARDWARE
*     Texture memory: 3807 M
*          DDI-level: 9.0
* GPU shading: vs(fffe0300/3.0/30), ps(ffff0300/3.0/30)
* GPU vertex cache: unrecognized, 16
* NVidia MGPU: Logical(1), Physical(1)
* Starting rendering as 2-GPU.
* DVB created: 1536K
* DIB created: 512K
* distortion: used, dev(30),need(14)
* SSample: 1152x720
* SSample: enabled
- r__tf_aniso 16
- r1_tf_mipbias 0.
Starting engine...
Loading DLL: xrGameSpy.dll
Input:  1
Config-file [c:\users\public\documents\stalker-stcs\user.ltx] saved successfully
Destroying Direct3D...
* RM_Dump: textures  : 0
* RM_Dump: rtargets  : 0
* RM_Dump: vs        : 0
* RM_Dump: ps        : 0
* RM_Dump: dcl       : 0
* RM_Dump: states    : 0
* RM_Dump: tex_list  : 0
* RM_Dump: matrices  : 0
* RM_Dump: lst_constants: 0
* RM_Dump: v_passes  : 0
* RM_Dump: v_elements: 0
* RM_Dump: v_shaders : 0
refCount:pBaseZB 1
refCount:pBaseRT 1
DeviceREF: 1
Wszystkie środki ostrożności zostały zachowane, zrobiłem wszystko co na pierwszej stronie zostało napisane i postępowałem podług ReadMe. poza tym posiadam wersję 1.5.10
Awatar użytkownika
McSayerPL
Stalker

Dołączenie: 18 Maj 2013, 09:02
Ostatnio był: 22 Mar 2024, 12:22
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Postprzez Ranger801 w 18 Cze 2013, 17:24

Spróbuj wczytać autosejwa
Ranger801
Łowca